Rintasyövästä toipuva Arja Koriseva elää vuosittaisen kontrollien välissä normaalia elämää. ”Eihän sitä tiedä, mitä huomenna tapahtuu”, Arja sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
Rintasyövästä toipuva Arja Koriseva elää vuosittaisen kontrollien välissä normaalia elämää. ”Eihän sitä tiedä, mitä huomenna tapahtuu”, Arja sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tangolaulaja oli syöpähoitojensa aikana luottavainen, eikä antanut pelolle sijaa. Kontrollien välissä on tärkeää elää ihan tavallisesti.

Pitkän uran tehnyt laulaja Arja Koriseva, 51, sai huonoja uutisia viime syksynä. Hän oli sairastunut rintasyöpään, ja edessä olisivat rankat hoidot.

Lavoille sitkeä Arja palasi jo juhannuksena, heti saatuaan lääkäriltä siihen luvan.

– Maaliskuussa loppuivat hoidot, ja nyt odotan ensimmäistä kontrollia. Sitten tiedän taas missä mennään. Aina välillä jännittää, mutta tilanne ei murehtimalla parane. Ei voi elää niin, että alkaa pelätä kaikkea, laulaja kertoi eilen Roosa nauha -illan hyväntekeväisyyskonsertissa, joka järjestettiin Syöpäsäätiön tutkimustyön hyväksi.

Laulaja kiitteli kannustuksesta, jota hän on sairautensa aikana saanut.

”Tiesin, että matkallani on myötäeläjiä mukana.”

– Olen myös kuullut paljon tarinoita ja elämänohjeita. Tiesin, että matkallani on myötäeläjiä mukana.

Ei pelkoa, luottamusta

Arja kertoi alkavansa jo viihtyä lyhyessä tukkamallissaan, joka oli kasvamassa takaisin kevään jälkeen.

– Hiustenlähtö ei ollut erityisen kova paikka, koska tiesin, että ne uusiutuvat – samoin kuin ripset ja kulmakarvat. Pystyin orientoitumaan siihen. Ja se on joka tapauksessa hirveän pieni juttu sen rinnalla, että vartalosta saadaan paha kasvain pois.

Arja ei diagnoosin saatuaan pelännyt, vaan oli ennemminkin luottavainen.

– Mutta ehkä se alkuvaiheen tietämättömyys ennen tuloksia oli pelottavaa. Sen jälkeen kun sain hoitosuunnitelman, laitoin kaiken energiani siihen. Olin myös äärimmäisen taitavien lääkäreiden ja hoitajien ympäröimä, joilta saatoin kysyä koska vain mitä tahansa. Tiesin olevani hyvissä käsissä.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...