Antti Holma tähdittää Ylen uutta Kynsin hampain -sarjaa, jossa hän esittää 500 vuoden päästä tulevaisuudesta saapuvaa miestä. ”Hahmossa on paljon samaa kuin itsessäni. Osaan olla melkoinen besserwisser ja joka paikan höylä. Ihanaa oli olla vaihteeksi henkilö, joka mulkoilee muita taustalta.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Antti Holma tähdittää Ylen uutta Kynsin hampain -sarjaa, jossa hän esittää 500 vuoden päästä tulevaisuudesta saapuvaa miestä. ”Hahmossa on paljon samaa kuin itsessäni. Osaan olla melkoinen besserwisser ja joka paikan höylä. Ihanaa oli olla vaihteeksi henkilö, joka mulkoilee muita taustalta.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Antti Holma, 33, toteuttaa huhtikuussa pitkäaikaisen haaveensa.

Antti Holma viettää Lontoossa ainakin puoli vuotta ja katsoo jatkon sitten.

– Lontoo on kaikista rakkain kaupunki minulle. Käyn siellä 2–3 kertaa vuodessa. Vuonna 2004 olin siellä kesätöissä Starbucksissa ja öisin clubbailin. Päätin, että joskus palaan, hän hehkutti Ylen uuden Kynsin hampain -sarjan pressissä maanantaina.

Antti myy parhaillaan Helsingin keskustassa sijaitsevaa yksiötään, joka on ollut hänen kotinsa 8 vuoden ajan. Lontoosta hänellä ei vielä ole asuntoa vuokrattuna.

– Olisi tietysti ihanaa, jos olisi jo kämppä ja avaimet kädessä. Siellä elämä on kuitenkin niin nopeatempoista, ja kämpät liikkuvat sen verran vikkelästi, että alan tosissani metsästää asuntoa vasta lähempänä lähtöä. Oman asunnon myyn pois, jottei sitten ole takaporttia. Muuten palaan puolen vuoden päästä yksiööni ja istun siellä sitten vittuuntuneena, hän naurahtaa.

"Olen hokenut ei-sanaa tässä aika monta kuukautta ja raivannut tilaa unelmalleni."

Aivan yksinkertaista lähtöpäätöksen teko ei ollut. Antti on joutunut kieltäytymään monesta kiinnostavasta työprojektista Suomessa. Muun muassa MTV3:lla nähdyn Antti Holma Show'n jatko jäi osittain muuton takia toteutumatta.

– En halua kuulostaa diivalta, mutta olen hokenut ei-sanaa tässä aika monta kuukautta ja raivannut tilaa unelmalleni, hän sanoo.

Antti korostaa, ettei lähde Lontooseen luomaan uutta uraa. Hänen unelmansa olisi yhdistää siellä asuminen ja projektit Suomessa ja maailmalla. Seuraavan puolen vuoden aikana hän aikoo ainakin kirjoittaa toisen romaanin, jonka aihe on jo mielessä. Lontoossa hän haluaa imeä itseensä suurkaupungin sykettä ja uusia kokemuksia.

– Minussa on niin paljon suorittajan vikaa, että Lontoo on juuri sellainen kaupunki, joka sopii minulle. Siellä kun joutuu jatkuvasti ennakoimattomiin tilanteisiin ja epämukavuusalueelleen, hän jutteli.

Kopiokohu huumorilla

Viikonloppuna viestintäkonsultti Ville Kormilainen ihmetteli julkisessa Facebook-päivityksessään omiensa ja Antin somevitsien samankaltaisuutta. Kohu alkoi, kun Antti julkaisi Facebookissa Mutsi Netflixissä -videon, jossa Kormilaisen mukaan oli hyvin paljon samaa kuin hänen jokin aika sitten snapchat-palvelussa lanseeraamassaan Mutsi snäppää -hahmossa. Toinen sketsi koski runebergintorttujen kokonaisena syöntiä. Antti kuittaa asian huumorilla.

" En muutenkaan vaani paniikissa muiden ideoita snapchatissa."

– Olemme tunteneet Ville kanssa lukiosta saakka ja voin vakuuttaa, etten ole saanut ideoitani häneltä. En muutenkaan vaani paniikissa muiden ideoita snapchatissa. Mielestäni Villen kommentit olivat humoristisia läppiä ja vastasinkin niihin huumorilla. Toistaiseksi olen omavarainen sketsien suhteen, Antti huomautti maanantaina.

Antti sanoi ilmoittavansa, kun lainaa toisten ideoita, ja huomautti, ettei kuulu Kormilaisen snapchat-seuraajiin.

Tämän viikon Antti kuvaa vielä Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -lastenelokuvaa. Seuraava ja viimeinen suurempi projekti ennen Lontooseen lähtöä on rooli uudessa draamasarjassa, jota tähdittävät Antin lisäksi Outi Mäenpää ja Ville Virtanen.

– Se kuvataan Norjassa ihan käsivarren päässä. Siitä tulee erittäin mielenkiintoinen leirikoulu, Antti uskoo.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sinisukkainen

Perhe auttaa Maaret Kalliota jaksamaan: ”Jos en itse voi hyvin, en voisi auttaa ketään”

Minusta Maaret Kalliolla on viisautta ja kohtuudentajua, joita mikään koulutus ei pysty opettamaan. Antaa kuitenkin virallista taustatukea. Omaan myös pitkän parisuhteen ja kivat aikuiset lapset, hauskasti monisärmäiset lapsenlapset. Omaa ymmärtämystä siinä tarvitaan ja toisten kuuntelemisen halua/kykyä, mutta sitä voi opetella. Loppujen lopuksi kyse on sittenkin kenties vain hyvästä tuurista; jotakin on naksahtanut paikoilleen. Huonoja aikoja on ollut meilläkin, mutta niistä on päästä yli ja...
Lue kommentti