Anu Sagim hyppäsi miehensä Ristomatti Ratian käsivarsille Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kulisseissa.
Anu Sagim hyppäsi miehensä Ristomatti Ratian käsivarsille Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kulisseissa.

Virolaiskaunottaren mielestä suomalaiset voisivat ottaa oppia heidän tanssikisastaan.

Muun muassa mallina ja päätoimittajana työskennellyt virolaissyntyinen Anu Saagim saapui eiliseen Tanssii tähtien kanssa -kilpailun suoraan lähetykseen puolisonsa Ristomatti Ratian kanssa, joka kilpaili ohjelmassa vuonna 2012.

– Tämä Suomen tanssikisa on kuin hevoskilpailu. Meillä Virossa se on juhlava ja intiimi tapahtuma, vähän kuin kabareeshow, Anu sanoi.

Naista pyydettiin aikoinaan kilpailemaan kotimaansa tanssiohjelmaan, mutta hän kieltäytyi kunniasta.

– Olen hyvä tanssija jo nyt, ja mielestäni ohjelma on niitä varten, jotka tarvitsevat uralleen pönkitystä. Minä en tarvitse, hän näpäytti.

Anu muisteli olevansa Suomen tanssikatsomossa ihka ensimmäistä kertaa, muttei ollut asiasta aivan varma.

– Minun piti tulla silloin, kun Ristomatti taisteli, mutta oletin, että hän tippuu heti, joten en jaksanut matkustella edestakaisin. Mutta viikko viikon jälkeen hän jatkoi kisassa, Anu nauroi.

– Anu oli silloin varma, että saan sydänhalvauksen, Ristomatti lisäsi.

Anun ja Ristomatin mielestä tämän vuoden Suomen Tanssii tähtien kanssa -kisassa on mukana karismaattisia ja taitavia tanssijoita. Ristomatti nimesi suosikikseen Cristal Snown.

–Tänä vuonna mukana on vähemmän klovneja kuin aiempina vuosina, Anu latasi vielä.

Lue myös:

Tanssii tähtein kanssa -puvustaja paljastaa ohjelman pahimmat pukumokat ja -kriisit

Tanssii tähtien kanssa -kilpailija Cristal Snow: "Olen aivan romuna"

Antti Reini: "Tanssiminen on tehnyt Anulle hyvää"

Tanssikisan suosikki Pete Parkkonen: "Kannattaa flirttailla"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.