Sosiaalisessa mediassa kommentoineiden Weekend Festival -kävijöiden mielestä Antti Tuisku on liian ”peruspoppari” elektronisen musiikin festivaalille. Kuva: Sanoma-arkisto / Leena Koskela
Sosiaalisessa mediassa kommentoineiden Weekend Festival -kävijöiden mielestä Antti Tuisku on liian ”peruspoppari” elektronisen musiikin festivaalille. Kuva: Sanoma-arkisto / Leena Koskela

Festarikävijät pitävät popparia vääränlaisena konemusiikkifestivaalille.

Elektronisen tanssimusiikin Weekend Festival julkisti tiistaina ohjelmansa, jolloin selvisi, että yksi pääesiintyjistä on Antti Tuisku. Poppari on ensi viikonloppuna Helsingissä järjestettävän festivaalin perjantain toiseksi viimeinen esiintyjä päälavalla eli Cell Stagella.

Festarivieraat ovat ilmaisseet pettymyksensä Weekendin Facebook-sivulla ja Instagram-tilillä. Kuvat ohjelmasta ovat keränneet satoja kommentteja, joista suuri osa kritisoi Tuiskun valintaa esiintyjäksi. Festarikansan Facebook-reaktiosta uutisoi ensimmäisenä Rumba.

Moni kommentoija tuo esille sen, että Tuisku on nähty kesän aikana lukuisilla muilla festivaaleilla, joilla halukkaat ovat voineet nähdä hänet.

Kommentoijat myös pitävät Tuiskun musiikkityyliä vääränä festivaalille.

”Pohjanoteeraus.”

”Tervetuloa Suomipop-festareille. Monelt Popeda?” lohkaisee Instagram-kommentoija.

Moni on kommentoinut, että hollantilainen dj-tuottaja Don Diablo olisi sopinut paremmin Tuiskun paikalle. Don Diablo esiintyy pienemmällä lavalla puolta tuntia myöhemmin.

”Ihan oikeesti nyt ollaan menossa elektronisen musiikin festareille. Ymmärrän, että artisteilla on omat aikataulunsa, mutta samaan aikaan Tuisku ja Diablo, ja Diablo pienemmällä lavalla? Pohjanoteeraus”, kuuluu eräs Instagram-kommentti.

Festarikävijät ovat myös sitä mieltä, että Weekend julkisti aikataulunsa myöhään.

“Pienestä menee festarit pilalle, jos yks väärä esiintyjä väärässä paikassa saa aikaan tälläsen hyperventilaation.”

Osa kommentoijista myös ihmettelee Tuiskun esiintymisestä puhjennutta someraivoa.

”Kertokaa tyhmemmälle ja sellaselle, joka ei tälläsestä musiikista niin perusta, mikä tässä on niin hirveetä? Vai onko Tuiskun musiikki kenties liian aitoa tonne konemusan keskelle? Pienestä menee festarit pilalle, jos yks väärä esiintyjä väärässä paikassa saa aikaan tälläsen hyperventilaation. Veikkaan tosin että tuo aika paljon lisää kävijöitä tuonnekin”, yksi Facebook-kommentoija kirjoittaa.

”Yleisöllä on valinnanvaraa”

Weekend Festival vastasi kritiikkiin tiedotteella tiistaina.

”Weekend Festivalilla esiintyy yli 50 artistia kahden päivän aikana neljällä eri lavalla. Joukkoon mahtuu monenlaisen eri musiikkityylin edustajia. Kaikilla lavoilla on melkeinpä koko ajan päällekkäistä ohjelmaa, joten yleisöllä on festivaalilla valinnanvaraa ja valita voi eri lavoilta juuri sellainen esiintyjä, joka jokaista kulloinkin miellyttää”, tiedotteessa sanotaan.

”Weekend Festival haluaa toivottaa kaikki hyvän musiikin ystävät tervetulleiksi nauttimaan tulevasta viikonlopusta Helsingin Kyläsaareen!”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Vierailija

Antti Tuiskun valinta paraatipaikalle suututti Weekend-kävijät: ”Tervetuloa Suomipop-festareille. Monelt Popeda?”

Helmiä sioille kirjoitti: Tuossa joukossa Antti on ainoa oikea muusikko, tuon muuntohuumeväen festivaalin muut esiintyjät saapuvat paikalle läppärin ja muistitikun kanssa esittämään sämplejä. Ja Antti Tuisku saapuu paikalle lateksipuvussa ja osaa hädin tuskin laulaa. Tuossa joukossa Antti vitun Tuisku on sinun mielestäsi ainoa oikea muusikko? Kyllä huomaa että "menaisten" kukkahattutädit ja "Antti-fanit" ovat taas täydessä vauhdissa. Ei taida olla mitään käsitystä kuinka helvetin pitkään suurin...
Lue kommentti
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...