Laulaja Anna Abreu tunnetaan kaveripiirinsä tomerana amorina. Omalta kumppaniltaan hän vaatii huumorintajua. –Miehen pitää kestää rankkoja vitsejäni.

Laulaja Anna Abreu on suosittu nainen, ainakin jos hänen kännykkänsä pirinää ja tekstiviestien piippausta on uskominen. Ensin soittaa äiti, joka yrittää metsästää Annan asunnosta Hannibal-koiran ruokapurkkia. Ja pian Annaa tavoittelee hyvä ystävä Juulia. Tämä ilmoittaa olevansa katkera Annan päästessä tapaamaan Enrique Iglesiasta, kun Anna esiintyy supertähden lämppärinä Hartwall Areenalla huhtikuussa.
Annan elämä onkin aika kahtiajakoista. Vapaa-ajallaan hän herää puolenpäivän aikoihin, viihtyy verkkareissa ja ravaa ystäviensä kanssa ravintoloissa. Mutta kun on aika tehdä töitä, kaikki muu saa jäädä.

Viimeiset puoli vuotta Anna on keskittänyt työintonsa levytysstudioon. Nyt albumi Rush on purkissa ja ilmestyy parin viikon päästä. Kyseessä on jo Annan neljäs levy, vaikka ikää mittarissa on vasta 21.
– Pikkuhiljaa alkaa tuntua, että osaan tämän homman.

Epäilyä omista kyvyistä

Jo reilut neljä vuotta on ehtinyt vierähtää niistä ajoista, kun vain 16-vuotias lukiolaistyttö astui Idols-tuomarien eteen.
– Muistan odotelleeni kauhuissani, mitä tuomarit sanovat. Pelkäsin, että olin vain kuvitellut osaavani laulaa ja että minusta tulee yksi niistä koelaulujen ihmisistä, joille nauretaan.

Sittemmin Annan epäilykset ovat osoittautuneet turhiksi. Menestyksestä on tosin seurannut nuorelle naiselle myös suuria paineita. Anna kertookin epäilevänsä joskus omia taitojaan. Jos levytyspäivä tai illan esitys on mennyt huonosti, Anna ottaa siitä itseensä. Erityisen vaikealta tuntuu katsella vanhoja keikkatallennuksia.
– Niitä kuunnellessa tulee tunne, etten olekaan aina ollut niin hyvä kuin olen kuvitellut olevani. En tunne ketään yhtä itsekriittistä ihmistä kuin itse olen.

Anna opettelee itsekriittisyydestään eroon elämäntaito-oppaiden avulla. Suosikki on amerikkalaisopus Salaisuus – vetovoiman laki. Annaan iskee kirjan ajatus, jonka mukaan menestykseen pitää uskoa, jotta sen eteen tulisi koko ajan tehtyä töitä alitajuisesti.
– Harjoittelen elämänhallintavinkkejä vaihtelevalla menestyksellä. Edelleenkin minun on ajoittain vaikea uskoa itseeni, mutta enää en sentään itke olevani ihan surkea. Osaan jo olla ylpeä itsestäni.

Parittaja-Anna

Annan vapaa-aika kuluu laajan kaveripiirin kanssa, koska hän tuntee tarvitsevansa ympärilleen paljon ihmisiä.
– Ahdistun, jos olen ihan yksin. Kavereita minulla riittääkin vaikka muille jakaa. Muissa ihmissuhteissa tarvitsen paljon tilaa ja vapautta, mutta ystäviä pitää olla lähelläni koko ajan.

Anna tunnetaan ystäväpiirissään amorina, joka yrittää aina tilaisuuden tullen saattaa tuttujaan yhteen. Se on tuottanut tulostakin muutaman kerran.
– Paritan kavereitani, koska haluan jakaa rakkautta. Ja kun onnistun, jaksan tietenkin aina muistuttaa näistä saavutuksista, Anna virnistää.

Anna itse on tällä hetkellä parisuhteessa, ainakin jos lehtitietoja on uskominen. Anna ei halua kommentoida asiaa, mutta hänen tiedetään seurustelleen noin puolentoista vuoden ajan 26-vuotiaan mallin Joonas Wörlinin kanssa. Joonaksen on huhuttu myös muuttaneen joitakin kuukausia sitten Annan omistusasuntoon Vantaalle, jossa asui ennen myös Annan ex-kumppani, Idolsista tuttu Panu Larnos.

Seksikirjeitä miehiltä

Ystävien ja läheisten lisäksi Annan voimanlähde ovat fanit. Viimeksi he väänsivät idolilleen puoli vuotta kovakantista kirjaa, joka oli täynnä kirjoituksia ja kuvia Annasta, bändistä ja heistä itsestään.
– Ihanaa, että fanini ovat niin omistautuneita ja jaksavat nähdä vaivaa. Olin aivan shokissa kuin luin heidän tekemäänsä kirjaa, niin hieno se oli.

Fanituksella on myös kääntöpuolensa. Anna saa ihailijapostinsa mukana kirjeitä, joissa neljä–viisikymppiset miehet vihjailevat härskejä.
– Muutama vanhempi mies on laittanut minulle ei-niin-soveliaita seksuaalisia kirjeitä. He saattavat kertoa olevansa mustasukkaisia, jos ovat lukeneet lehdestä, että seurustelen. Onhan tuo vähän vastenmielistä, mutta aika marginaalista kuitenkin.

Läpimurtoa odotellessa

Annan seuraava unelma on lyödä läpi kansainvälisellä tasolla. Annan taustatiimi tekee koko ajan töitä asian hyväksi, ja toistaiseksi Anna aikoo keskittyä Suomeen.

Perheen perustamisesta ja avioliitosta Anna ei juuri nyt haaveile. Ne tuntuvat hänestä vielä vierailta ajatuksilta.
– En ole miettinyt perheasioita. Tällä hetkellä tuntuu, että en voisi ikinä ajatella olevani äiti, sillä minulle riittää aivan hyvin koirani. Mutta koskaan ei voi tietää.

Anna Abreu

* Syntyi 7.2.1990 Vantaalla. Isä ja isoveli asuvat Portugalissa, äiti Suomessa.

* Sijoittui vuoden 2007 Idolsissa toiseksi. Julkaissut kolme albumia.

* Harrastaa reggaeton-tanssia ja viulunsoittoa.

* Katolilainen. "Oikeastaan agnostikko, sillä en ole varma mihin uskon."

* Rush-levy ilmestyy 30.3.2011.