Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Antti Tuisku teetti kotiinsa suolahuoneen. – En ole ollut näin terve viiteentoista vuoteen.

Laulaja Antti Tuisku päätti eilen Radio Suomipopin Helsinki-päivän jättikonsertin. Isot lavat ja yleisöt tulivat supersuositulle popparille tutuksi jo viime kesänä, mutta tänä kesänä Antti aikoo nauttia.

– Viime kesänä minulle tuli uusia tilanteista, kun olin festareilla ensimmäistä kertaa esiintymässä isoissa sloteissa. Välillä mietin siellä, että jännitänkö nyt liikaa. Uskon, että tänä kesänä olen rennompi ja pystyn nautiskelemaan keikoista enemmän.

Tuisku on kiinnittänyt nyt enemmän huomiota myös jaksamiseensa.

– Tuplakeikkapäivät saattoivat koitua viime kesänä kohtalokseni, ja jouduin perumaan muutamia esiintymisiä. Tälle kesälle emme ole tuplakeikkoja ottaneet, eihän kukaan hullu pysty vetämään kahta maratonia päivässä.

”Istun huoneessa 40 minuuttia kerrallaan hengittelemässä suolan mikrohiukkasia ja teen siellä sudokuja.”

Antti on saanut sairastelunsa kuriin suolahuoneen avulla, jonka hän hankki kotiinsa alkuvuodesta. Hän on hoitanut itseään sen avulla jo aikaisemmin kuuden vuoden ajan.

– Olen infektioherkkä ja taipuvainen astmaan. Kun olisin tarvinnut suolahuonetta, sinne ei ikinä päässyt. Halusin satsata omaan terveyteeni ja hankin sen kotiini. En ole ollut näin terve viiteentoista vuoteen. Istun huoneessa 40 minuuttia kerrallaan hengittelemässä suolan mikrohiukkasia ja teen siellä sudokuja.

Hommia studiossa ja tv:ssä

Keikkojen lisäksi Antti nähdään Idols-ohjelman päätuomarina, jonka koelaulut on nyt kuvattu. Antin uusi levy julkaistaan syyskuussa. Sinkkujulkaisut enteilevät levylle menestystä, sillä albumilta julkaistut kolme singleä ovat nousseet striimauslistojen kärkeen.

Syksylle kaavaillun elämäkerran julkaisua Antti päätti siirtää.

– Se oli minun oma päätös. Tähän vuoteen mahtuu niin paljon isoja asioita, että haluan niiden saavan tilaa kirjassa. Oman elämän läpikäyminen ei ole keveimmästä päästä oleva prosessi, ja haluan antaa sille aikataulullisesti 110 prosenttia.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.