Näyttelijä Antti Holma laihdutti viisi kiloa ja opetteli käyttämään yrttinuuskaa uutta elokuvarooliaan varten. Kuva: Sanoma-arkisto/Antti Hämäläinen
Näyttelijä Antti Holma laihdutti viisi kiloa ja opetteli käyttämään yrttinuuskaa uutta elokuvarooliaan varten. Kuva: Sanoma-arkisto/Antti Hämäläinen

Näyttelijä Antti Holma esittää uudessa elokuvaroolissaan murhaajaa. Vapaa-ajallaan hän on julkisuuskuvaansa vakavampi. – Ravintolaillallisella kainaloni hikoavat enkä pysty puhumaan.

Näyttelijä Antti Holma, 34, nousi koko kansan tietoisuuteen Putous-ohjelmasta muun muassa hervottoman sketsihahmonsa Kissi Vähä-Hiilarin kautta. Vapaa-ajallaan Antti kertoo kuitenkin olevansa julkisuuskuvaansa vakavampi.

Synkempää puoltaan hän esittelee uudessa roolissaan elokuvassa Armoton maa. Siinä Antti näyttelee Jaakko-nimistä murhaajaa, joka vapautuu vankilasta. Elokuva sijoittuu pieneen kylään Länsi-Lapissa.

– Minulle tämänkaltaisen roolin esittäminen on itse asiassa komiikkaa tutumpaa. Ennen Putousta näyttelin neljä vuotta Kansallisteatterissa, jossa tein pelkästään ahdistuneiden poikien rooleja. Ymmärrän silti, että muille minun näkemiseni vakavassa roolissa saattaa tuntua erikoiselta, olenhan heilunut farkkuhameessa televisiossa kaksi vuotta, Antti sanoo.

”Minun näkemiseni vakavassa roolissa saattaa tuntua erikoiselta, olenhan heilunut farkkuhameessa televisiossa.”

Murhaajan roolia varten Antti muutti fyysistä olemustaan heiveröisemmäksi laihduttamalla viisi kiloa ja opettelemalla käyttämään nikotiinitonta yrttipussinuuskaa.

– Lähestyn roolihahmojani käytännönläheisesti fysiikan kautta. Olen entinen himotupakoitsija, enkä voi käyttää yhtään nikotiinia, etten sorru.

Pelottava sosiaalisuus

Antti tunnistaa roolihahmossaan ja itsessään samankaltaista vierauden tuntua. Vaikka ympäristö näkee Jaakossa vain murhaajan, tämä itse ajattelee puolustaneensa äitiään, jota näyttelee Outi Mäenpää.

– Olin hirveän väsynyt viime keväänä leffan kuvauksissa, joten muista eristäytyvä rooli tuli luonnostaan. Olin paljon omissa oloissani, enkä jaksanut juuri jutella muun kuvausryhmän kanssa.

Antti itse taas mielletään kaikkien kanssa toimeen tulevaksi supliikkimieheksi, vaikka se on hänen mielestään kaukana totuudesta.

”Ahdistun ihmispaljoudesta ja siitä, etten tiedä, kuka johtaa tilannetta.”

– Sosiaalisissa tilanteissa olen hermostunut ja hädissäni. En käy juhlissa enkä työdinnereillä ravintoloissa. Ahdistun ihmispaljoudesta ja siitä, etten tiedä, kuka johtaa tilannetta. Ravintolaillallisilla kainaloni hikoavat enkä pysty puhumaan. Olen tällainen sosiaalinen angstaaja.

Kameran edessä Antti on kuitenkin kuin kotonaan. Se johtuu hänen mukaansa siitä, että tilanne on hallittu ja selkeä. Kun punainen valo studiossa syttyy kuvauksen merkiksi, syttyy Anttikin. Mutta kun se sammuu, Antti haluaa päästä nopeasti omiin oloihinsa.

– Minulle luonnollisin tapa olla hauska on kirjoittaminen ja rauhassa miettiminen. Haluan sulatella ideoitani yön yli, kirjailijanakin tunnettu Antti miettii.

Armoton maa elokuvateattereissa 20.1.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.