Malli- ja mainosmaailmassa uraa luoneen Anne Kukkohovin ja hänen aviomiehensä Jonin arki muuttui, kun vaimo perusti oman yrityksen.

Joskus tie pariskunnaksi kulkee mutkien kautta, kuten Huippumalli haussa -tuomarina tunnetun Anne Kukkohovin (ent. Laaksonen), 39, ja hänen aviomiehensä Jonin, 39, tapauksessa. Rakkaus sai odotella kaksi vuotta, sillä kun Anne ja Joni vaihtoivat ensisilmäykset helsinkiläisessä yö­kerhossa vuonna 1998, mallina menestynyt Anne oli vielä edellisessä suhteessa.

– Yhteinen tuttavamme esitteli meidät, mutta kertoi samalla, että Anne on varattu. Annen huumorintaju ja avoimuus tekivät lähtemättömän vaikutuksen, myös hänen matala äänensä jäi mieleeni. Kohtaaminen pyöri ajatuksissani, joten rohkaistuin pyytämään Annea kahville, Joni muistelee.

– Minä taas pidän persoonallisista, vahvoista ja karismaattisista miehistä. Joni oli kaikkea tuota. Lisäksi hän on älykäs ja kiinnostava, Anne kuvailee.

Parin vuoden ajan Anne ja Joni törmäilivät kemuissa, vaihtoivat kuulumisia sekä pitkiä katseita. Kun Annen suhde päättyi, parin välillä alkoi tapahtua vauhdilla. He muuttivat yhteen, ja parin kuukauden kuluttua raskaustestikin näytti positiivista.

Annen ja Jonin häitä vietettiin Helsingin Vanhassa kirkossa, kun morsian oli seitsemännellä kuulla raskaana.

– Hääyön vietimme hotelli Kämpissä ja kymmenen päivän häämatkan Mauritiuksella. Onneksi Anne pystyi vielä lentämään raskaudeltaan, Joni muistelee.

Parasta aikaa yhdessä

Kun esikoispoika Miska syntyi vuonna 2001, pariskunnan arki alkoi keskittyä kotiin. Anne ja Joni olivat valmiita muutokseen; molemmat olivat jo saaneet tarpeekseen pintaliitoelämästä.

Vanhempien työ on niin sosiaalista ja kiireistä, että kotona arki pyhitetään yhdessäololle. Nykyään Anne ja Joni järjestävät mielellään illanistujaisia. Silloin pääosassa ovat rento meininki, hyvät ystävät, ruoka ja juoma. Lapset ovat aina tervetulleita mukaan.

Kukkohovit muuttivat hiljattain Helsingin keskustasta kaupungin itäosaan meren rantaan. Uudessa kodissa parasta on juuri meren läheisyys, kotiovelta rantaan on kymmenen metriä. Miska voi kalastaa laiturilla nakupellenä. Ja miksei äitikin.

– Meillä voi rehellisesti vain olla möllöttää, Anne nauraa.
Kukkohovien yhteisiä traditioita ovat koko perheen sunnuntaibrunssit ja kaupunkireissut. Perhe rakastaa matkustelua, ja aina kun kukkaro ja aika antavat myöten, he nostavat kytkintä.

– Reissaamme kahden kesken sekä Miskan kanssa. Viihdymme todella hyvin yhdessä kolmeen pekkaan. Japanissa perhe ei ole vielä käynyt, vaikka Jonilla on siellä sukua. Jonin japanilainen isä ja suomalainen äiti erosivat, kun poika oli hyvin pieni. Miskan syntymä on taas lähentänyt Jonin ja hänen isänsä välejä.

Irtiotto ravistelee suhdettakin

Anne työskenteli hektisessä mainosmaailmassa yli kymmenen vuotta. Viime keväänä hän tunsi kaipaavansa muutosta. Päätös irtiotosta oli vaikea, sillä Anne oli kokenut alan omakseen. Toukokuussa hän perusti viestintäalan yrityksensä Supersuperin.

Aiemmin Anne ja Joni olivat työskennelleet art directoreina kilpailevissa mainostoimistoissa. Vakaa arki heitti häränpyllyä,  kun Annesta tuli yrittäjä. Kaikki työajoista ja taloudellisesta turvallisuudesta alkaen muuttui.

– Joni osaa tukea uusien haasteiden edessä. Minulle on tärkeää sparrata hänen kanssaan asioista, joihin tiedän hänellä olevan näkemystä, Anne sanoo.

Joskus mies analysoi liikaakin, kun Anne tarvitsisi vain ”hyvin se menee” ­-taputtelua. Silloin rouva ärähtää.

– Irtiotto haastoi myös parisuhteemme. Välillä tulee eripuraa ja näkemys­eroja, mutta pääsääntöisesti annamme toisillemme tilaa. Olemme aina jakaneet kaiken ja haluamme että kumpikin menestyy, Anne sanoo.

Joni työskentelee mainostoimiston varatoimitusjohtajana. Työn vastapainoksi hän rentoutuu rullalautailemalla.

Arjen kiiresumat Kukkohovit järjestelevät tekemällä viikko­listoja. Silloin väännetään, kenen meno on tärkein.

– Listat selkeyttävät arkea, vaikka ovatkin varsin epäromanttisia, Anne nauraa.

Anne Kukkohovi
? 39-vuotias tuore yrittäjä.
? Kotoisin Vaasasta, mutta asui 1990–1998 kestäneellä mallinurallaan muun ­muassa Englannissa, Japanissa, Saksassa ja Ruotsissa. Asuu nykyisin Helsingissä perheineen.
? Tunnetaan myös tv-sarjan Suomen huippumalli haussa juontajana ja tuomarina. Sarjaa on esitetty Nelosella vuodesta 2008. Toisen kauden ­uusinnat pyörivät parhaillaan Liv-kanavalla.

Joni Kukkohovi
? 39-vuotias Helsingissä syntynyt mainosalan ammattilainen, joka työskentelee varatoimitusjohtajana mainostoimistossa FWD Helsinki.
? Harrastaa rullalautailua.
? Jonin isä on japanilainen ja äiti suomalainen. Joni ei ole vielä käynyt Japanissa, mutta hänen sukulaisiaan Hokkaidon-saarelta on vieraillut Suomessa.
? Naimisissa Anne Kukkohovin kanssa vuodesta 2000. Pariskunnalla on 8-vuotias poika Miska.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti
Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.