Kuva Jouni Harala
Kuva Jouni Harala

Laulaja Anna Puun, 30, elämän tärkeimmät asiat ovat rakkaus, musiikki ja ruoka. – Ne pitävät minut hengissä!

Nimeni on: Anna Emilia Puustjärvi.

Perheeseeni kuuluu: Kaksivuotias tytär ja aviomies Olli.

Harrastan: Erilaisia ryhmäliikuntalajeja fitnessjumppapallosta kahvakuulailuun ja spinningiin. Hurahdan aina johonkin lajiin vähäksi aikaa, mutta bikram joogaa olen harrastanut neljä vuotta. En tosin ole ehtinyt käydä tunneilla kiireiden takia pitkään aikaan ja se alkaa tuntua jo nivelissä.

Lempiruokani: Olen kaikkiruokainen fiilissyöjä. Elämäni tärkeimmät asiat ovat rakkaus, musiikki ja ruoka. Ne pitävät minut hengissä. Tykkäämme mieheni kanssa molemmat ruuasta, ja kerran kuussa valitsemme ihanan ravintolan ja vain nautiskelemme!

Lempijuomani: Vichy.

Lempivärini: Ehdottomasti musta.

Paras lukemani kirja: Laulaja Johnny Cashin Omin sanoin -omaelämäkerta. Tykkäsin myös todella paljon Puhdistuksesta. En ole hirveä ronkeli kirjojen suhteen, mutta dekkareita en lue.

Idolini: Kun aloitin kitaransoiton, tavoitteenani oli, että olisin jossain vaiheessa lavalla sähkökitaran kanssa yhtä cool kuin Leslie Feist.

Lempielokuvani: Elokuva-ja musiikkimaailma on minulle kuin karkkikauppa, en osaa valita sieltä yhtä. En katso koskaan toimintaelokuvia, vaan olen enemmänkin draaman ja mustan huumorin ystäviä.

Lempiasusteeni: Kultainen kaulakoru, jossa lukee amour. Ostin sen viime kesänä Amsterdamista, kun lomailin siellä mieheni kanssa. Olen käyttänyt sitä joka päivä.

Lempivuodenaikani: Kevään ja kesän taitoskohta.

Lempipaikka koko maailmassa: Koti.

Olen hyvä: Taikomaan olemattomastakin jääkaapin sisällöstä jonkinnäköisen ruuan. Olen hyvä myös sudokuissa ja sanaristikoissa, mutta lähimuistini on huono. Olen hajamielinen kalenterin orja.

Taito, jonka haluaisin oppia: Käsityöt.

Inhoan: Juoruilua. Siihen liittyy pahantahtoinen naureskelu ihmisille sekä oman elämän pönkittäminen toisen elämän kurjuudella. Inhoan myös nimetöntä nettikirjoittelua.

Esine, josta en luopuisi: Olohuoneen matto. Olen teettänyt sen itse, ja koska se on vain minulle tehty, se on erityisen ihana.

Minulla on liikaa: Vaatteita. Oikeasti niitä ei edes ole liikaa, mutta minua ärsyttää, että vaatehuoneeni tursuaa niitä. Sen sijaan, että ostaisin koko ajan vain lisää henkareita, minun pitäisi käydä vaatelainaamossa lainaamassa vaatteita.

Kaunein saamani kohteliaisuus: Olen siitä onnellisessa asemassa, että olen saanut elämäni aikani tosi kivoja kohteliaisuuksia. Kaikista ihanimpia ovat spontaanit kehut. Kerran yksi italialainen vanha herrasmies huusi toiselta puolelta katua, että ”Oh, la bella signorina.” Tulin siitä niin hyvälle tuulelle!

Minusta tulee isona: Ala- ja yläasteella olisin vielä osannut vastata, mutta sen jälkeen kaikki on ollut sumeaa. Ehkä perustan vielä joskus oman hostellin.

Mottoni: Luota omaan intuitioosi!

Hartain toiveeni: Maailmanrauha.