Melanoomaan sairastuminen käynnisti Anu Harkin elämässä suuren muutoksen. Kuva: Jouni Harala
Melanoomaan sairastuminen käynnisti Anu Harkin elämässä suuren muutoksen. Kuva: Jouni Harala

Vaikeasta elämänvaiheesta yli päässyt Anu Harkki kirjoittaa olevansa kiitollinen ja onnellinen siitä, että saa vielä kokea raskauden, synnytyksen ja vauva-arjen.

Toimittaja ja juontaja Anu Harkki, 41, paljastaa perjantaina julkaistussa blogikirjoituksessaan, että odottaa lasta.

– Tuolla se köllöttelee vatsassani. Ja sätkii ja potkii ja vilkuttelee. Se on ihmeellinen rakkauslapsi, pikkusisko tai pikkuveli, onnelliseen taloon syntyvä pieni ihme, hän kirjoittaa.

Lapsen on määrä syntyä loppukesästä.

Anulla on takanaan raskaita kokemuksia: syöpä­diagnoosi, ero ja suuret velat. Syksyllä 2014 hän kävi lähellä romahdusta, mutta samalla käynnistyi suuri elämänmuutos.

– Sairastuminen sai minut pysähtymään ja tajuamaan, etten halua kuolla. Päätin, että jos selviän hengissä, en jää parisuhteeseen, jossa kärsin, Anu kertoi haastattelussamme vajaa vuosi sitten.

"Se on ihmeellinen rakkauslapsi, pikkusisko tai pikkuveli, onnelliseen taloon syntyvä pieni ihme."

Aiempien kariutuneiden parisuhteiden jälkeen Anu oli jo hylännyt ajatuksen parisuhteessa elämisestä. Sitten hän kohtasi Janin, joka ei suostunut kuuntelemaan vastusteluja.

– Kukaan ei ole ikinä huolehtinut minusta. Yhtäkkiä vierelläni on vahva ihminen, joka on nähnyt minut huonoimmillani ja sanonut, ettei jätä mua yksin, Anu kertoi.

Anulla on aiemmasta liitostaan Arttu Harkin kanssa kaksi teini-ikäistä lasta.

– Että miltä nyt tuntuu? No mahtavalta! Kiitolliselta, onnelliselta, rakastetulta. Saan vielä kerran kokea raskauden, synnytyksen ja vauva-arjen. Rinnallani on kumppani, jonka kanssa on hyvä ja turvallinen olo jakaa vanhemmuus ja kaksi rakasta teiniä, jotka ovat jo nyt sulaa vahaa tulevan pikkusisaruksen edessä, hän kirjoittaa blogissaan.

Silti hän huomaa huolehtivansa asioista enemmän kuin nuorempana. Tutkimukset ovat kuitenkin tuoneet hieman mielenrauhaa.

– Hiljalleen uskallan nauttia kasvavasta masustani, pienestä kuplinnasta ja tökkimisestä alavatsalla ja kaikista raskauden mukanaan tuomista muutoksista minussa.

Anun blogikirjoituksesta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.