Antti Tuisku vuoden 2017 Urheilugaalassa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Antti Tuisku vuoden 2017 Urheilugaalassa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Muusikko hakeutui terapiaan lopulta ystäviensä kehotuksesta. 

Laulaja Antti Tuisku kertoo uusimmassa Imagessa kärsineensä nuoruudessaan läheisriippuvuudesta. Pari vuotta Idolsin jälkeen hänen uransa ajautui alamäkeen kovan Idols-nosteen jälkeen. Antti kertoo, että se oli kova paikka ihmiselle, joka saa muiden huomiosta valtavasi nautintoa.

Uran alamäki vaikutti paljon hänen henkilökohtaiseen elämäänsä.

– Mitä tahansa tapahtui mun ystävyyssuhteissa tai so-called parisuhteissa, niin kaikki sellainen pienikin romahdutti mun elämän kokonaan, Antti kertoo.

Samaan aikaan Antin elämän suunta oli hukassa. Julkisuudessa oleminen ei helpottanut oman tien löytämistä, Antti kertoo Imagelle. Yksi syy sille, miksi Antti hakeutui terapiaan oli se, että hän koki olevansa niin läheisriippuvainen.

Vuonna 2015 Antti kertoi myös Apu-lehdelle, että sai 25-vuotiaana ystäviltään lukuisia kehotuksia hakeutua ammattilaisen puheille läheisriippuvuutensa takia.

”Tukeuduin vanhempiini. Minulla piti olla koko ajan joku ihminen lähelläni.”

– Tukeuduin vanhempiini. Minulla piti olla koko ajan joku ihminen lähelläni. Pelkäsin olla yksin ja minuun iski myös kamala menettämisen pelko. Se liittyi myös uraan ja asemaan. Monet parisuhteen alut tyrehtyivät tuona aikana, Antti kertoi.

Voicelle Antti kertoi vuonna 2015, että terapiaan hakeutuminen auttoi häntä löytämään identiteettinsä uudelleen.

– Se oli kivaa, kuin tutkimusmatka omaan itseensä. Kun lähtee muodostamaan omaa identiteettiään 19-20-vuotiaana ollessaan suurimmassa valokeilassa ja samalla yrittää kuunnella omaa ääntä, niin siinä sekamelskassa on välillä vaikea tunnistaa omia ajatuksia. Se ehkä oli se pääsyy siihen, miksi halusin lähtee purkamaan sitä, miksi tähän pisteeseen on tultu, hän kertoi.

Ystävät pitävät kasassa

Vuonna 2013 Antti kertoi Me Naisille, mitkä asiat tuovat hänelle hyvää oloa elämässä. Silloin hän nimesi yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi itselleen ystävänsä.

– He saavat minut nauramaan ja itkemään.­ He pitävät minut kasassa ja ovat minulle kaikki kaikessa, hän kertoi.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.