– Addiktioni oli kehittynyt kuin loinen, jota minä sen isäntänä suojelin ja puolustin, Riku Korhonen kirjoittaa Imagessa kolumnissaan. Kuva vuodelta 2012: Lilli Haapala
– Addiktioni oli kehittynyt kuin loinen, jota minä sen isäntänä suojelin ja puolustin, Riku Korhonen kirjoittaa Imagessa kolumnissaan. Kuva vuodelta 2012: Lilli Haapala

Kirjailija Riku Korhonen kertoo Image-lehden kolumnissa, kuinka vaimo sai tarpeekseen hänen päihteidenkäytöstään.

Kirjailija Riku Korhonen, 42, kertoo Image-lehden kolumnissa, kuinka hänen addiktionsa aiheuttivat karikon avioliittoon kirjailija Anna-Leena Härkösen kanssa.

– Omaa avioliittoani tuhosivat addiktioni ja niiden aiheuttama epäluotettavuus. Kesän alussa käytökseni poltti kumppanini kärsivällisyyden loppuun. Avioero näytti varmalta, Riku kertoo kolumnissa.

Riku kirjoittaa, kuinka kuvitteli hallitsevansa päihteidenkäyttönsä, "tuurijuoppouden ja satunnaisen huumeidenkäytön", koska ei kokenut fyysisiä oireita ja oli arkisin selvin päin.

– Oli kaksi vaihtoehtoa: joko antautua niille tai katkaista ne kokonaan. Jokin prosessi tuli valmiiksi, päätös päätti itse itsensä, hän kertoo päätöksestään raitistua.

Riku vaihtoi päihteet maaniseen kuntoiluun ja haki apua ja tukea kirjoista. Kesän kolmen kuukauden aikana hänestä tuli raitis. Kolumnissa Riku iloitsee liittonsa pelastuneen tämän ansiosta.

– En tiennyt raitistumisen voivan olla niin hienoa, syveneviä rauhan, hyvinvoinnin ja olemassaolon kokemuksia. Vaikeampaa oli myöntää vaimolle tuottamani henkinen kärsimys ja pettymys. Hän oli joutunut luottamaan epäluotettavaan mieheen, ja luotto loppui, niin kuin näissä tapauksissa ennemmin tai myöhemmin käy.

Riku ja Anna-Leena ovat olleet naimisissa vuodesta 2009, mutta asuvat eri kaupungeissa: Riku Turussa, Anna-Leena Helsingissä.

Lähde: Image 9/2014

Lue myös:

Riku Korhonen listasi kaikkien aikojen rakkausbiisit

Riku Korhonen: "Rakastun aina hiukan hulluihin naisiin"

Mitä tehdä, kun puoliso ripustautuu liikaa, Riku Korhonen?

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!