Muusikko Jenni Sinkkonen, 34, oli kuolla alkoholiin ja lääkkeisiin mutta taisteli itsensä ulos umpikujasta. Hän myi asuntonsakin, että pääsi hoitoon. – Sain sittenkin tavallisen arjen ja ihanan miehen.

Jenni Sinkkonen makaa peiton alla ja hymyilee itsekseen. Päivä on ollut täydellinen. Rakkaimmat ihmiset istuivat Helsingin uuden Musiikkitalon katsomossa, kun Jenni soitti Radion sinfoniaorkesterissa Sibeliuksen Kullervo-sinfonian. Onnistunutta esitystä hän juhli ystävien ja avomiehensä Kimmon kanssa.

Mutta pää on oikutteleva otus. Juuri ennen unen tuloa se viskaa mieleen toisenlaisen muiston parin vuoden takaa. Silloin Jenni tapasi narkomaanien hoitokodissa vanhan tuttavansa. Yhdessä miehen kanssa he karkasivat Helsingin keskustaan, ostivat viinapullon ja saivat käsiinsä päihdyttäviä lääkkeitä. Eksyivät jossain välissä Lohjallekin. Ehkä. Jenni ei pysty palauttamaan mieleen illan tarkkaa kulkua.

– Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin -elokuva voi olla hassua komediaa, mutta minun kohdallani tarina on pelottavan totta. Menneisyyteni on sekava vyyhti, joka on ruvennut paljastumaan minulle vasta nyt pala kerrallaan, Jenni myöntää.

Hämärimmän usvan peitossa ovat vuodet 2003–2009. Tuolloin Jenni jäi koukkuun alkoholiin ja lääkkeisiin ja löysi itsensä Auroran sairaalan suljetulta osastolta.

– En edes muista, kuinka monta kertaa olen ottanut lääkkeiden yliannostuksen.

Villiä sinkkuelämää

Ensimmäisen humalansa Jenni joi kaveriensa kanssa 14-vuotiaana. Makea omenaviini kutitti vatsanpohjaa ja aiheutti hilpeän hiprakan.

Kun Jenni pääsi opiskelemaan ja muutti pois vanhempiensa luota, hän piti huolen siitä, että kotona jääkaapissa oli aina pullo punaviiniä. Myös juhliminen kuului opiskelijaelämään. Poikaystävä huomautteli välillä Jennin liiallisesta alkoholinkäytöstä.

– Se ärsytti. Olimme seurustelleet 20-vuotiaasta saakka ja aloin kaivata villiä sinkkuelämää, joten suhde päättyi.

Ero antoi hyvän syyn masennuslääkkeisiin, joita Jenni keplotteli itselleen koulun terveydenhuollon kautta. Ahdistuksesta ei ollut tietoakaan, kun hän huljautti tabletit alas viinin kanssa.

– Hain lääkkeitä myös Tallinnasta, mutta naurettavan helposti niitä sai Suomestakin. Lähdin lääkäristä resepti kourassa.

Asuntokaupat humalassa

Juhlimisen ohessa Jenni valmistui Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin ja sai työpaikan Radion sinfoniaorkesterin ykkösviulusektiosta. Vauhdikas elämä vaati suunnitelmallisuutta. Jenni sijoitti bileillat kalenteriin niin, että hän ehti toipua työkuntoon vapaan aikana. Pian ote kuitenkin lipsui ja viulisti tuli orkesterin harjoituksiin humalassa.

Esimies antoi varoituksen.

– Oli hirveää soittaa aamulla pomolle lääke- ja viinapöllyssä ja kertoa olevansa kipeä. Konserttiin en ikinä mennyt kännissä, mutta treeneissä oli vaikea keskittyä krapulan takia. Huomasin, että työkaverit puhuivat selkäni takana.

Päihteiden sekakäytön myötä Jenni lihoi kaksikymmentä kiloa ja sai vatsahaavan. Masennus ja ahdistus kasvoivat krapula krapulalta. Jokainen päivä oli kuin loputon musta säkki, josta Jenni etsi ulospääsyä juomalla lisää ja käyttämällä entistä vahvempia lääkkeitä.

Hän yritti hakea apua päihdeklinikoilta, psykiatriselta puolelta ja Auroran sairaalan suljetulta osastolta. Niistä hän sai nipun erilaisia diagnooseja, joista impulsiivinen persoonallisuushäiriö oli eksoottisin.

– Hoidoissa minut pumpattiin niin täyteen lääkkeitä, että hyvä kun kieli liikkui. Ajattele, että Diapam-purkkini kyljessä luki 'kolme tablettia vuorokaudessa raittiuden tukemiseen', Jenni virnistää.

Päihteiden liikakäytön lääkärit sivuuttivat, vaikka juuri se sai Jennin tekemään asioita, joihin hän ei olisi ikinä selvin päin ryhtynyt.

– Kännissä menin ostamaan yksiön Helsingin keskustasta. Ihmettelen vieläkin, miten sain raha-asiat järjestymään.

Ystävät hylkäsivät

Joka kerta vieroitukseen mennessään Jenni hyvästeli humalan. Hän halusi apua niin vimmatusti, että oli valmis käyttämään mitä tahansa konstia hoitoon päästäkseen. Kuten taikasanaa.

– Opin, että aina kun uhkailen itsemurhalla, pääsen sisään ja minut otetaan tosissaan. Jossain vaiheessa aloin itsekin uskoa, että kuolema olisi ainoa pelastus tästä kaaoksesta.

Marraskuussa vuonna 2009 Jenni otti yli sadan tabletin annoksen masennus- ja unilääkkeitä – ja hänen sydämensä pysähtyi. Onneksi Jenni oli tuolloin lapsuudenkodissaan. Äiti ehti pelastaa tyttärensä antamalla tekohengitystä ja soittamalla hätäkeskukseen.

– Kun heräsin sairaalan teho-osastolla, olin pettynyt, että olin yhä hengissä. Tai oikeastaan sekin oli yhdentekevää. Olin aivan turta, Jenni tunnustaa.

Töistä hän oli pitkiä jaksoja sairauslomalla. Ystävät ja viulistikollegat Reeta Maalismaa, Helmi Kuusi ja Kati Kuusava yrittivät auttaa mutta ottivat lopulta etäisyyttä.

– He päättivät yhteistuumin hylätä minut ja lakkasivat vastaamasta puheluihini. Se suututti, mutta en jaksanut välittää. Olihan minulla päihdeklinikoilta mukaan tarttuneita ryyppykavereita.

Uuden elämän alku

Vuoden 2010 keväällä synkässä tunnelissa näkyi ensimmäinen valonpilkahdus. Jenni tapasi lääkärin, jolla oli omakohtaista kokemusta Minnesota-mallisesta hoidosta. Hän kertoi 5 500 euron hintaisesta päihdeohjelmasta, jota tarjosi Lapualla toimiva yksityisklinikka. Jenni myi asuntonsa päästäkseen hoitoon.

– Lapualla päihdehoito alkoikin lupaavasti, mutta sitten repsahdin ja olin taas alkupisteessä. Siitä tuli järjetön morkkis.
Syyllisyyspuuskan jälkeen Jenni sisuuntui ja otti pankista lainaa kokeillakseen Minnesota-mallia vielä kerran. Sitä tarjosi Rovaniemen Avominne-klinikka 4 200 euron hintaan.

– Rovaniemellä tuntui vihdoin siltä kuin olisin tullut kotiin. Oli helpotus tajuta, että aiemmat diagnoosit olivat olleet vääriä: en ollut mielisairas, vaan alkoholisti.

Avominnessa hoito perustuu ryhmäterapiaan, ja Jenni joutui kohtaamaan kylmät tosiasiat: holtittoman päihteidenkäyttönsä vaikutukset ihmissuhteisiin, terveyteen, työhön ja talouteen.

– Oli hirveän helpottavaa sanoa kaikki ääneen. Ryhmässä yksikään potilas tai -hoitaja ei kauhistellut, vaikka paljastin itsestäni kuinka häpeällisiä asioita tahansa. Minun ei tarvinnut enää peitellä mitään.

Viiden viikon perushoidon jälkeen Jenni kävi vielä vuoden ajan avohoidossa Helsingin klinikalla.

– En edes uskalla laskea, kuinka paljon minuun on näiden vuosien aikana tuhlattu veronmaksajien rahoja kunnallisessa hoidossa. Minnesotan avulla sain uuden elämän 9 700 eurolla. Se on aika pieni summa siitä, että olen yhä elossa, hän huomauttaa.

Selvästi rakastunut

Viime keväänä Jenni kohtasi miehen, joka vei jalat alta selvinkin päin. Moni olisi jättänyt menneisyytensä rosoisimmat vaiheet paljastamatta.

Jenni kertoi kaiken.

Jennin yllätykseksi uusi miesystävä suhtautui uutiseen tyynesti.

– Ajattele, että sain sittenkin tavallisen arjen ja ihanan miehen. Ja kaikki tämä on tapahtunut runsaassa vuodessa!

Himoa alkoholiin tai lääkkeisiin Jennillä ei enää ole. Avomies voi hyvin sihauttaa lauantai-iltana oluen auki ja ystävillä on lupa kutsua Jenni mukaansa baariin.

– Välillä on toki haikeaa seurata, miten toiset osaavat nauttia alkoholista, mutta sitten muistan, mitä päihteet minulle aiheuttivat. On onni, että olen luonteeltani syntymähumalainen: juttujeni taso on yhtä surkea ilman viinaakin, muusikko nauraa.

Kosteiden iltojen sijaan 34-vuotias kasvissyöjä nauttii nykyään ruuanlaitosta, kotona oleilusta ja pitkistä lenkeistä kaksivuotiaan Chico-koiran kanssa. Vaatekaapin sisältökin on mennyt uusiksi, sillä Jenni on laihtunut raitistumisen myötä viisitoista kiloa.

– On ollut mahtavaa saada elämänhalu takaisin ja palata normaaliksi yhteiskunnan jäseneksi, jolla on moraali ja arvot.

Kutsumustaan Jenni toteuttaa nykyään Yleisradion henkilöstön päihdetukihenkilönä, eläinsuojelutyössä sekä vanhusten kaveritoiminnan kautta.

– Vapaaehtoistyö on kiinnostanut minua aina mutta nykyään vieläkin enemmän. Nyt on minun vuoroni auttaa muita, Jenni tuumaa.

Kun porilaiset tosi-tv-tähdet Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen innostuvat tuhlaamaan, kerralla menee tuhansia euroja.

Se oli 50 000 euron arvoinen puhelu. Italiasta tuotu kuohuviini poreilee Gladiaattoreista tuttujen tosi-tv-tähtien Aki Mannisen, 42, ja Rita Niemi-Mannisen, 38, laseissa. He kippistävät Akin juuri vastaanottamille uutisille: avioparin omistama tontti Leviltä on ostettu pyyntihinnalla.

Pari itse asuu Porissa 140-neliöisessä omakotitalossa. Sen pihalla on neljä autoa: Akin Hummer, juuri myyty Bemari, isoisältä peritty Mersu ja hyvinvointibussi, jota pari vuokraa erilaisiin tilaisuuksiin. Viides auto, Akin Ritalle Italiasta ostama Mini Cooper, on tulossa Suomeen huomenna.

Palkkapussissa Akin ja Ritan vauraus ei kuitenkaan näy. Verotietojen mukaan Akin tulot viime vuodelta olivat 12 363 euroa ja Ritan 6 066 euroa. Kun asiasta kysyy, Aki ja Rita alkavat vitsailla.

– Autotallin taakse ei kannata mennä, siellä on kannabisviljelmä. Ja huumebisnesrahat on tietenkin siirretty Cayman-saarille, Aki sanoo.

Rita on huomannut, että parin ulospäinsuuntautuneisuus herättää kateutta. Porissa pariskunta erottuu katukuvasta niin selvästi, että heidät pysäytetään jatkuvasti. Jokainen tuntuu haluavan vaihtaa Turbon ja Laserin kanssa pari sanaa.

”Olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään.”

– Meistä puhutaan kaupungilla käsittämättömän hulluja juttuja. Ihmiset suhtautuvat meihin epäilevästi: olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään. Onneksi olemme niin vahvoja persoonia, ettei meitä todellakaan kiinnosta, mitä meistä ajatellaan, Rita näpäyttää.

Mutta mistä Akin ja Ritan rahat sitten tulevat? Ainakin sitä on kiinni useammassa tontissa, Akin käsin rakentamissa moottoripyörissä ja parin Ritaki Oy -yrityksessä. Kesällä Aki myös voitti Maltalla järjestetyissä EuroCasinon EM-kisoissa 15 000 euroa.

– Olen ollut aina aktiivinen tekemään kauppaa. Huono verovuosi ei tarkoita, että rahamme ovat loppu. Olisi ihmeellistä, jos minulla ei tähän ikään mennessä olisi mitään säästössä. Jos rahat uhkaavat loppua, taiomme sitä jostain lisää, Aki nauraa.

Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.
Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.

Maanantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaan Akilla ja Ritalla kuluu viikossa noin 300 euroa. Aina heidän rahatilanteensa ei ole ollut yhtä ruusuinen. Vuonna 2015 Akin firma osallistui taloprojektiin, jonka tarkoitus oli rakennuttaa Helsinkiin kahdeksan taloa. Projektia vetävä rakennusfirma meni kuitenkin konkurssiin. Sen seurauksena Aki menetti 500 000 euroa omaa rahaa.

– Kaikki silloiset säästöni menivät. Minut pelasti se, että oma nimeni säilyi puhtaana. Ehdin erota hallituksesta ja myydä ajoissa osuuteni firmasta, Aki kertoo.

Vaikka Akin tili tyhjeni kokonaan, hän sai silti pidettyä talonsa ja autonsa. Yhteiskunnalta hän ei edes yrittänyt saada rahallista apua.

– Luonteeni ei olisi antanut periksi. Sitä paitsi olisi ollut noloa ajaa sossun luukulle Hummerilla. Nehän olisivat sanoneet, että myy se pois. Mutta Hummer oli ollut jo pitkään unelmani, en todellakaan ollut valmis luopumaan siitä.

Aki menetti konkurssin takia myös monta ystävää.

– Ennen sulla oli se rooli, että maksoit aina kaiken, Rita huomauttaa.

”Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin.”

– En koskaan laskenut kuluja, vaan halusin, että kaikilla oli hauskaa. Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin. Raadollisuus löi vahvasti nokkaan, Aki muistelee.

Vaikeimpina hetkinä Aki istui hiljaisena autotallin lattialla, joi viskiä ja menetti elämänilonsa. Käänteentekevä hetki oli Ritan neuvo: Akin pitäisi antaa anteeksi ystävälleen, joka oli osasyyllinen konkurssiin.

– Lupasin Akille, että yhdessä hankimme kaikki menetetyt varat moninkertaisena takaisin.

Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.
Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.

Tiistai

Auto Italiasta 25 000 euroa

Autonrenkaat ja vanteet 1 900 euroa

Akin rahatilanteen pelasti lopulta onnekkaaseen aikaan sattunut julkisuus. Konkurssin aikoihin parista tuli tunnettu Temptation Island -ohjelman kautta. Sen myötä pari on päässyt vetämään muun muassa luentoja, nuorisoiltoja, työhyvinvointipäiviä, messuja, jumppia ja nettivalmennuksia. Yhden laihdutusvalmennuksen hinta on 19,90–49 euroa, ja vuoden aikana niihin on osallistunut tuhansia ihmisiä.

– Jos haluaisimme, voisimme molemmat helposti nostaa kolmen-neljän tonnin kuukausipalkkaa yrityksestämme. Mutta miksi? Keräämme mieluummin sinne varoja.

Rahaa pari tekee myös autokaupoilla, kuten nyt Italiasta ostetulla autolla. Aki käy siellä kerran vuodessa, koska Italiassa on Suomea edullisemmat autoverot.

– Tällä reissulla hankimme poikien kanssa yhteensä kymmenen autoa, mutta vain yksi niistä tuli minulle. Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla, Aki vinkkaa.

”Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla.”

Keskiviikko

Meksikon-matka 4 500 euroa

Aki ja Rita ovat olleet yhdessä neljä vuotta, joista kaksi ja puoli naimisissa. Nelivuotispäiväänsä he aikovat viettää pian Meksikossa. Matkaidea tuli ystäväpariskunnalta, joka lähetti linkin all inclusive -hotelliin Nuevo Vallartassa ja suostutteli Akin ja Ritan mukaan.

– Ostimme reissun ex tempore, mutta maksoimme sen heti. Emme elä luotolla, Aki sanoo.

Matka ei ole pelkkää lomailua varten, sillä pari aikoo ottaa siellä yritykselleen uudet promokuvat.

– Emme ole koskaan täysin lomalla, vaan puuhaamme aina jotain pientä työtä siinä ohessa. Lennämme esimerkiksi useita kertoja vuodessa Turkkiin, jossa vedämme tutussa hotellissa jumppia. Yrityksemme ala on esittävät taiteet, mikä taipuu monenlaiseen työhön.

Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.
Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.

Torstai

Bensaa Hummeriin 180 euroa

Kun Aki aikanaan osti Hummerinsa, hän maksoi siitä 53 000 euroa. Nyt hän arvioi sen arvoksi 35 000 euroa.

– On se velattomaksi autoksi varsin hyvä. Bensaa se kyllä syö paljon, 20 litraa satasella. Konkurssi tulee silti jostain muusta, Aki miettii.

– Raha ei ole minulle se juttu, vaan se, että olen voinut toteuttaa sen avulla unelmiani. Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä, sillä ei ole minulle arvoa.

”Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä.”

Yksi Akin unelma sijaitsee kotipihalla. Se on moottoripyöräverstas, tai pyhättö, kuten hän sitä kutsuu.

Aki arvioi, että verstaan sisältö on noin 100 000 euron arvoinen. Siellä hän esittelee tekeillä olevan pyörän osia: vanteet maksoivat 4 000 euroa, käsityönä tehty putkisto 2 000 euroa ja nahkaistuin 550 euroa. Pyörään on painettu kuva Akin kasvoista.

Yhden moottoripyörän valmistukseen menee vuosi, ja sen myyntihinta on 60 000–80 000 euroa.

– Jokainen pyörä on kuvitettu elämäntarinallani. Ne ovat taideteoksiani. Hiljattain myin Via Dolorosa- eli kärsimysten tie -pyöräni rahoittaakseni Ritaki Oy:n hyvinvointibussin. Se kirpaisi, mutta olen vannonut ostavani kaikki pyöräni takaisin.

Aki ja Rita ovat tehneet sopimuksen, että Aki saa laittaa pyöriinsä rahaa niin paljon kuin haluaa. Vastapainoksi Rita saa ostaa parin yhteiseen kotiin mitä tahansa, eikä kumpikaan marise toisen rahankäytöstä.

Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.
Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.

Perjantai

Meikkejä 100 euroa

Iso osa Ritan rahoista menee omasta ulkonäöstä huolehtimiseen. Kun Aki yrittää huomauttaa Ritalle naisen olevan kauneimmillaan luonnollisena, Rita purskahtaa nauruun.

– Koko yhdessäoloaikamme minulla on ollut hiuspidennykset, ripsipidennykset ja tekokynnet. Sellainen minä olen, se on luonnollista minua, Rita sanoo ja jatkaa:

– Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.

”Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.”

Merkittävä osa Ritan ulkonäköön liittyvistä asioista on kuitenkin saatu sponsoroituna. Rita pystyy tarjoamaan sponsoreilleen näkyvyyttä muun muassa Instagramissa, jossa hänellä on melkein 40 000 seuraajaa.

Akikin sai juuri sponsoriltaan 940 euron arvoisen vaatelähetyksen.

Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.
Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.

Lauantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaostoksilla Aki ja Rita satsaavat puhtaaseen lihaan, kanaan, kalaan ja tuoreisiin vihanneksiin.

Parilla on myös 3-vuotias amerikanbully Putin. Sen hoitoon kuluu joitakin kymppejä viikossa. Pian Putin saa seuraa, kun Aki ja Rita pääsevät kotiuttamaan Putinin biologisen pojan, pienen pentubullyn Bondin.

Lauantaisin pari katsoo televisiosta Gladiaattoreita. Kun he pääsivät ohjelmaan mukaan, alkoi tiukka treenaus. Rita on entinen kilpa-aerobikkaaja, ja hän halusi valmistautua tv-sarjaan yhtä pieteetillä kuin kilpailuihin.

– Koska esiinnyin telkkarissa pienissä bikineissä, halusin, että kroppa on kunnossa, Rita sanoo.

– Minä kyllä otin vähän viiniäkin, sillä olen sinut itseni kanssa. Mutta totta kai sitä haluaa olla kuosissa, kun heiluu televisiossa nelikymppisenä kireissä punaisissa housuissa, Aki jatkaa.

Gladiaattoreista saatu palkka ei parin mukaan ollut kummoinen. Suurempi arvo on ohjelman avulla saadusta julkisuudesta.

– Ei julkkikseksi kannata ryhtyä pelkän julkisuuden takia. Siinä vaiheessa, kun julkisuus ei enää tuota, lopetamme sen, Aki huomauttaa.

Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.
Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.

Sunnuntai

Kaksi kirjaa 50 euroa

Sunnuntaina Aki innostui ostamaan kaksi Tommy Hellstenin kirjaa, koska hän lukee vain elämäntaitokirjallisuutta. Akin ja Ritan sohvapöydällä onkin kesken Rhonda Byrnen Salaisuus-kirja. Olkkarin seinällä puolestaan koreilee kaunokirjaimilla kirjoitettu Akin keksimä mietelause eli akismi. Siinä lukee: ”Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie vähän enemmän aikaa.”

”Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto.”

– Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto. Olen menettänyt aikanani niin paljon, että en enää pelkää. En koskaan stressaa rahasta, Aki vakuuttaa.

Rita ei ole täysin samoilla linjoilla.

– Ovathan niukat ajat olleet ihan perseestä. Olisi minulla muutakin tekemistä kuin miettiä, mitä tehdä, kun talous on notkolla. Raha mahdollistaa sellaisen elämän, jota haluamme elää, joten kyllä raha on meille tärkeää.

Viikon menot yhteensä 32 020 euroa.

Mistä pihistätte?

Aki: ”Emme mistään. Minua ei kiinnosta huominen, elän vain tätä hetkeä.”

Rita: ”Aki on suurten linjojen mies, joka tykkää maalata isolla pensselillä. Mutta miten maalata, jos väriaine on loppu? Minä olenkin meistä raha-asioissa tarkempi.”

Asuntolaina

”Maksamme asuntolainaa 1500 euroa kuussa. Summa sisältää omakotitalomme lisäksi lainanlyhennykset juuri myydystä Levin-tontista ja Raumalla olevasta tontistamme, jonne rakennutamme kolme taloa golf-kentän viereen.”

Työkokemus

Rita: ”Kilpa-aerobicillä ei tienaa, se on intohimolaji. Olisi ennemmin kannattanut alkaa vaikka tennispelaajaksi.”

Aki: ”Olen pyörittänyt AMTY-moottoripyöräyritystäni vaikka miten pitkään. Siitä en luovu.”

Tulevaisuuden haave

Rita: ”Talo meren rannalla.”

Aki: ”Asua talvet lämpimässä.”

Aki ja Rita Manninen

Aki Manninen

42-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Pari meni naimisiin elokuussa 2015.

Nousi Ritan kanssa julkisuuteen Temptation Island -ohjelmasta vuonna 2014. Pari on tehnyt myös Akin ja Ritan rakkausdieetit -ohjelmaa.

 

Rita Niemi-Manninen

38-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Voittanut EM-kultaa ja MM-hopeaa kilpa-aerobicissa.

Gladiaattorit Nelosella lauantaisin.

Nanna Karalahti vietti viikonloppuna syntymäpäiviään naamiaisteemalla.

Fitness-tähti Nanna Karalahti juhli viikonloppuna kolmekymppisiään Helsingin hotelli Kämpissä.

Nyt Nannan puoliso, jääkiekkoilija Jere Karalahti, 42, on julkaissut Instagramissaan kuvan itsensä ja Nannasta naamiaisasuissa. Jere poseeraa kuvassa enkelinä. Nanna on sen sijaan pukeutunut paholaiseksi, jonka kasvotkin hohtavat punaisenaan.

 

Enkelin kosketus🙏 #original

A post shared by Jere Karalahti (@jerekaralahti) on

– Voi hyvä jumala, kuvan alla kommentoidaan kaksikon asua.

Myös Martina Aitolehti ja Mari Valosaari ovat tänään julkaisseet lennokkaita kuvia Nannan synttäreiltä. Martina oli pukeutunut juhlaan Kill Bill -henkiseen asuun. Mari oli puolestaan ehostautunut Kleopatraksi. 

 

Onnea @nanna.koo 30v #nannak30 #naamiaiset #synttärit @martinaaitolehtiofficial

A post shared by marivalosaari (@marivalosaari) on