Antti Tuisku palasi tauoltaan ryminällä. Kuva: Sanoma-arkisto / Leena Koskela
Antti Tuisku palasi tauoltaan ryminällä. Kuva: Sanoma-arkisto / Leena Koskela

Peto on irti -dokumenttisarja sukeltaa Antti Tuiskun elämään.

Taukoa viettänyt Antti Tuisku, 31, palasi kertaheitolla musiikkimaailman keskipisteeksi helmikuussa julkaistulla Peto on irti -kappaleellaan.

MTV julkaisee huomenna Katsomo-nettipalvelussaan kuusiosaisen sarjan Antti Tuiskun elämästä. Noin seitsemän minuutin mittaisissa jaksoissa vieraillaan Antin kanssa niin Raanujärven-mökillä kuin Thaimaassa musiikkivideon kuvauksissakin.

Julkisuudestaan tarkka mies myös kertoo elämänsä tärkeistä asioista. Niistä yksi on ystävät, joiden Antti myöntää joutuneen koville popparin uran alkuvuosina.

– Mie oon tosi itsekäs, mie haluan että asiat menee mun tavalla, Antti kertoo.

Antin oli aluksi vaikeaa sisäistää sitä, että vaikka hän oli töissä kaikkien huomion keskipiste, kaverille hän oli yhä tavallinen Antti.

– Kun sie saat töissä erityistä huomiota, baarissa puoli-ilmaiset drinkit ja pääset jonon ohi sisään ja saat ilmaisia asioita ja ihmiset ihailee sua, niin sit kun kaverit ei teekään sitä, oli välillä tosi vaikeeta että apua. Hei että sitä kahvia tähän pöytään nyt.

Kaverit kuitenkin lopulta palauttivat Antin jalat takaisin maan pinnalle.

– Onneksi mulla on sellaisia ihmisiä ympärillä, jotka jossakin vaiheessa oli silleen, että Antti, tää ei oo oikeesti ok. Että nyt sie puhut aika paljon ittestäs. Koska sie oot viimeksi kysynyt, mitä meille kuuluu?

Antti kuvailee asian tajuamista nyrkillä silmään -fiilikseksi.

– En mie halua olla se itsekäs kusipää, jota ei kiinnosta se, miten muut, mun rakkaat ihmiset mun ympärillä voi.

Lue myös:

Antti Tuisku bailaamisestaan: filmi poikki ja baarissa pelkissä boksereissa

Tauolta palaava Antti Tuisku uudistui – katso yllättävä musiikkivideo

Antti Tuisku: ”Tämä on siisteintä, mitä olen koskaan tehnyt”

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.