Uuden levyn pian julkaiseva laulaja Anna Eriksson ei ymmärrä, mitä vikaa tuulipuvuissa on.

Kuva Sakari Majantie

Anna Erikssonin elämä sujuu nykyään rauhallisesti pienessä rannikkokaupungissa. Huhtikuussa uuden levyn julkaiseva Anna muutti puolisonsa, valokuvaaja Matti Pyykön kanssa Uuteenkaupunkiin viisi vuotta sitten. Seesteinen arki maistuu laulajan mielestä kymmenen Helsingin-vuoden jälkeen hyvältä.

– Olen sielultani mummo, pidän kaikesta vanhasta ja nautin hiljaisuudesta. Käyn päivittäin juoksu- tai kävelylenkillä ja useimmin tuulihousuissani. Miksiköhän tuulihousuista aina vitsaillaan, ainakin tällaisessa rannikkokaupungissa ne ovat hirmu kätevät.

Koti löytyy omakotialueelta kävelymatkan päässä keskustasta, lenkkireitti rannan tuntumasta ja kaupat torin laidalta. Vaatteensa Anna tilaa netistä ja kampaajalla hän käy Helsingissä, jossa on silloin tällöin piipahdettava töidenkin takia.

– Kotonaanhan sitä ihminen enimmäkseen viihtyy, en kaipaa mitään ihmeellistä. Olen nykyään onnellisempi ja tasapainoisempi kuin koskaan.

Kalastusta ja tuulipukulenkkejä

Annasta on kaikessa hiljaisuudessa sukeutunut kalapitoista ruokavaliota myöten rannikon tyttö.

– Rakastan ruuanlaittoa ja varsinkin kalaruokia, ja mitä kalaan tulee, yritämme olla mahdollisimman omavaraisia. Viime syksynä palasimme Norjan Saltstraumenista mukanamme 30 kiloa itse pyydettyä kalafileetä, ja olemme syöneet niitä koko talven. Laitan kalaa kolme neljä kertaa viikossa.

Kalastusreissuilla Anna ohjaa pilkkihaalareissa venettä ja Matti sukeltaa vuonosta kalat. Mökille palattua mies perkaa ja fileoi, ja Anna pussittaa pakastimeen.

Kotikylällä Uudessakaupungissa Annalla ja Matilla on tuttava, jolta ostetaan riistaa sekä tyrnimummo, jolta haetaan marjat pakastimeen.

– Nyt haaveilen omasta kasvimaasta.

Lue myös: Annan logiikka

"Onko se urheilua, kun alamittaiset miehet ajavat autoa?" Naisen logiikka -haastattelussa Annan mielipiteet formulakisoista ja keittiön herruudesta.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.