Nilüfer Asikainen rakastaa luksuslaukkuja, ja Aminin pahe on uhkapelaaminen. Pariskunta puhuu rahasta Me Naisten Viikko kukkarossa -juttusarjassa.

– Olen aina ollut shoppailija, mutta nyt ostelen huolettomammin, kun rahaa on enemmän ja tiedän, ettei se heti lopu. Mutta ostelen aina omilla rahoillani, Nilüfer Asikainen, 28, kertoo.

Nilüferilla on viisi Louis Vuittonin laukkua ja yksi Burberry. Kokoelman hinta on noin 4000 euroa, mutta unelmissa siintää vielä yksi Chanel.

Elokuussa 2011 meikki- ja kynsitaiteilija Nilüfer Syvämerestä tuli rouva Asikainen. Amin Asikainen, 37, ja Nilüfer ovat olleet yhdessä kolme vuotta, ja uusperheen elämä on vakiintunut uomiinsa. Yhteisiä lapsia on kaksi, kuopuksena kaksikuinen poikavauva. Lisäksi perheeseen kuuluvat Nilüferin 5-vuotias tytär Dilara ja viikonloppuisin Aminin 10-vuotias tytär Viviana.

Asikaiset eivät pihistele mutteivät tuhlaa turhuuksiin. Tai no, Nilüferin mielestä reilun 1000 euron Louis Vuittonin laukku on tuiki tarpeellista arjen luksusta, kun taas Amin koputtaa ohimoaan.

– Tunnen myötähäpeää, kun näen hänet laukkuliikkeessä. Saman laukun saisi kopiona jostain Bulgariasta 20 eurolla. Mutta se on Nilin asia. Meillä on omat tilit ja rahat, Amin tuumii.

– Niin, Amin ei tuhlaa turhuuksiin vaan heittää eurot ilmaan, Nili napauttaa. Amin nyökkää.

– No joo, helposti menee kuukaudessa yhden laukun hinta hummaamiseen.

Nilüfer epäilee, että myös Aminin pokerimatkoilla palaa rahaa. Varattuna on jo pokerimatka Maltalle.

Pokerin lisäksi Amin pelaa hevospelejä.

– Aina on mennyt enemmän kuin tullut.

– Uhkapeleissä saatan huomaamattani pistää turhankin kovia panoksia, Amin myöntää.

4 000 euroa kuussa käteen

Vaikka elämäntyyli kuulostaa tuhlailevalta, Nilüfer toppuuttelee. Perhe elää tavallista arkea. Amin saa yhä sponsorivaatteita ja muun muassa vitamiineja, mutta perhe saa keskimäärin noin 4 000 euroa kuussa käteen. Amin maksaa Viviana-tyttärensä elatusmaksut ja rahoittaa mielellään tyttären liikuntamenot.

– Amin valittaa, kun ostan pähkinäpussin, joka maksaa 8 euroa. Tai 30 euron luomupihvit. Arkiasioissa Amin on säästäväisempi ja katsoo hintoja.

Taloudellisesti niukka lapsuus

Amin kertoo eläneensä nuorena hyvin niukasti. Vanhemmat erosivat, kun Amin oli parivuotias.

– Äiti jäi yksinhuoltajaksi ja teki kahta työtä välillä sihteerinä, välillä kylmäkkönä. Minä keräsin pulloja ja jo 12-vuotiaana olin poimimassa mansikoita.

Taloudellinen tiukkuus synnytti Aminissa halun näyttää, mihin hän pystyy.

– Kun aamulla menin vetämään treenit, sitten kunnalle töihin ja sitten vielä vetämään treenit, päätin, että jonain päivänä elätän itseni nyrkkeilyllä.

Vuonna 2006 Amin räjäytti potin voittamalla nyrkkeilyn keskisarjan Euroopan mestaruuden.

– Siihen asti ottelupalkkiot olivat vaihdelleet 500:n ja 5 000:n euron välillä. Voiton jälkeen alettiin puhua 50 000–200 000 euron palkkioista. Mutta kovin monta isoa matsia ei vuoden aikana pysty ottelemaan.

Ammattilaisvuosilta Aminille on jäänyt rahaa säästöön. Hän sijoitti palkkioita sekä asuntoon että osakkuuksiin urheilusaleissa ja -yrityksissä, omistaapa hän osan ravihevosestakin. Lisäksi Amin on Kirkkonummen nyrkkeilykerhon päävalmentaja ja tekee keikkoja yrityksille tai urheilutapahtumiin. Vain nyrkkeily­kerhosta maksetaan säännöllistä tuloa, muut eurot ropisevat tilille satunnaisesti.

– Siksi haluan, että rahaa on aina säästössä ja saan asuntoni maksettua. Jos koko omaisuus realisoidaan, pitää saada aina asunto pitää.

Kuinka paljon ja mihin Nilüfer ja Amin käyttävät rahaa viikossa? Mikä on pariskunnan kallein ostos? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 38/2013.

Voit ostaa myös uusimman lehden vaikka suoraan iPadillesi täältä.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.