Me Naiset
|
Mia Malmi

Malli- ja mainosmaailmassa uraa luoneen Anne Kukkohovin ja hänen aviomiehensä Jonin arki muuttui, kun vaimo perusti oman yrityksen.

Joskus tie pariskunnaksi kulkee mutkien kautta, kuten Huippumalli haussa -tuomarina tunnetun Anne Kukkohovin (ent. Laaksonen), 39, ja hänen aviomiehensä Jonin, 39, tapauksessa. Rakkaus sai odotella kaksi vuotta, sillä kun Anne ja Joni vaihtoivat ensisilmäykset helsinkiläisessä yö­kerhossa vuonna 1998, mallina menestynyt Anne oli vielä edellisessä suhteessa.

– Yhteinen tuttavamme esitteli meidät, mutta kertoi samalla, että Anne on varattu. Annen huumorintaju ja avoimuus tekivät lähtemättömän vaikutuksen, myös hänen matala äänensä jäi mieleeni. Kohtaaminen pyöri ajatuksissani, joten rohkaistuin pyytämään Annea kahville, Joni muistelee.

– Minä taas pidän persoonallisista, vahvoista ja karismaattisista miehistä. Joni oli kaikkea tuota. Lisäksi hän on älykäs ja kiinnostava, Anne kuvailee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parin vuoden ajan Anne ja Joni törmäilivät kemuissa, vaihtoivat kuulumisia sekä pitkiä katseita. Kun Annen suhde päättyi, parin välillä alkoi tapahtua vauhdilla. He muuttivat yhteen, ja parin kuukauden kuluttua raskaustestikin näytti positiivista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Annen ja Jonin häitä vietettiin Helsingin Vanhassa kirkossa, kun morsian oli seitsemännellä kuulla raskaana.

– Hääyön vietimme hotelli Kämpissä ja kymmenen päivän häämatkan Mauritiuksella. Onneksi Anne pystyi vielä lentämään raskaudeltaan, Joni muistelee.

Parasta aikaa yhdessä

Kun esikoispoika Miska syntyi vuonna 2001, pariskunnan arki alkoi keskittyä kotiin. Anne ja Joni olivat valmiita muutokseen; molemmat olivat jo saaneet tarpeekseen pintaliitoelämästä.

Vanhempien työ on niin sosiaalista ja kiireistä, että kotona arki pyhitetään yhdessäololle. Nykyään Anne ja Joni järjestävät mielellään illanistujaisia. Silloin pääosassa ovat rento meininki, hyvät ystävät, ruoka ja juoma. Lapset ovat aina tervetulleita mukaan.

Kukkohovit muuttivat hiljattain Helsingin keskustasta kaupungin itäosaan meren rantaan. Uudessa kodissa parasta on juuri meren läheisyys, kotiovelta rantaan on kymmenen metriä. Miska voi kalastaa laiturilla nakupellenä. Ja miksei äitikin.

– Meillä voi rehellisesti vain olla möllöttää, Anne nauraa.
Kukkohovien yhteisiä traditioita ovat koko perheen sunnuntaibrunssit ja kaupunkireissut. Perhe rakastaa matkustelua, ja aina kun kukkaro ja aika antavat myöten, he nostavat kytkintä.

– Reissaamme kahden kesken sekä Miskan kanssa. Viihdymme todella hyvin yhdessä kolmeen pekkaan. Japanissa perhe ei ole vielä käynyt, vaikka Jonilla on siellä sukua. Jonin japanilainen isä ja suomalainen äiti erosivat, kun poika oli hyvin pieni. Miskan syntymä on taas lähentänyt Jonin ja hänen isänsä välejä.

Irtiotto ravistelee suhdettakin

Anne työskenteli hektisessä mainosmaailmassa yli kymmenen vuotta. Viime keväänä hän tunsi kaipaavansa muutosta. Päätös irtiotosta oli vaikea, sillä Anne oli kokenut alan omakseen. Toukokuussa hän perusti viestintäalan yrityksensä Supersuperin.

Aiemmin Anne ja Joni olivat työskennelleet art directoreina kilpailevissa mainostoimistoissa. Vakaa arki heitti häränpyllyä,  kun Annesta tuli yrittäjä. Kaikki työajoista ja taloudellisesta turvallisuudesta alkaen muuttui.

– Joni osaa tukea uusien haasteiden edessä. Minulle on tärkeää sparrata hänen kanssaan asioista, joihin tiedän hänellä olevan näkemystä, Anne sanoo.

Joskus mies analysoi liikaakin, kun Anne tarvitsisi vain ”hyvin se menee” ­-taputtelua. Silloin rouva ärähtää.

– Irtiotto haastoi myös parisuhteemme. Välillä tulee eripuraa ja näkemys­eroja, mutta pääsääntöisesti annamme toisillemme tilaa. Olemme aina jakaneet kaiken ja haluamme että kumpikin menestyy, Anne sanoo.

Joni työskentelee mainostoimiston varatoimitusjohtajana. Työn vastapainoksi hän rentoutuu rullalautailemalla.

Arjen kiiresumat Kukkohovit järjestelevät tekemällä viikko­listoja. Silloin väännetään, kenen meno on tärkein.

– Listat selkeyttävät arkea, vaikka ovatkin varsin epäromanttisia, Anne nauraa.

Anne Kukkohovi
? 39-vuotias tuore yrittäjä.
? Kotoisin Vaasasta, mutta asui 1990–1998 kestäneellä mallinurallaan muun ­muassa Englannissa, Japanissa, Saksassa ja Ruotsissa. Asuu nykyisin Helsingissä perheineen.
? Tunnetaan myös tv-sarjan Suomen huippumalli haussa juontajana ja tuomarina. Sarjaa on esitetty Nelosella vuodesta 2008. Toisen kauden ­uusinnat pyörivät parhaillaan Liv-kanavalla.

Joni Kukkohovi
? 39-vuotias Helsingissä syntynyt mainosalan ammattilainen, joka työskentelee varatoimitusjohtajana mainostoimistossa FWD Helsinki.
? Harrastaa rullalautailua.
? Jonin isä on japanilainen ja äiti suomalainen. Joni ei ole vielä käynyt Japanissa, mutta hänen sukulaisiaan Hokkaidon-saarelta on vieraillut Suomessa.
? Naimisissa Anne Kukkohovin kanssa vuodesta 2000. Pariskunnalla on 8-vuotias poika Miska.

Sisältö jatkuu mainoksen alla