Antti Holma tunnetaan ystävien keskuudessa lempinimellä Aune. Kuva: Sanoma-arkisto/Pete Aarre-Ahtio
Antti Holma tunnetaan ystävien keskuudessa lempinimellä Aune. Kuva: Sanoma-arkisto/Pete Aarre-Ahtio

Näyttelijä Antti Holman, 34, elämän rakkaus on hän itse. – Tie tähän on ollut kivinen, sillä suurimman osan elämästäni olen inhonnut itseäni.

Mikä fiilis? Hyvä. Vietin juuri kymmenen päivää New Yorkissa, jossa kävin ­ensimmäistä kertaa elämässäni. Se oli huikeaa, rakastuin kaupunkiin. Nykyinen kotipaikkani Lontoo tuntui sen jälkeen ihanalta maalaiskylältä.

Milloin olet onnellisimmillasi? Aina, kun olen saanut jotain aikaiseksi: pisteen jollekin jutulle. Onni seuraa siitä, että saavuttaa tavoitteen, joka on vaatinut työtä.

Mikä eläin haluaisit olla? Unikeko-jyrsijä. Se syö kolme kuukautta putkeen, etsii lämpimän paikan ja nukkuu loput yhdeksän kuukautta vuodesta.

Mitä pelkäät eniten? En pelkää omaa kuolemaani, mutta en haluaisi luopua läheisistäni, joista osa alkaa olla jo ikääntyneitä. Minulle tulee aina vähän hätä, jos heistä ei hetkeen kuulu.

Mihin tuhlaat? Lentokoneen bisnesluokkaan. En ikinä säästä lennoissa, vaikka varmaan pitäisi oppia. Mutta mieluummin maksan, että voin marssia jonottamatta suoraan koneeseen ja pitää oman tilani.

”Nuoruus on niin kertaluonteinen asia, ettei sitä olisi kannattanut kuluttaa baaritöihin.”

Mitä kadut? Etten nuorempana ottanut enempää opintolainaa. Olin tunnollinen ja kunnollinen: tein kaikki loma-ajat töitä ravintola-alalla ja matkustin tosi vähän. Olisin ihan hyvin voinut lainata rahaa ja elää enemmän. Nuoruus on niin kertaluonteinen asia, ettei sitä olisi kannattanut kuluttaa baaritöihin.

Elämäsi rakkaus? Toisesta ihmisestä en ole sitä vielä löytänyt, joten ehkä se olen minä itse. Viihdyn hyvin omassa seurassani. Asun yhdessä huoneessa Lontoossa enkä tarvitse ketään muuta. Tie tähän on tosin ollut kivinen, sillä suurimman osan elämästäni olen inhonnut itseäni. On minulla vieläkin välillä vaikeaa itseni kanssa, mutta silti haluan vaalia tätä suhdetta.

Suurin saavutuksesi? Kun muutin Sonkajärveltä 15-vuotiaana yksin Helsinkiin ja 33-vuotiaana Helsingistä Lontooseen. Ne päätökset ovat vaatineet elämässäni eniten ponnistusta.

Lenkkarit, korkkarit vai kumpparit? Korkkarit, minulla on niihin fetisistinen suhde. On fantastista katsoa naista – ja miksei miestäkin – joka osaa kävellä tappokoroissa.

Mistä haluat, että sinut muistetaan? Ei siitä, kuka olin, vaan siitä, mitä olen tehnyt. Suomessa sain uran puolesta tehdä kaiken, minkä halusin, nyt unelmani liittyvät henkilökohtaiseen elämään. Kun elän elämääni nyt, voin taas joskus ammentaa siitä ideoita töihini.

”Minua on sanottu Auneksi jo parikymmentä vuotta.”

Lempileffahahmosi? Meryl Streepin paha pomo elokuvassa Paholainen pukeutuu Pradaan. On nerokasta näytellä hirviötä niin, että huutamisen sijaan puhuu niin hiljaa, että katsoja joutuu nojaamaan penkissään eteenpäin.

Millä nimellä läheisesi kutsuvat sinua? Minua on sanottu Auneksi jo parikymmentä vuotta. Lempinimen on keksinyt ystäväni Saara Turunen. Se on kaunis nimi. Jopa kummipojalleni olen Aune-kummi.

Mitä ilman et voisi elää? Luku- ja kirjoituskykyä. Jos ne vietäisiin minulta, elämässäni ei olisi enää mitään mieltä.

Antti Holma

Näyttelijä, kirjailija ja käsikirjoittaja syntyi 6.12.1982. Asuu Lontoossa.

Nousi koko kansan tietoon Putous-ohjelmasta vuonna 2014.

Näyttelee elokuvassa Armoton maa, parhaillaan leffateattereissa.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.