Savon sydämen, Pielaveden, lahja maailmalle: Antti Ruuskanen. Kuva: MVphotos
Savon sydämen, Pielaveden, lahja maailmalle: Antti Ruuskanen. Kuva: MVphotos

Kaikki rakastavat nyt EM-kultaa kiskaissutta Antti Ruuskasta. Eikä ihme! Syitä on ainakin neljä.

1. On aina hyvällä tuulella

Oletko nähnyt yrmyä Anttia? Et niin. Miehen äitikin todisti tv-haastattelussa, että Antti ei mökötä, vaikka asiat menisivät huonosti. Leppoisa ja lupsakka savolainen ei töksäyttele, töni kisamaskotteja tai syytä huonosta menestyksestä kisan järjestäjiä. Sen sijaan Antti jaksaa vastata tv-lähetyksissä "miltä nyt tuntuu?" -kysymyksiin ja jäädä kisojen jälkeen juttelemaan kisayleisön kanssa.

2. Puhuu Suomen seksikkäintä murretta

Savon murteen mannekiini ei sitä itse edes tiedosta, mutta hän puhuu Suomen seksikkäin murretta – ainakin jos on uskominen nettideittipalvelu E-kontaktin tutkimusta.

– No heh, ei ole seksikkyydestä tullut vielä palautetta. Minusta tärkeintä on olla oma itsensä, murretta myöten, Ruuskanen kommentoi tutkimusta Me Naisille tammikuussa.

3. Monipuolisempi kuin Remontti-Reiska

Antti on melkoinen monitaituri. 190-senttinen ja 30-vuotias keihäsmies on ehtinyt opiskella jo kolme tutkintoa: hän on urheiluhieroja, sähköasentaja ja liikuntaneuvoja. Kyllä noilla taidoilla ja senteillä hoituisi yhden miehen vuokra-aviomiespalvelut koko kylän rouville.

4. Poliitikkoainesta

Muistatteko, miten Seppo Räty kertoi valmistautuvansa Helsingin EM-kisoihin vuonna 1994? "Lepäilen tai ryyppään", keihässankari sanoi.

Monista loukkaantumisista kärsinyt Kimmo Kinnunen puolestaan kiteytti aikoinaan lopettamispäätöksensä sanoihin: "Että helevettiäkö tätä enää!"

Näihin kahteen suureen jässikkään verrattuna Antti Ruuskasessa on poliitikkoainesta. Hän osaa venkoilla, puhua paljon vastaamatta varsinaiseen kysymykseen. Ja silti hän onnistuu aina kuulostamaan lupsakalta.

Hopeaa voittanut (omasta mielestään hävinnyt) Räty ja 7. sijoittunut Kinnunen eivät olleet oikein juttutuulella Atlantan olympialaisissa 1996.

Antti Ruuskasen puhenäyte Itä-Savon haastattelussa olympiapronssin jälkeen vuonna 2012.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta