Helsinki-päivää vietetään tänään kosteassa säässä. Myös juontaja Anni Hautalan mekko sai sateesta osansa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Helsinki-päivää vietetään tänään kosteassa säässä. Myös juontaja Anni Hautalan mekko sai sateesta osansa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Anni Hautala ei ollut kiireiltään ehtinyt tutustua juhlien pukukoodiin.

Suosikkijuontaja Anni Hautalalle sattui viikonloppuna nolo moka, kun hän meni juhlimaan ystävänsä, Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastakin tutun tanssinopettajan Marko Keräsen nelikymppisiä. 

Anni saapui juhlapaikalle vaaleanpunaisessa luomuksessa – samassa, jossa hän juontaa parhaillaan käynnissä olevaa Radio Suomipopin Helsinki-päivän konserttia.

– Ystäväni tuli minua juhlapaikalla pihalle vastaan ja alkoi nauraa. Hän kertoi, että kaikki olivat pukeutuneet mustaan, sillä juhlissa oli musta pukukoodi, Anni kertoi konsertissa.

 Anni ei ollut kiireiltään ehtinyt lukemaan kutsua. Suomipopin aamulähetysten lisäksi häntä työllistävät Idols-laulukilpailun kuvaukset.

– Olin sitten todellakin ainoa, joka ei ollut pukeutunut mustaan. Vein kaiken huomion päivänsankarilta. Oli noloa, Anni sanoi.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...