Ihan hyvinhän se meni, Angelina Jolie ja Jennifer Aniston. Kuva: Reuters
Ihan hyvinhän se meni, Angelina Jolie ja Jennifer Aniston. Kuva: Reuters

Ystävyydenosoituksia ei nähty, kun Brad Pittin entinen ja nykyinen vaimo osallistuivat Critic’s Choice -gaalaan.

Lähes vuosikymmen siinä meni, mutta Jennifer Aniston, 45, kertoi vihdoin viime marraskuussa, ettei enää kanna kaunaa eksälleen Brad Pittille, 51, ja tämän nykyiselle vaimolle Angelina Jolielle, 39. Oli siis aikakin, että Jennifer ja Angelina osallistuvat samoille kekkereille.

Eilen se sitten tapahtui. Ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen naiset osallistuivat samaan gaalaan, Critic’s Choice -tapahtumaan Hollywoodissa. Ja se meni ihan hyvin! Daily Mailin mukaan Jennifer ja Aniston oli laitettu istumaan toisistaan hyvin kauas. He eivät vaihtaneet sanoja tai halailleet kaverillisesti juhlan edetessä. Angelina ei astunut punaiselle matolle ennen kuin Jennifer oli kävellyt pois siltä.

Ehkä lämpimiä ja aikuismaisia välejä voisi kypsytellä vielä vähän? Onhan kolmiodraamasta jo kymmenen vuotta, ja nykyään Jennifer on onnellisesti kihloissa Justin Theroux’n kanssa.

– Ihmiset voivat tehdä anteeksiantamattomia asioita, mutta pitää päästää irti ja sanoa: hei, me kaikki olemme vain ihmisiä. Ja ihmiset tekevät virheitä, Jennifer julisti syksyllä.

Jennifer hävisi Critics’ Choice -tapahtumassa parhaan naisnäyttelijän tittelin Julianne Moorelle. Parhaan ohjaajan pystin nappasi Boyhood-elokuvan ohjaaja Richard Linklater Angelinan nenän edestä. Palkintojen kannalta päivä ei mennyt ihan nappiin.Angelina Jolie ja Jennifer Aniston. Kuvat: Reuters

Lue myös:

Ei enää puhuta Jennifer Anistonin raskaudesta, eihän?

Angelina Jolien ja Brad Pittin tytär haluaa olla John

Me Naiset tapasi Angelina Jolien: "Erossa kirjoitan Bradille rakkauskirjeitä"

Tuoko lihotusrooli Jennifer Anistonille vihdoin Oscarin?

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla