Me Naiset
|
Jenni Junkala
”Salaa kaikilta olen palanut loppuun jo useamman kerran”, Antti Railio kirjoittaa Facebookissa. Kuva: Terhi Ylimäinen / Sanoma-arkisto
”Salaa kaikilta olen palanut loppuun jo useamman kerran”, Antti Railio kirjoittaa Facebookissa. Kuva: Terhi Ylimäinen / Sanoma-arkisto

The Voice of Finland -voittaja Antti Railio kertoo Facebookissa sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

The Voice of Finland -laulukilpailun vuoden 2013 voittaja Antti Railio, 29, kertoo Facebookissa sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Hän selittää julkisessa päivityksessä, kuinka jo nuorena todettu sairaus on aiheuttanut hänelle paljon yksinäisyyttä, tuskaa, ahdistusta ja kiusaa.

– Olen aina yrittänyt olla kaikille kiltti, mutta siinä samalla satuttanut montaa ihmistä sillä, etten ole kyennyt puhumaan omasta päänsisäisestä maailmastani, jossa olen elänyt kohta 20 vuotta täysin yksin. En osaa laskea, monta kertaa olen miettinyt, lopettaako kaiken vai mitä, hän kertoo.

Hän kertoo palaneensa loppuun useita kertoja, mutta salanneensa sen kaikilta. Alkuvuodesta Antti sai elämänsä pahimman burnoutin, ja nyt hän haluaa jakaa tarinansa ja toivoo, että se auttaisi muita samassa tilanteessa olevia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vietin pari viikkoa yksin lähestulkoon kokonaan käymättä pesulla, ajamatta partaa. Heräsin ehkä joskus 22–24 aikaan ja valvoin yksin yön katsellen, kun pimeys pikkuhiljaa vaihtui valoisempaan. Kuuntelin lintujen laulua, kyynelehdin ja nauroin samaan aikaan. Kysyin iteltäni monesti, mitä haluan, miksi teen näin. Minulla ei pitäisi olla mitään hätää minkään suhteen, mutta jos jatkan näin, minulla ei ole kohta enää yhtään mitään tai ketään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän uskoo päässeensä niskan päälle sairaudestaan siitäkin huolimatta, että menetti vuosi sitten parhaan ystävänsä.

– Musta tuntuu, että jollain ihmeellä olen päässyt ensimmäistä kertaa vuosiin niskan päälle tämän taistelun kanssa. Olin jo myymässä kaikki omaisuuteni jollekin jollain rahalla, jotta pääsisin katoamaan tai aloittamaan alusta, mutta ajatus siitä, että jättäisin yksin rakkaani, sai minut inhoamaan itseäni vielä enemmän.

Hän kiittää kirjoituksessaan lähimmäisiään, jotka ovat aina antaneet tukea ja rakkautta, ymmärtäneet häntä.

Antti Railiolla ja hänen avopuolisollaan Helillä on kaksi tytärtä, joista nuorin syntyi vuosi sitten. Pariskunta on suunnitellut menevänsä naimisiin kesällä 2015.

Myös entinen radiotoimittaja ja kansanedustaja Pertti Salovaara on kertonut sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Hän salaili sairauttaan vuosia häpeän takia.

Antin pitkän kirjoituksen voi lukea kokonaan Facebookissa.

Lue myös:

Antti Railio haastettiin laihduttamaan 50 kiloa – tämän verran hän pudotti

Antti Railio: ”Tykkään, että naisella on vähän pebaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla