Musiikki on aina ollut ronskisti rokkaavan supertähden suurin intohimo. Nyt, oman sairastumisensa jälkeen, Anastacia tahtoo myös pelastaa maailman naiset rintasyövältä. Artikkeli julkaistu Me Naisissa vuonna 2004.

Artikkeli julkaistu Me Naisissa vuonna 2004.

Poptähti Anastacian tpaidan rintamuksessa kimalteleva teksti Survivor Chick ei ole vaatetrendien sanelemaa sattumaa. Kulunut vuosi on ollut amerikkalaislaulajalle yhtä selviytymistä syöpähoitojen ja suurten pelkojen keskeltä takaisin estradeille, mutta tänään Anastacia näyttää upealta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Miltä minun sitten kuuluisi näyttää? Riutuneelta, väsyneeltä, luovuttaneelta? Minähän olen taistelija! Menneen vuoden aikana kohdalleni osui isoja vuoria, mutta päätin valloittaa ne kaikki, Anastacia uhkuu.

Tismalleen vuosi sitten Anastacia suunnitteli uuden kodin hankkimista Lontoosta ja valmistautui kolmannen levynsä kirjoitustöihin. New Yorkissa ja Los Angelesissa asuvalla laulajalla oli takanaan onnistunut Euroopanvalloitus. Edellisiltä albumeilta poikineet jättihitit One Day In Your Life ja Paid My Dues olivat myyneet levyjä maailmalla toistakymmentä miljoonaa kopiota.

Tulevaisuus ei olisi voinut näyttää kirkkaammalta.

Voimat loppuivat, tahto ei

Menestyksen kunniaksi Anastacia oli varannut ajan kirurgille omien sanojensa mukaan pientä muutosleikkausta varten. Terveystarkastuksessa häneltä yllättäen löydettiin rintasyöpä.

– Uutinen oli täydellinen sokki, Anastacia kertoo.

– Eihän minun pitänyt sairastua siihen. Suvussani ei ollut podettu rintasyöpää, en tupakoinut ja olin loistokunnossa. Kuten suurin osa naisista, kuvittelin, ettei sairaus koskettaisi minua.

Laulajan onneksi tauti todettiin ajoissa ja hoidot voitiin aloittaa heti. Anastacia pisti jäihin muuttosuunnitelmansa sekä haaveet kauneusoperaatiosta, sellaisiin ei olisi nyt voimia eikä rahoja. Työnteossa hän päätti kuitenkin pysyä mukana.

– Hoidot olivat todella rankkoja. Oli aikoja, jolloin fyysinen kuntoni tai ääneni olivat niin heikoilla, etten jaksanut tehdä mitään. Kärsin voimattomuudesta ja keskittymisvaikeuksista. Ajatus harhaili niin, että kirjoittaminen tuntui älyttömältä. Kun sain hyvän idean kappaleeseen, en kyennytkään purkamaan sitä järkeviksi lauseiksi paperille. Olin terätön kuin laulu, jossa ei ole kertosäettä. Lääkärini muistutti aina välillä, että olin vain uupunut, en muuttunut tyhmäksi, Anastacia kuvailee.

– Mutta missään vaiheessa kanttini ei antanut periksi sairaudelle. Tiesin, että vielä tästä noustaan. Piti vain antaa itselleen aikaa ja lupa olla väsynyt.

Puoli vuotta syöpäleikkauksensa jälkeen Anastacia aloitti uuden levynsä nauhoitukset. Pitkät päivät studiossa olivat raskaita. Levynteko kesti peräti puoli vuotta.

–Yleensä näen asioista niiden positiiviset puolet. Tällä kertaa levyn äänityksestä oli vaikea löytää mitään mukavaa. Olin saanut tuottajikseni juuri ne mestarit, joita olin toivonut ja halusin antaa parhaani. Siksi oli kova paikka myöntää, etten jaksanutkaan, ettei minusta kaikkina päivinä ollutkaan tekemään töitä.

Tieto Anastacian sairaudesta levisi julkisuuteen vain kaksi päivää diagnoosin jälkeen.

– Olin vielä itsekin pökerryksissä kuulemastani. En tiennyt kuolenko, mitä minulle seuraavaksi tapahtuisi ja miten kertoa sairaudesta läheisilleni. Toivoin, että olisin ehtinyt varoittaa ystäviäni ennen kuin uutinen oli lehdissä. Tosin en minä aikonut sairauttani salatakaan. Itse asiassa järkytyin aika lailla, kun lääkärini kertoi, että useat naiset eivät kerro sairastumisestaan läheisilleen, Anastacia sanoo.

Elävä esimerkki

Selvittyään hoitojensa rankimmasta vaiheesta ja saatuaan voimansa takaisin Anastacia alkoi tehdä työtä rintasyöpäpotilaiden tukemiseksi ja naisten patistamiseksi terveystarkastuksiin. Viime vuoden puolella hän perusti nimeään kantavan säätiön tekemään ennaltaehkäisevää työtä. Anastacia antoi mm. kuvata televisiodokumentin hoitovaiheistaan.

Musiikin rinnalla syöpätyöstä on tullut Anastacian toinen kutsumus. Anastacia-levyn kappaleet kuvaavat arkailematta niitä tunnelmia ja kokemuksia, joita hän kävi läpi levynteon aikoihin. Levyn takaa löytyy edelleen vahva, sanavalmis ja itsevarma nainen, nyt yhden rankan myrskyn läpikäyneenä.

– Olen elävä esimerkki rintasyövästä ja nimenomaan siitä selviämisestä. Sairaudessa ei ole mitään salattavaa tai hävettävää. En ole yhtään kehnompi nainen tai tunne itseäni piiruakaan vähemmän seksikkääksi kuin ennen sairauttani. Esimerkilläni olen saanut naisia tarkistuttamaan itsensä ja hakeutumaan ajoissa hoitoon.

– Olen valtavan ylpeä jokaisesta naisesta, jonka pelastamisessa minulla on osani, Anastacia sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla