Me Naiset
|
Jenni Junkala
Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen vuonna 2012. Kuva: Jouni Harala
Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen vuonna 2012. Kuva: Jouni Harala

Antti Kaikkosesta ja Satu Taiveahosta on tullut poikavauvan sijaisvanhempia. – Olemme hämmentyneitä, liikuttuneita, iloisia, onnellisia, Antti kirjoittaa Facebookissa.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen, 40, ja hänen puolisonsa Satu Taiveaho, 38, on hyväksytty sijaisvanhemmiksi. Antti Kaikkonen kertoo asiasta Facebookissa julkisesti.

– Olisi vähän kerrottavaa, tai oikeastaan paljon. Reilun vuoden valmentavan koulutuksen jälkeen meidät hyväksyttiin kesällä Sadun kanssa sijaisvanhemmiksi. Sen jälkeen on odoteltu, olisiko jossain lasta, jolle voisimme tarjota kodin. Reilu viikko sitten saimme soiton, että olisi. Ja nyt meille on muuttanut pieni, vajaan vuoden ikäinen poikavauva. Olemme tästä hämmentyneitä, liikuttuneita, iloisia, onnellisia. Voiko tämä olla tottakaan? Antti kirjoittaa.

Lapsettomuudestaan avoimesti puhunut pariskunta yritti pitkään saada adoptoimalla lasta Etelä-Afrikasta. Antti kertoi julkisesti adoptiohankkeen kariutumisesta vuonna 2012.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Kaikki on ihmettä uutta, kaikki on valoisaa. Katsomme salaisuutta, vuoteessa uinuvaa. Kaikki on aivan toisin, kuin koskaan ollut on. Kuinka sen kuvata voisin? Ilo on pohjaton", Antti runoili Facebook-päivitykseensä. Runo on Anna-Mari Kaskisen. Kuva vuodelta 2012: Jouni Harala

Helsingin kaupungin sosiaaliviranomaisest muuttivat tuolloin mieltään adoptioprosessista Antin jouduttua syyteharkintaan. Myöhemmin hän sai syytteen Nuorisosäätiöön liittyvistä vaalirahasotkuista.

– On helpompi lopettaa kuin elää epävarmuudessa ja pettyä kerta toisensa jälkeen. Nyt tuntuu, ettei meillä ole enää voimia toivoa adoptiolasta. Mutta ehkä pidämme tuumaustauon ja harkitsemme sitten (kun päätös Antin vaalirahaepäilystä on tullut) uudelleen, olisiko meistä vaikka sijaisvanhemmiksi, Satu kertoi Me Naisille vuonna 2012.

Antti tuomittiin oikeudenkäynnissä ehdolliseen vankeustuomioon.

Lue myös:

Satu Taiveaho vuonna 2012: "Meille on tarjottu jopa sijaissynnytystä"

Sisältö jatkuu mainoksen alla