Arman Alizad. Kuva: Liisa Valonen
Arman Alizad. Kuva: Liisa Valonen

Arman Alizad ja 17 muuta suomalaista julkkismiestä haluaa puhdistaa feminismin maineen.

"Ihmisoikeuksiin ei kuulu oikeus saada naarasta", suomalaiset feministeiksi tunnustautuvat julkkismiehet toteavat FemActin pian julkaistavalla F-sana-videolla.

FemAct on Naisasialiitto Unionin alaisuuteen perustettu kaveriporukan työryhmä, joka haluaa videonsa avulla muuttaa feminismin ääriliikkeestä kansanliikkeeksi.

– Haluamme murtaa feministeihin liitettyjä stereotypioita. Pyysimme videolle mahdollisimman erilaisia miehiä. Heidän joukostaan löytyy miehiä somepersoonasta tutkijaan, FemActiin kuuluva Emma Keränen kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi FemActin videolla esiintyvistä feministimiehistä on tv-kasvo ja somepersoona Arman Alizad, 42.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Aina, jos jotain voi sanoa ääneen, niin pitäisi tehdä. Minun mielestäni kaikilla pitäisi olla samat oikeudet sukupuolesta riippumatta, Arman kertoo.

Hus, mörkö!

FemAct haluaa, että feminismistä puhutaan, koska sanasta on tullut mörkö. Arman on samaa mieltä.

– Joku on saanut päähänsä, että feminismi on naisten kostotoimenpide miehille. Minulle feminismi tarkoittaa sitä, että kaikki saavat samat oikeudet palkasta uskontoon, Arman toteaa.

Armanin arjessa feminismi näkyy siinä, miten hän kasvattaa lapsiansa, 1-, 4- ja 11-vuotiaita tyttöjä.

– Tytöt voivat ryhtyä painonnostajiksi tai vaikka nyrkkeilijöiksi ja pukeutua sen värisiin vaatteisiin kuin haluavat. Kasvatan tyttäreni lapsina, en sukupuolen mukaan.

Armanin lisäksi FemActin videolla feministiksi tunnustautuu 17  suomalaista julkkismiestä. Heidän joukostaan löytyvät esimerkiksi muusikot Stig, Paleface ja Tommy Lindgren, Putouksesta tuttu näyttelijä Riku Nieminen, poliitikko Jani Toivola ja juontaja Henkka Hyppönen.

F-sana-videosta on julkaistu kolme maistiaista. Koko video julkaistaan lähipäivinä.

Lue myös:

Arman Alizad: "Olin koulukiusaaja"

Sisältö jatkuu mainoksen alla