Anssi Kela vuonna 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Milka Alanen
Anssi Kela vuonna 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Milka Alanen

Laulaja menetti isänsä ollessaan vain 13-vuotias.

Laulaja Anssi Kelan isän Juha Kelan kuolemasta on kulunut nyt 32 vuotta. Kosketinsoittajana tunnetun isänsä muiston kunniaksi Anssi julkaisi eilen Facebookissaan kuvan isästään muistokirjoituksen kanssa.

Kuvassa Juha Kela poseeraa yhdessä laulaja Mikko Kuustosen kanssa. Juha tuotti Mikon ensimmäisen levyn 70-luvun lopulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Miltähän isä näyttäisi jos olisi vielä hengissä? Nyt hän ei muutu milloinkaan – tuollaisena muistan hänet. Poika vanhenee, faija vain nuortuu, Anssi kirjoittaa kuvan ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän kertoo kuvan alla myös edelleen miettivänsä tekemiään asioita sen kautta, mitä hänen isänsä niistä ajattelisi.

– Olisinpa saanut tuntea hänet. Isä poistui elämästäni vaiheessa, jossa suhteemme oli vielä aikuisen ja lapsen, Anssi kirjoittaa.

Anssi oli 13-vuotias, kun hänen isänsä menehtyi. Anssi kertoi Me Naisille vuonna 2013 menettäneensä isänsä juuri siinä vaiheessa, kun kaksikko alkoi olla muutakin kuin isä ja lapsi.

”Poika vanhenee, faija vain nuortuu.”

– Muistan isästä enemmän kuin nuoremmat sisarukseni. Olimme juuri uuden vaiheen kynnyksellä. Ehdimme käydä ensimmäisen tasa-arvoisen keskustelumme, kun matkalla sellotunnille tunnustin hänelle, että en oikeasti pidä sellosta yhtään. Jännitin, mitä isä sanoo, mutta hän sanoi, että ok. Hän lupasi, että voimme käydä yhdessä hänen treenikämpällään kokeilemassa bassoa.

Anssilla on kolme sisarusta. Kaksi siskoa ja muusikkoveli Ville Kela.

Koskettavan kirjoituksensa Anssi päättää kuitenkin pilke silmäkulmassaan: kommentoimalla Mikko Kuustosen ulkomuotoa yli 30 vuotta vanhassa kuvassa. 

– Kuustosen habitus on sen sijaan hiukan muuttunut: hän näyttää nykyisin... vähemmän viiksekkäältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla