”Vaadin ystäviltäni valtavasti, mutta annan heille vaikka paidan päältäni”, Anneli Saaristo sanoo.
”Vaadin ystäviltäni valtavasti, mutta annan heille vaikka paidan päältäni”, Anneli Saaristo sanoo.

Masennuksen ja lääkeriippuvuuden voittanut Anneli Saaristo toivoo, että hänet löydettäisiin uudelleen.

Laulaja Anneli Saaristo kertoo vuosia kestäneestä masennuksestaan, joka johti lääkeriippuvuuteen.

– Kun työt 90-luvun laman myötä vähenivät, masennuin. Ja kun masennus ja siihen liittyvä lääkkeidenkäyttö tulivat julkisuuteen, työt loppuivat aika tarkkaan kokonaan, hän sanoo.

– Pahimman masennuksen aikaan saatoin nukkua viikon putkeen. Aina otin lisää unilääkkeitä ja jatkoin unta.

Laulaja kuvailee, miten lääkkeet turruttivat.

– Unilääkkeiden käyttö on sellaista, että niiden avulla voi paeta todellisuutta uneen. Nyt elämä on paljon rajumpaa, kun joudun kohtaamaan asiat ilman lääkkeitä.

Anneli Saaristo yritti päästä irti masennuksesta vaihtamalla maisemaa. Hän myi asuntonsa Helsingissä ja muutti Tampereelle.

– Olin huonossa kunnossa ja ahdistunut, tunsin olevani niin yksinäinen Helsingissä. Halusin muutosta. Ajattelin, että Tampereella minulla on enemmän ihmisiä. Totuus oli toinen. Nyt haikailen takaisin Helsinkiin. Tuntuu, että nuupahdan, Anneli sanoo.

– Muutolla oli kuitenkin tarkoituksensa. Täällä löysin A-klinikalta huumorintajuisen, skarpin ja erittäin tiukan Sanna Pyhälän, joka auttoi minut irti lääkeriippuvuudesta. Sen takia tulin Tampereelle että Sannan tapasin.

Nyt sekä masennus että lääkeriippuvuus ovat mennyttä. Laulaja olisi valmis palaamaan estradeille.

– Nyt kun olen masennuksen ja lääkkeet selättänyt, minulla on ammattitaito tallella. Olen tehnyt valtavan duunin että pääsin niistä eroon, ja sitten joudun istumaan kotona. Se tuntuu epäoikeudenmukaiselta.

– Mietin, miksei minua keksitä uudestaan niin kuin Pepe Willberg keksittiin. Milloin minun vuoroni tulee? Minulla olisi vielä niin paljon annettavaa ihmisille.

Mitä Anneli Saaristo on oppinut kariutuneista miessuhteistaan? Miten isän ja pikkuveljen kuolema vaikuttivat Saariston elämään? Lue koko Mitä olen oppinut -haastattelu Me Naisten numerosta 43/2015.

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.