Anna Puustjärvi ja hänen siskonsa Emmy ovat parhaita ystäviä. Kohta Emmystä tulee myös isosiskon esikoisen kummi.

Kun Puustjärven Anna oli kahdeksan ja hänen siskonsa Emmy viisi, koko perhe lomaili yhdessä Rhodoksella. Tytöillä oli neonväriset lambada-mekot, toisella oranssi ja toisella keltainen. Siskot osasivat muotitanssin ulkoa ja esittivät sitä ravintolan muille asiakkaille sellaisella antaumuksella, että lopulta koko kuppilan väki seurasi perässä.
– Silloin minullakaan ei ollut estoja, Emmy, 24, naurahtaa 19 vuotta myöhemmin seuratessaan kallionpoukamalla keinahtelevaa isosiskoaan. Tuuli Helsingin merenrannassa on leuto, mutta Emmy kipristää hartioitaan ylemmäs. Häntä jännittää. Toisin kuin siskonsa, Emmy ei ole ennen esiintynyt lehdessä.

Anna, 28, jatkaa loikkimista kalliolla. Lähes kaksi vuotta sitten Idolsista ponnistaneesta laulajasta on kouliutunut tottunut esiintyjä, vaikka hän sanoo, ettei valokuvattavana olemisesta erityisesti nautikaan.
– Sun täytyy vain tehdä mutkia vartalolla, Anna opastaa ja venyttää vähän lisää omaansa, jota puoliväliin edennyt raskaus on jo muokannut. Annan masunseutu näyttä siltä kuin hän olisi piilottanut mekkonsa alle jalkapallon, jota kädet vähän väliä käyvät hipaisemassa. Se hieman jännittää, miten isoksi maha vielä kasvaa ja milloin kitara ei enää mahdu tuttuun asentoonsa vatsan päälle lepäämään.
Annan esikoisen odotus on sujunut hyvin. Vähäiset pahoinvoinnit ovat jo menneen kevään muistoja, eikä tilalle ole tullut outoja mielitekoja. Laulaja aikoo jaksaa lavoilla syksyyn asti tai niin pitkään kuin kunto kestää riskeeraamatta omaa tai pienokaisensa terveyttä. Fanit ovat jo lähettäneet ensimmäisiä vaatelahjoja.

Puustjärven siskokset ovat kasvaneet lambadamekoistaan ulos ja omiin suuntiinsa. Anna on luovassa ja epäsäännöllisessä musiikkimaailmassa kuin kotonaan, kun taas Emmy toteuttaa säntillisyyttään ja järjestelmällisyyttään numeroiden parissa taloushallinnossa. Mitä enemmän ikä korostaa siskojen välisiä luonne-eroja, sitä läheisemmäksi heidän suhteensa on muuttunut. Tapahtui mitä tahansa, siskolle siitä kerrotaan ensimmäisenä.

Kummisopimus pitää

Anna: Emmyn kanssa kerromme toisillemme kaiken. No, paitsi sen, kun olin menossa naimisiin. Menin Ollin kanssa salaa vihille Las Vegasissa, mutta palattuamme kerroin ensimmäisenä Emmylle.
Kerroin hänelle heti myös raskaudestani, vaikka siitä oli vielä liian aikaista intoilla. En muutenkaan tykkää hössöttämisestä. Tämä vauva on kuitenkin katraamme ensimmäinen lapsenlapsi, joten ymmärrettävästi hössötyksen rajoittaminen on tuottanut vaikeuksia eräille, lähinnä äidille. Isä on enemmän minun tyyliseni, asioista ei tehdä numeroa.

Emmy: Anna on aina ollut lapsirakas, ja oli selvää, että hän perustaisi perheen meistä ensimmäisenä. Itse en ole koskaan tuntenut siihen kiirettä ja olen joskus sanonutkin, ettei minusta tule äitiä alle kolmekymppisenä.
Teini-ikäisinä teimme sopimuksen, että ryhdymme toistemme esikoisten kummeiksi. Kun Anna kertoi odottavansa vauvaa, olin ensin vain tosi onnellinen. Myöhemmin soitin ja varmistin, että sopimuksemme on yhä voimassa. En usko, että uusi perheenjäsen muuttaa suhdettamme. Siskonlapsen kummina saan olla vieläkin läheisempi.

Anna: Muutamalla läheisellä ystävälläni on jo lapsi, ja joka kerta, kun lähipiiriin on syntynyt vauva, se on ollut muistutus nuoruuden loppumisesta. Halusin perheen nuorena. Oma äitini oli 27-vuotias, kun minä synnyin. Uralla elän kiireistä aikaa, mutta en näe sitä ongelmana. Tekeväthän muutkin töitä ja saavat lapsia.
Jos alkaisin laskelmoida täydellistä hetkeä perustaa perhe, tilaisuus voisi mennä ohi, sillä lapsi ei tule sormia napsauttamalla. Äitinä oleminen on niin luonnollinen ja samalla elämää suurempi juttu, että työ saa mukautua siihen eikä päinvastoin. Opin jo lapsuudenkodissa, ettei ison uran luominen ole järin tärkeää. Sen sijaan perhe ja rakkaus ovat.

Emmy: Meillä on aina voinut kääntyä vanhempien puoleen. Ei ole mitään, mitä heille ei voisi kertoa. He voivat olla pettyneitä, jos teemme typeryyksiä, mutta eivät tuomitse. Lapsena kodin oppeja ajatteli käytöstapoina tai käsienpesuna, mutta aikuisena on oivaltanut, mitä kaikkea kotoa on saanut. Tiiviit ja läheiset välit ovat meille tärkeintä.

Anna: Olemme hyviä ystäviä vanhempiemme kanssa, ja toivon, että osaisin luoda samanlaisen suhteen omiin lapsiini. Meillä on aina kannustettu tekemään omia valintoja. Kerrottu kyllä, jos ollaan eri mieltä, mutta ei koskaan estetty lähtemästä omalle tielle. Myös rehtiys ja rehellisyys ovat olleet tärkeitä arvoja. Ja se, että asioiden eteen pitää nähdä vaivaa. Kukaan meistä kolmesta ei ole muuttanut kotoa uusavuttomana.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.