Antti Luusuaniemi herää aamuradioon kaksi kertaa viikossa. Kuva: Sanoma-arkisto / Satu Kemppainen
Antti Luusuaniemi herää aamuradioon kaksi kertaa viikossa. Kuva: Sanoma-arkisto / Satu Kemppainen

Näyttelijä Antti Luusuaniemelle uusi radiopesti oli kuin hyppy valmiiseen hittisikermään. –Toivottavasti minusta ei tule sille riippakiveä.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 37, liittyi kuluneella viikolla Aamulypsy-ohjelman tiimiin Radio Suomipopilla. Hän juontaa aamushowta kahdesti viikossa Jaajo Linnonmaan, Anni Hautalan ja Juha Perälän kanssa.

Samaan aikaan Antti näyttelee Macbethin pääosassa Kansallisteatterissa ja kokoaa loppukesän Red Carpet -elokuvafestareita Hyvinkäälle.
Yöunet jäävät lyhyiksi niinä päivinä, kun teatterivuoro päättyy iltakymmeneltä ja radioon on lähdettävä aamukuudelta.

– Sanotaanko, että enää en ottaisi lisää hommia tähän pakettiin. Elämä on nyt hyvässä balanssissa, ja tämä combo tuntuu toimivalta. Karsitaan sitten, jos alkaa mennä liian kovaa, kahden lapsen isä sanoo.

Hyppy hittiskermään

Aamulypsy palkittiin vastikään Radiogaalassa vuoden parhaana radio-ohjelmana – jo kuudetta kertaa. Antti tuntee sopivansa hyvin tiimiin, joka tunnetaan suorapuheisuudestaan ja roisista huumoristaan.

– Kyllä minäkin osaan heittää roisia läppää, mutta tarkoitus onkin, että havainnoin maailmaa eri vinkkelistä kuin Jaajo, Perälä ja Anni. Kuten Jaajo sanoi, ohjelmassa oli kulttuurin mentävä aukko, ja minä tulin täydentämään sitä, Antti kertoo.

– Ohjelma oli jo valmis hittisikermä, johon tupsahdin mukaan. Toivottavasti minusta ei tule sille riippakiveä.

Neljän hengen stand upia

Antti löytää radiojuontajuudestaan pieniä yhtäläisyyksiä näyttelijäntyöhön.

– Tässäkin on oltava aistit auki ja kuunneltava, mihin suuntaan juttua halutaan viedä. Show on parhaimmillaan kuin neljän ihmisen stand upia, Antti muotoilee.

– Radiossa on kuitenkin se etu, että vaikka on esillä, naama ei kulu. Näin tässä hyvän tilaisuuden päästä nostamaan esille teatterijuttuja ja omia projektejani ja siksi innostuin mukaan.

Aamulypsy Radio Suomipopilla arkisin klo 6–10.00.

Antti Luusuaniemi

  • 7.9.1979 syntynyt näyttelijä asuu Helsingissä. Vaimo Lili Ermezei työskentelee Mirum yhtiön strategiajohtajana. Perheeseen kuuluu kaksi tytärtä.
  • Näyttelee Macbethin pääosaa Kansallisteatterissa. Tuttu mm. elokuvista Tyttö nimeltä Varpu ja Kuudes kerta sekä sarjoista Syke ja Luottomies.
  • Järjestää Red Carpet -elokuvafestareita  kotiseudulleen Hyvinkäälle 31.8.-3.9. Antti on tapahtuman taiteellinen johtaja.  ”Lavalla nähdään leffatähtiä ja artisteja yllättävissä comboissa. Voi olla, että Luottomiehetkin nousevat estradille”, Antti vihjaa.

Cheek suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen.

Cheekin eli Jare Tiihosen, 36, elämästä kertova Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa ensi viikolla. Tarinassa on vahvasti mukana veljeys ja Antti Holma näyttelee räppärin lisäksi tämän kaksoisveljeä Jereä.

– Jere ei ole vielä nähnyt elokuvaa, eikä äiti. Yleisesti elokuvan vastaanoton tietää, kuten tietää kaiken mikä liittyy muhun. Kriitikoilta pukkaa varmaan yhtä tähteä, mutta toivottavasti yleisö diggaa. Tämä on se kaava, mikä urallani on ollut, Jare naurahti elokuvan ennakkonäytöksessä.


Läheiset ymmärtävät

Jare suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen. Kun Suomen suosituin räppäri kertoi 2014 loppuvuodesta lähipiirilleen lopetusaikeista, he suhtautuivat ajatukseen ymmärtäväisesti.

– Ne, jotka ovat minua lähellä ymmärtävät miksi lopetan. Muille olen sanonut, että ette voi tietää, mitä mä tunnen.  

– Pääpointti lopettamiselle on se, että Cheekinä en keksi mitään uutta. Moni sanoo, että voithan sä tehdä kesäksi biisin tosta tai tosta. Mutta olen tehnyt biisit jo monta kertaa kaikesta Cheekille olennaisesta tematiikasta. Rakkaudesta tietysti voi aina laulaa.

Elokuvassa kuvataan myös Jaren suhdetta mallina työskentelevään yliopisto-opiskelijaan. Suhde kariutuu siihen, että rauhallisempaa kotielämää eläessä Jare ei keksi Cheekille mitään uutta kirjoitettavaa.

”Cheekinä en keksi mitään uutta.”

– Voin ihan hyvin kuvitella, että elän kymmenen vuoden kuluttua rauhallista perhe-elämää. Moni on sanonut, että voihan sulla sitten olla uusia ideoita. Mutta en mä sellaisesta halua edelleenkään tehdä musaa, Jare selventää.

Jare ei vielä tiedä, mitä tekee elokuun jäähyväiskeikkojen jälkeen.

– Ostin kotiin pienen kosketinsoittimen. Ehkä minusta tulee pianisti!

Onnea etsimässä

Cheekin viimeinen albumi kuvasi myös artistin syvempiä tuntoja ja elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.

– Nyt kuuntelen levyä, että olenpa ollut aika maassa. Tällä hetkellä minun olisi mahdotonta aloittaa noin tummanpuhuvan albumin kirjoittamista.

Mikä Jaren tekee sitten onnelliseksi?

– Sitä mietin yhä. Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun ja aika näyttää, mitä se jokin muu tulee olemaan. Mulla on hieno ja laaja kaveripiiri, josta olen onnellinen.

”Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun.”

Viime kesänä Jare päätti ostaa vuosien harkinnan jälkeen koiran. Otus on sulattanut myös miehen äidin sydämen.

– Käyn yleensä vähän enemmän Lahdessa moikkaamassa äitiä. Asun kauempana kuin Jere, enkä ole aina siinä vieressä tukemassa, mutta mulla on halu auttaa. Nyt mutsi on käynyt useammin täällä Helsingissä, kun on tuo Otus. Se on hyvä vetonaula!

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos