Osa Lady Gagaa puolustaneista huomautti, että on mahdotonta tehdä supersankaristuntteja ilman, että vatsa menee ruttuun – oli kuinka hoikka tahansa. Kuva: Reuters
Osa Lady Gagaa puolustaneista huomautti, että on mahdotonta tehdä supersankaristuntteja ilman, että vatsa menee ruttuun – oli kuinka hoikka tahansa. Kuva: Reuters

Lady Gaga järjesti Super Bowlin väliajalla upean show'n, mutta se ei estänyt osaa katselijoista arvostelemasta hänen vartaloaan.

Lady Gagan show Super Bowlin puoliajalla keräsi lähestulkoon ainoastaan kehuja. Puoliaikaesitykset ovat perinteisesti olleet esiintyjästä riippumatta huikeaa tykitystä, mutta Gagan 12-minuuttista hittiputkea pidettiin jopa yhtenä kaikkien aikojen upeimmista.

Yksi asia kuitenkin pisti osan katsojista silmään. Esityksen loppupuolella Gaga vaihtoi asuun, jonka yläosaan oli otettu vaikutteita amerikkalaisten jalkapallon pelaajien suojavarusteista. Alaosana Gagalla oli kimaltein koristellut, pikkuruiset housut. Laulajan vatsa oli paljaana, eivätkä nettikommentoijat voineet olla huomauttamatta siitä, että vatsa näytti... Niin, miltä se näytti?

Normaalilta hoikan, hyvässä kunnossa olevan ihmisen vatsalta.

Kommentoijat olisivat toki voineet keskittyä itse esitykseen, mutta he eivät nähneet muuta kuin Gagan ”vatsamakkarat”. Laulajan vatsaa kuvailtiin muun muassa ”vähemmän täydelliseksi”, ja häneltä olisi odotettu vähän enemmän vatsatreeniä ennen niin isoa esitystä.

Vaikka osa kommentoijista yritti naamioida vatsamakkarakommenttinsa kehopositiivisuudeksi, ne eivät olleet sitä, koska vatsaa kuvailtiin epätäydelliseksi. Vartalopositiivisuusaatteeseen kuuluu, että vartalo on hyvä ja täydellinen juuri sellaisena kuin se on, ei esimerkiksi laihempana – sanoma, jota myös Gaga itse on tuonut esille.

Gaga aloitti esityksensä roikkumalla vaijereiden varassa ja suorittamalla akrobaattisia temppuja. Kuva: Reuters
Gaga aloitti esityksensä roikkumalla vaijereiden varassa ja suorittamalla akrobaattisia temppuja. Kuva: Reuters

Gaga sai Twitterissä välittömästi puolustajia. Lihavuudesta huomauttelu kertoo lähinnä huomauttelijan omasta ajatusmaailmasta ja on haitallista, koska sellaisen seurauksena ihmiset sairastuvat esimerkiksi syömishäiriöihin.

Gagan paino on puhuttanut monesti aiemminkin. Syyskuussa 2014 hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään uimapuvussa, mikä herätti keskustelun siitä, onko laulaja lihonut.

 

I love a night swim, so quiet, put on some jazz and just soak

Kuva, jonka xoxo, Joanne (@ladygaga) julkaisi

Vastauksena kohuun Gaga totesi napakasti Twitterissä, että on mieluummin lihava kuin pinnallinen. Hänen vatsansa ulkonäöllä ei ole kauheasti väliä, kun maailmassa on ihmisiä, jotka näkevät nälkää.

Lady Gaga on myös kertonut julkisuudessa sairastaneensa anoreksiaa ja bulimiaa – kehopositiivisuus ei ole hänelle itsestäänselvyys.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...