Anna Eriksson on kaivanut kassalla käsilaukustaan muun muassa alushousut ja vanhan ruisleivän.

Nainen etsii isänsä kaltaista miestä.
Voi etsiä myös vastakohtaa. Omassa puolisossani en keksi mitään samaa kuin isässäni. Jos uskomus on, että kumppanista haetaan jotain vanhemmista tuttua, taidan olla poikkeus säännöstä.

Naisella ei ikinä ole sopivaa päällepantavaa.
Tunnen paljon naisia, joilla on ihan aina kivaa päällepantavaa, mutta itse olen juuri tuo väitteen nainen. Minulla on kamalasti irtovaatteita, jotka eivät sovi yhteen tai pönköttävät väärästä kohtaa.

Nainen on ikuisella laihdutuskuurilla.
Ainakin naisia patistetaan laihduttamaan näin kesällä. En syö hirveitä määriä mutta syön hyvin. En suostu jättämään mitään ruokavaliostani vain kilojen takia. Meidän pitäisi irtautua ajattelusta, että parhaat mitat ovat 40 kiloa ja DD-kuppi.

Nainen inhoaa formulakisoja.
Onko se urheilua, kun alamittaiset miehet ajavat autoa? Minua ei kiinnosta mikään laji, enkä katso urheilua tv:stä. Liikunkin vain väkisin, jotten mene ihan rapakuntoon.
 
Naisella on luontainen hoivavietti.
Ei kai paapomisessa mitään pahaa ole, itsekin passaan ihan mielelläni. Ärsyttävämpi on nainen, joka paapoo ja valittaa siitä, vaikka on itse totuttanut miehensä sellaiseen kohteluun.

Timantit ovat naisen parhaita ystäviä.
En välitä timanteista, minua ei kiinnosta mammona. En odota mieheltäni lahjoja – tärkeämpää on osoittaa rakkautta ja ottaa toinen huomioon.

Nainen ei löydä käsilaukustaan mitään.
Pitää enemmän kuin paikkansa! Minulla on Muumimamman kassi, josta löytyy mitä ihmeellisimpiä asioita. Kaupan kassalla lompakkoa etsiessäni laukusta on noussut muun muassa alushousut ja viikon vanha ruisleipä. Nykyään mieheni siivoaa käsilaukkuni. Pidän sitä hellyttävänä tapana, mutta ehkä hän vain ei halua joutua kanssani noloon tilanteeseen.

Nainen ei lähde kauppaan meikkaamatta.
Pitää voida lähteä, jos haluaa. Aamurutiineihini kuuluu pieni siistiytyminen, jota ilman päivä ei käynnisty. En puunaa paljon, mutten halua lähteä liikkeelle seinästä reväistynä. Sitä paitsi meillä maalla vieraita voi tupsahtaa ilmoittamatta.

Keittiö on naisen valtakunta, autotalli miehen.
Tunnen monta perhettä, joissa mies vastaa ruuanlaitosta. Meillä minä kokkaan, koska nautin siitä: se on kotitöistä kivoin. Kutsun mielelläni ruokavieraita, etenkin nyt, kun keittiöremppa on valmis.
Sen sijaan autotallissa minua ei näy. En omista autoa ja kortinkin menetin kahdeksan vuotta sitten, kun en ehtinyt liukkaan ajon kurssille. Olin huono kuski mutta ajoin kovaa. Bändiläiset muistelevat yhä, miten kamalaa kyydissäni oli.

Nainen ei halua rehellisiä kommentteja painostaan ja ulkonäöstään.
Totta. En kaipaa niin suurta rehellisyyttä, että pitäisi kertoa, jos näytän kau¬healta. Aiemmin otin enemmän paineita ulkonäöstäni. Esillä olo 18-vuotiaasta asti ei ole antanut kovin hyviä lähtökohtia tasapainoiseen itsensä hyväksymiseen. En tiedä, voiko siinä onnistua koskaan, mutta ainakin olen matkalla kohti sitä.

Nainen tykkää nyyhkyleffoista.

En tykkää leffoista enkä käy elokuva¬teattereissa, koska minun pitää aina päästä pissalle kesken leffan. Mieluummin katson suosikkisarjoja dvd:ltä uudestaan ja uudestaan. Nyt kotoa löytyvät Pokka pitää ja Pitkänjussin majatalo.

Synnytys on naiseuden huipentuma.
Huh, mikä klisee. Lapsen saaminen voi olla onnen huipennus, mutta kyllä nainen on nainen ilman että hänestä on tullut äiti. Itse en pidä lapsia poissuljettuna asiana, mutta toistaiseksi en ole potenut vauvakuumetta.

Nainen hoitaa perheen yhteydet sukuun.
Minä tuppaan unohtamaan joulukortit, mutta onneksi mieheni on sukurakas. Arvostan ihmisiä, jotka ovat yhteydessä parinkymmenen vuoden takaisiin tuttuihin. Itse olen siinä huono. Työssäni olen jatkuvasti ihmisten keskellä, ehkä siksi olen siviilissä vähän epäsosiaalinen.

Nainen nalkuttaa.
Olen varmasti muuten hankala ja minulla on huonot piirteeni, mutta nalkuttamisesta en tykkää eikä minulla ole siihen varaa. En voisi napista väärään paikkaan jätetyistä sukista, sillä jätän itsekin tavaroita hujan hajan.

Nainen osaa olla sopivissa tilanteissa täysin avuton.

Emmekös me suomalaiset naiset ole omatoimisia ja riskejä? Minunkin ensimmäinen lauseeni oli ”Minä itte!” Toki miehet olisivat olleet kätevä apu, kun siirsin suurta hyllykköä tai flyygeliä huoneesta toiseen. Avuttomaksi heittäytymisen taitoa en silti ole opetellut.

Nainen yrittää kouluttaa miehensä sellaiseksi kuin haluaa.
Parisuhteessa osapuolet muuttuvat väkisinkin ja särmät hioutuvat. Ei kai se mitään kouluttamista ole. Mieluummin ajattelen, että nainen on miehen pelastus. Yksin eläessään mies voi muuttua melkoiseksi mulkerssoniksi, jos saa olla loputtomiin itsekäs.

Nainen määrää kodin sisustuksen.
Pitää paikkansa, mutta miehenkin mielipidettä pitää kuunnella. Joskus on vaikea kuvitella karvaista miestä köllimään
sisustuslehtien vaaleanpunaisiin budoaareihin. Meillä suurin osa sisustuksesta on vanhaa, tykkään tehdä kirpparilöytöjä ja kuljettaa vanhoja esineitä kodista toiseen. Se on kelvannut miehellekin.

Nainen ei koskaan voi shoppailla liikaa.
Aiemmin shoppailuni liittyi melankolisen fiiliksen paikkaamiseen: kun ostin jotain kaunista, tuli parempi mieli. Nykyään olen vähentänyt ostamista ja hankin mieluiten käytettyä. Älyttömän vaatteiden shoppailun olen jättänyt ja harkitsen tarkemmin, mitä oikeasti tarvitsen.

Nainen ajattelee seksiä vähemmän kuin mies.
Ei pidä niin pätkääkään paikkansa. Uskon, että nainen ajattele seksiä enemmän kuin mies tai ainakin yhtä paljon. Ehkä naisen seksuaalisuus vain ilmenee moninaisemmin.

Naisihanne on yhä pullantuoksuinen äiti.
Pullantuoksuisuus saisi olla suuremmassa suosiossa, silloin naisilla voisi olla helpompaa. Nyt kylmien arvojen kaudella pullantuoksun päälle on tullut paljon muita vaatimuksia. Naisen pitää pysyä ikinuorena suorittajana ja vielä huolehtia miehestään ja perheestä.
Lapsuudessani äitimme oli aina kotona. Se oli ihan luksusta, varsinkin, kun isä oli paljon poissa töiden takia.

Nainen on perso makealle.
Ehkä kuuluisa lohtusuklaan himo selittyy sillä ikuisella laihdutuskuurilla. Itse herkuttelen hyvällä ruualla. En ole se mielikuvien nainen, joka käpertyy sohvan nurkkaan katsomaan Sinkkuelämää ja syömään Ben & Jerry’s -jäätelöä.

Noustakseen johtajaksi naisen on oltava hyvä jätkä.
En tiedä, liittyykö äijäily juuri johtamiseen. Ehkä nainen alkaa heijastella miehistä käytöstä työskennellessään miehisessä porukassa. Useimmat työkaverini ovat miehiä, ja joskus äijäily ärsyttää. Se saa korostamaan omaa naisellisuutta.

Nainen rakastuu aina renttuihin.
Ei, ei, ainakin oma puolisoni on kunnon mies. Tunnen kyllä naisia, jotka rakastuvat renttuihin ja kuvittelevat pelastavansa heidät. Itselläni ei ole sitä geeniä.

Nainen käy teatterissa ja pakottaa miehenkin mukaan.

Tottahan se on, että joskus konsertissa miehet näyttävät eksyneiltä, haukottelevat ja katselevat kelloaan.
Tunnustan olevani epäkulturelli itsekin, ja se harmittaa. En käy teattereissa enkä näyttelyissä, vaikka lukiessani niistä saatan hehkuttaa, miten kiinnostava tuokin juttu olisi kokea. Maalla asuminen tarjoaa hyvän tekosyyn, sieltä ei niin vain lähdetä iltarientoihin.

Mitä tapahtui ysärilegendoille vuosituhanteen vaihteen jälkeen? Otimme selvää. 

Ressu Redford sai juuri levytyssopimuksen

Tanssi- ja iskelmämusiikkilaulaja Ressu Redford tuli tunnetuksi Bogart-yhtyeensä kanssa 1980-luvulla. 1990-luvulla mies teki läpimurron soolouralla. Nykyään hän kiertelee ympäri Suomea ja vetää Bogartin aikaisia hittejä. Hän tuottaa uutta musiikkia jatkuvasti ja teki levytyssopimuksenkin hiljattain. 

– Ei tässä kohtaa ruveta hidastelemaan. Vasta sitten, kun ihmisiä ei käy enää keikoilla, hän toteaa. 

”Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla.”

– Onhan se hienoa, kun kaikkien näiden vuosien jälkeen saa tehdä musiikkia. Olen kehittynyt biisintekijänä ja muutenkin kehittynyt monella muulla tavalla. En ole samalla tavalla itsepäinen kuin ennen, vaikkei sekään ominaisuus ole hävinnyt, hän naurahtaa. 

Oman musiikkinsa lisäksi hän tekee paljon biisejä muille artisteille sekä tuottaa ääniä mainoksiin. Myös harrastuksille jää aikaa. 

– Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla, toteaa juuri kuntosalilta saapunut Ressu. 

Ressu Redford nyt ja vuonna 1996. Kuvat: Kati Laukkanen ja Jorma Puusa

Waldo suunnittelee promovaatteita ja keikkailee

– 1990-luvulla musiikin teko oli paljon totisempaa touhua. Paineet oli suuret. Ensimmäisen hitin jälkeen oli paineita tuleeko toisestakin hitti ja miten levyt myy, Waldo's People:n Waldo eli Marko Reijonen muistelee. 

Waldo lopetti keikkailun 2000-luvun vaihteessa. Kun ohjelmatoimisto sai hänet pitkän suostuttelun jälkeen tekemään comebackin vuonna, hän on keikkaillut vain suurimmissa 90´s tapahtumissa. 

– Meillä on faneja kahdessa polvessa, kyseessä on niin sanottu äidit ja tyttäret -ilmiö. Vanhemmat muistavat rantarokin aikaisia hittejä kuten Feel So Good ja U Drive Me Crazy, ja nuoremmat muistavat tasan 10 vuotta sitten listaykkösenä soineen Back again -hitin ja Lose Controllin vuoden 2009 euroviisuista. 

– Aion nauttia matkasta niin kauan kuin se tuntuu hyvältä.

Musiikinteon lisäksi hän juontaa tuuraajana Radio Novan Retroperjantaita. Kesällä ohjelman pääjuontajan Oku Luukkaisen lomaillessa ohjelmassa mennään teemalla Waldo & Kesäkaverit. Päätyönään Waldo myy ja suunnittelee promovaatteita.

Waldo nyt ja vuonna 1995. Kuvat: Mikko Räsänen ja Pekka Tynell

Janne Porkka juontaa yhä

Onnenpyörä-ohjelmaa juontanut Janne Porkka on ollut nyt viihdealalla yli 30 vuotta. Hän tekee edelleen niin juontokeikkoja kuin imitaattorin, stand up -koomikon ja seremoniamestarin hommia. 

– Esiintymään oppii vain esiintymällä ja laittamalla itsensä epämukaviin tilanteisiin. Olen onnellinen, koska olen saanut olla tällä alalla jo niin pitkään, hän kertoo. 

Jannen mukaan media- ja televisioala on muuttunut 1990-luvulta. 

–  Ennen tehtiin televisiota katsoja edellä. Silloin ei ollut niin paljon kilpailua, kun ei ollut YouTubea tai Netflixiä. 

– Nyt on alkamassa ysärijuontajien comeback, ja esimerkiksi Marco Bjurström palaa ruutuun. On ymmärretty, ettei kaikkien juontajien tarvitse olla nuoria. 

Vapaa-ajallaan Janne pelaa jääkiekkoa, käy kuntosalilla ja kalastaa. 

Janne nyt ja vuonna 1998. Vanha kuva: Pia Inberg

Movertonilta uusi juhannusbiisi

Vuonna 1994 perustettu Movetron avasi uransa liki 100 000 kappaletta myyneellä Romeo ja Julia -esikoisalbumillaan.  Movetron valmistautuu kesään ja juhannukseen julkaisemalla uuden Missä on diileri -biisin. Tarttuva ralli on tuttuun tapaan Movetronin Jukka Tanttarin  sävellys ja sanoitus ja Timo Löyvän sovitus.

Movertonin Päivi Lepistö kertoi Me Naisille hiljattain äitinsä muistisairaudesta.


Curre Lindström nauttii eläkepäivistään naisystävänsä kanssa

Curt ”Curre” Lindström luotsasi Leijonat vuoden 1995 legendaariseen MM-voittoon. Nykyään hän viettää leppoisia eläkepäiviä. Lindström asuu osan vuodesta Thaimaan Hua Hinissä ja osan Tukhomassa. 

Rinnalleen Curre on löytänyt 38-vuotiaan Wan-rakkaan.  Pari tapasi Wanin kotimaassa Thaimaassa, jossa nainen työskenteli hotellissa. Curre kertoi Ilta-Sanomille kiinnostuneensa Wanista hyvin nopeasti. 

Curren jäähyväiset viimeisen ottelun jälkeen. Kuva: Ari-Veikko Peltonen

 

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?