Anu Sagim hyppäsi miehensä Ristomatti Ratian käsivarsille Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kulisseissa.
Anu Sagim hyppäsi miehensä Ristomatti Ratian käsivarsille Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kulisseissa.

Virolaiskaunottaren mielestä suomalaiset voisivat ottaa oppia heidän tanssikisastaan.

Muun muassa mallina ja päätoimittajana työskennellyt virolaissyntyinen Anu Saagim saapui eiliseen Tanssii tähtien kanssa -kilpailun suoraan lähetykseen puolisonsa Ristomatti Ratian kanssa, joka kilpaili ohjelmassa vuonna 2012.

– Tämä Suomen tanssikisa on kuin hevoskilpailu. Meillä Virossa se on juhlava ja intiimi tapahtuma, vähän kuin kabareeshow, Anu sanoi.

Naista pyydettiin aikoinaan kilpailemaan kotimaansa tanssiohjelmaan, mutta hän kieltäytyi kunniasta.

– Olen hyvä tanssija jo nyt, ja mielestäni ohjelma on niitä varten, jotka tarvitsevat uralleen pönkitystä. Minä en tarvitse, hän näpäytti.

Anu muisteli olevansa Suomen tanssikatsomossa ihka ensimmäistä kertaa, muttei ollut asiasta aivan varma.

– Minun piti tulla silloin, kun Ristomatti taisteli, mutta oletin, että hän tippuu heti, joten en jaksanut matkustella edestakaisin. Mutta viikko viikon jälkeen hän jatkoi kisassa, Anu nauroi.

– Anu oli silloin varma, että saan sydänhalvauksen, Ristomatti lisäsi.

Anun ja Ristomatin mielestä tämän vuoden Suomen Tanssii tähtien kanssa -kisassa on mukana karismaattisia ja taitavia tanssijoita. Ristomatti nimesi suosikikseen Cristal Snown.

–Tänä vuonna mukana on vähemmän klovneja kuin aiempina vuosina, Anu latasi vielä.

Lue myös:

Tanssii tähtein kanssa -puvustaja paljastaa ohjelman pahimmat pukumokat ja -kriisit

Tanssii tähtien kanssa -kilpailija Cristal Snow: "Olen aivan romuna"

Antti Reini: "Tanssiminen on tehnyt Anulle hyvää"

Tanssikisan suosikki Pete Parkkonen: "Kannattaa flirttailla"

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Floresilla on tapana tehdä ”määmatka” työputken päätteeksi.

– Matkustaminen on vastaus vapauden kaipuuseeni. Saatan tehdä 3-4 viikkoa putkeen töitä ja sitten lähteä. Teen matkoja säännöllisesti yksin, kertoo hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores.

Ecuadorista kotoisin oleva Antonio palasi juuri asuntovaunulomalta Euroopasta. Hän ajoi yksin asuntoautolla Saksan läpi Sveitsiin ja Ranskaan.

– Yksin matkustaminen tuolla tavalla on ihanaa. Kukaan ei häiritse ja saan nauttia täydellisestä vapaudesta. Nukuin, kun nukutti. Tein ruokaa, jonka katoin usein ulos pienelle pöydälle.

Sveitsin ja Ranskan rajalla mies koki jännittäviä hetkiä.

– Parkkeerasin ilta-aikaan johonkin Ranskan vuoriston lähelle. Nukahdin, mutta yöllä heräsi ja kuuntelin pimeydessä eläinten ääniä. Silloin vähän pelotti.

Aamulla paikan valinta ei enää kaduttanut.

– Joka puolella oli vihreää – ja lehmiä! Keitin kananmunia ja kahvit, kun lehmät tuijottivat minua.

Antonion puolisoa, kansanedustaja Pekka Haavistoa, siipan määmatkat eivät haittaa.

– Pekka on itsekin paljon reissussa. Tällä hetkellä hän tekee uudelleen kirjaa interrailista 40 vuoden tauon jälkeen ja on matkustellut ympäri Eurooppaa junalla.

– Nautimme molemmat matkustelusta ja maailman tarkkailusta, yhdessä ja yksin, Antonio kertoi eilen Make Up Storen Keskuskadun liikkeen muotinäytöksessä.

Marjaana Lehtisen parisuhde on kestänyt 12 vuotta. – Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Entinen Miss Plus Size Marjaana Lehtinen, 35, julkaisi elokuussa Varpu Tavin kanssa kirjoittamansa kirjan Minä – plus size, jossa hän puhuu myös seksin tärkeydestä parisuhteessaan.

– Koen itseni naisen nautinnon puolesta puhujaksi. Jokainen meistä päättää omasta kehosta, enkä voi sanoa kenellekään, että tee makuuhuoneessa niin tai näin. Voin vain puhua omasta kokemuksesta.

Marjaanan oma parisuhde on kestänyt 12 vuotta. Hän oli saman painoinen kuin nyt, kun hän kohtasi miehensä Tomin. Lasten myötä paino kuitenkin nousi kolmessa vuodessa viisikymmentä kiloa. Lopulta hän painoi 169 kiloa.

– Ensimmäinen lapsi ei nukkunut ensimmäiseen puoleen vuoteen, ja hain lohtua herkuista.

Reilu kolme vuotta sitten hän aloitti elämäntapamuutoksen, jonka aikana hän pudotti painoa 80 kiloa.

Marianne kiittelee miestään siitä, että tämä on aina nähnyt kilojen taakse.

– Mieheni kirjoitti tekstin kirjaani, jossa hän kertoo, että on aina nähnyt vain hymyni. Itkeä pillitin, kun luin sitä.

Marjaana painottaa, että parisuhde on kahden kauppa myös makuuhuoneessa.

”Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy.”

– Jos oikeasti, siis oikeasti on päänsärky ja olet kipeä, ei kenenkään kannata lähteä harrastamaan seksiä. Mutta jos kumppanin kanssa lähtee muuten lakanoita heiluttelemaan, niin yleensä sen jälkeen on hymy korvissa molemmilla.

Se, että joskus seksiä voi harrastaa myös puolison mieliksi, on Mariannen mielestä ymmärretty väärin.

– Tärkeä on, että myös nainen saa sessiosta silti yhtä paljon. Ei meillä mies ole mikään macho, joka sanoo, että nainen nyt makuuhuoneeseen. Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Marjaana sanoo, että heille parisuhteessa tärkeitä yhteen sitovia asioita ovat myös luottamus ja hyvä huumori.

– Minulle on julkisuuden myötä tullut paljon kaikenlaisia kyselyitä miehiltä. Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy, Marjaana totesi Specsaversin hyväntekeväisyysillassa Radisson Blu Plaza Hotellissa.