Rakkauden lisäksi Anna ja Sebastian bloggaavat riidoistaan, mutta vasta sitten kun sovinto on jo tehty. Kuva Panu Pälviä
Rakkauden lisäksi Anna ja Sebastian bloggaavat riidoistaan, mutta vasta sitten kun sovinto on jo tehty. Kuva Panu Pälviä

Pariskuntabloggarit Anna ja Sebastian sekä ihastuttavat että ärsyttävät. Heidän suhteelleen yhteisen blogin pitäminen on tehnyt hyvää.

Blogi nimeltä Anna ja Sebastian on levinnyt viime viikkoina vauhdilla sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi on herättänyt sekä kauhistelua että ihailua.

Blogista tekee harvinaisen se, että pariskunta kirjoittaa sitä yhdessä. Muotibloggareiden miehillä on lähinnä statistin ja valokuvaajan rooli, mutta rakennusalalla työskentelevä Sebastian, 34, jakaa ajatuksiaan lukijoille yhtä usein kuin 23-vuotias Annakin. Suomen ja maailmankin mittakaavassa se on harvinaista – kolmikymppiset miehet eivät juuri blogiskenessä pyöri.

Puolitoista vuotta sitten Sebastian kuitenkin ehdotti – vain puoliksi tosissaan – että vajaan vuoden ajan seurustellut pariskunta perustaisi blogin yhdessä. Anna harrasti valokuvausta ja luki blogeja ahkerasti, mutta ei ollut aiemmin uskaltanut aloittaa omaa.

Annan ja Sebastianin suosio on kasvanut samalla, kun pari on tullut tutuksi lukijoilleen ja kertonut elämästään ja suhteestaan. Heitä seuraa yli 45 000 lukijaa kuukaudessa.

Lukijat ovat toivoneet kirjoituksia siitä, miten suhde sai alkunsa tai mitä pari ajattelee 12 vuoden ikäerostaan. Nyt blogin seuraajat tietävät esimerkiksi sen, että Sebastian rustaa Annalle aamurunoja, jotka hän jättää eteisen pöydälle odottamaan naisen heräämistä. Rakastavaiset ovat myös kertoneet, että he tykkäävät sovittaa asunsa yhteen. Pari tapasi Vantaan Onnela-yökerhossa, jossa Anna työskenteli karaokejuontajana. Sebastian sanoo siivoamista harrastuksekseen. Kumpikin on hulluna Annan siskon Airi-vauvaan, vaikka pari ei lapsista haaveilekaan. Häitä juhlitaan ensi kesänä.

Ihailua ja ilkeilyä

Anna ja Sebastian ovat todella rakastuneita, eivätkä häpeä näyttää sitä. Jos jo leffateatterin hämärässä imutteleva nuoripari tekee olosta tukalan, tämän parin blogin lukeminen tuntuu välillä siltä kuin olisi hotkaissut puolitoista kiloa­ vaahtokarkkeja.

Rakennusalalla työskentelevä Sebastian on kuitenkin välttynyt kavereidensa naljailulta, sillä töissä hän ei blogista puhu, ja erakkoluonteisella miehellä on muutenkin vain pari kaveria.

– Vain äitini tietää blogista.

Valtaosa blogiin tulevasta palautteesta on kannustavaa, mutta pari on löytänyt myös vähemmän mairittelevat kommentit sosiaalisesta mediasta. He pahoittivat­ mielensä esimerkiksi silloin, kun tv-kasvo Arman Alizad ihmetteli Twitterissä "Mitä ***tua mä just luin" ja linkkasi parin blogiin.
Se, että Anna ja Sebastian kertovat rakkaudestaan julkisesti, herättää niin ihmetystä, paheksuntaa, ällötystäkin.

Silti moni blogia kommenteissaan paheksuva seuraa parin elämää ehkä tiiviimmin kuin haluaisi myöntää. Samalla kun blogi ärsyttää, se onnistuu myös koukuttamaan.

Pariterapiaa

Blogi tuottaa parille nykyään myös "taskurahaa", jonka ansiosta Anna voi tehdä nelipäiväistä työviikkoa. Rahan ja kannustavan palautteen lisäksi­ Annaa ja Sebastiania motivoi se, että blogi on tuonut paljon hyvää heidän parisuhteeseensa.

– Blogi on kuin terapeutti, kirjoittaessaan tajuaa monia asioita, Sebastian sanoo.

Toimisiko blogi terapeuttina myös, jos suhde ajautuisi kunnon kriisiin?

– Jos tulisi oikeasti huono aika, kyllä sen haluaisi tuoda jollain lailla esiin blogissa siksi, että lukijat ymmärtäisivät, miksi blogissa on hiljaisempaa, Anna pohtii.

Sitä, mitä he tekisivät blogille, jos eroaisivat, he eivät ole oikeastaan miettineet.

– Olisi se poistettava, Anna toteaa mietintätauon jälkeen.

Lue koko juttu Me Naisten numerosta 42/2013. Voit myös ostaa digilehden iPadillesi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.