Malli- ja mainosmaailmassa uraa luoneen Anne Kukkohovin ja hänen aviomiehensä Jonin arki muuttui, kun vaimo perusti oman yrityksen.

Joskus tie pariskunnaksi kulkee mutkien kautta, kuten Huippumalli haussa -tuomarina tunnetun Anne Kukkohovin (ent. Laaksonen), 39, ja hänen aviomiehensä Jonin, 39, tapauksessa. Rakkaus sai odotella kaksi vuotta, sillä kun Anne ja Joni vaihtoivat ensisilmäykset helsinkiläisessä yö­kerhossa vuonna 1998, mallina menestynyt Anne oli vielä edellisessä suhteessa.

– Yhteinen tuttavamme esitteli meidät, mutta kertoi samalla, että Anne on varattu. Annen huumorintaju ja avoimuus tekivät lähtemättömän vaikutuksen, myös hänen matala äänensä jäi mieleeni. Kohtaaminen pyöri ajatuksissani, joten rohkaistuin pyytämään Annea kahville, Joni muistelee.

– Minä taas pidän persoonallisista, vahvoista ja karismaattisista miehistä. Joni oli kaikkea tuota. Lisäksi hän on älykäs ja kiinnostava, Anne kuvailee.

Parin vuoden ajan Anne ja Joni törmäilivät kemuissa, vaihtoivat kuulumisia sekä pitkiä katseita. Kun Annen suhde päättyi, parin välillä alkoi tapahtua vauhdilla. He muuttivat yhteen, ja parin kuukauden kuluttua raskaustestikin näytti positiivista.

Annen ja Jonin häitä vietettiin Helsingin Vanhassa kirkossa, kun morsian oli seitsemännellä kuulla raskaana.

– Hääyön vietimme hotelli Kämpissä ja kymmenen päivän häämatkan Mauritiuksella. Onneksi Anne pystyi vielä lentämään raskaudeltaan, Joni muistelee.

Parasta aikaa yhdessä

Kun esikoispoika Miska syntyi vuonna 2001, pariskunnan arki alkoi keskittyä kotiin. Anne ja Joni olivat valmiita muutokseen; molemmat olivat jo saaneet tarpeekseen pintaliitoelämästä.

Vanhempien työ on niin sosiaalista ja kiireistä, että kotona arki pyhitetään yhdessäololle. Nykyään Anne ja Joni järjestävät mielellään illanistujaisia. Silloin pääosassa ovat rento meininki, hyvät ystävät, ruoka ja juoma. Lapset ovat aina tervetulleita mukaan.

Kukkohovit muuttivat hiljattain Helsingin keskustasta kaupungin itäosaan meren rantaan. Uudessa kodissa parasta on juuri meren läheisyys, kotiovelta rantaan on kymmenen metriä. Miska voi kalastaa laiturilla nakupellenä. Ja miksei äitikin.

– Meillä voi rehellisesti vain olla möllöttää, Anne nauraa.
Kukkohovien yhteisiä traditioita ovat koko perheen sunnuntaibrunssit ja kaupunkireissut. Perhe rakastaa matkustelua, ja aina kun kukkaro ja aika antavat myöten, he nostavat kytkintä.

– Reissaamme kahden kesken sekä Miskan kanssa. Viihdymme todella hyvin yhdessä kolmeen pekkaan. Japanissa perhe ei ole vielä käynyt, vaikka Jonilla on siellä sukua. Jonin japanilainen isä ja suomalainen äiti erosivat, kun poika oli hyvin pieni. Miskan syntymä on taas lähentänyt Jonin ja hänen isänsä välejä.

Irtiotto ravistelee suhdettakin

Anne työskenteli hektisessä mainosmaailmassa yli kymmenen vuotta. Viime keväänä hän tunsi kaipaavansa muutosta. Päätös irtiotosta oli vaikea, sillä Anne oli kokenut alan omakseen. Toukokuussa hän perusti viestintäalan yrityksensä Supersuperin.

Aiemmin Anne ja Joni olivat työskennelleet art directoreina kilpailevissa mainostoimistoissa. Vakaa arki heitti häränpyllyä,  kun Annesta tuli yrittäjä. Kaikki työajoista ja taloudellisesta turvallisuudesta alkaen muuttui.

– Joni osaa tukea uusien haasteiden edessä. Minulle on tärkeää sparrata hänen kanssaan asioista, joihin tiedän hänellä olevan näkemystä, Anne sanoo.

Joskus mies analysoi liikaakin, kun Anne tarvitsisi vain ”hyvin se menee” ­-taputtelua. Silloin rouva ärähtää.

– Irtiotto haastoi myös parisuhteemme. Välillä tulee eripuraa ja näkemys­eroja, mutta pääsääntöisesti annamme toisillemme tilaa. Olemme aina jakaneet kaiken ja haluamme että kumpikin menestyy, Anne sanoo.

Joni työskentelee mainostoimiston varatoimitusjohtajana. Työn vastapainoksi hän rentoutuu rullalautailemalla.

Arjen kiiresumat Kukkohovit järjestelevät tekemällä viikko­listoja. Silloin väännetään, kenen meno on tärkein.

– Listat selkeyttävät arkea, vaikka ovatkin varsin epäromanttisia, Anne nauraa.

Anne Kukkohovi
? 39-vuotias tuore yrittäjä.
? Kotoisin Vaasasta, mutta asui 1990–1998 kestäneellä mallinurallaan muun ­muassa Englannissa, Japanissa, Saksassa ja Ruotsissa. Asuu nykyisin Helsingissä perheineen.
? Tunnetaan myös tv-sarjan Suomen huippumalli haussa juontajana ja tuomarina. Sarjaa on esitetty Nelosella vuodesta 2008. Toisen kauden ­uusinnat pyörivät parhaillaan Liv-kanavalla.

Joni Kukkohovi
? 39-vuotias Helsingissä syntynyt mainosalan ammattilainen, joka työskentelee varatoimitusjohtajana mainostoimistossa FWD Helsinki.
? Harrastaa rullalautailua.
? Jonin isä on japanilainen ja äiti suomalainen. Joni ei ole vielä käynyt Japanissa, mutta hänen sukulaisiaan Hokkaidon-saarelta on vieraillut Suomessa.
? Naimisissa Anne Kukkohovin kanssa vuodesta 2000. Pariskunnalla on 8-vuotias poika Miska.

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.