Kuva Getty Images
Kuva Getty Images

Kun isoäiti kuoli, laulaja Alicia Keys murtui ja meni yksin Egyptiin. Nyt parivuotiaan pojan äiti on löytänyt tasapainon työn ja perheen välillä.

Egypti. Pyramidien maa on laulaja Alicia Keysille, 31, niin tärkeä, että hän nimesi parivuotiaan poikansakin sen mukaan.

– Äidiksi tuleminen on muuttanut kaiken! Tiedän nyt varmasti, kuka olen ja mikä on minulle tärkeää. Minusta on paljastunut aivan uusia kerroksia ja se on ollut todella ihanaa, Alicia kertoo.

Kuusi vuotta sitten laulaja matkusti yksin Egyptiin, koska oli hermoromahduksen partaalla. Alicia oli kadottanut intohimon musiikin tekemiseen ja oli surun murtama rakkaan isoäitinsä kuolemasta.

Alicia vietti Egyptissä kuukauden, ja New Yorkiin palasi nainen, joka oli romahtamisen sijaan kokenut lähes uudestisyntymisen. Matka oli niin tärkeä käännekohta, että Alician ja tuottaja Swizz Beatzin, 34, lapsikin sai nimen Egypt.

Äitiys kuuluu vahvasti Alician viidennellä Girl on Fire -albumilla. 14-kertainen Grammy-voittaja kuvailee levyä jännittäväksi, rohkeaksi, intiimiksi ja pehmeäksi.

– Olen pistänyt levylle sieluni ja sydämeni, sillä elämäni miesten ansiosta olen päässyt käsiksi syvimpiin tunteisiini.

Elämänarvot uusiksi

Alicia julkaisi esikoisalbuminsa Songs in A Minor ollessaan vasta 18-vuotias. Hän nousi raketin lailla musiikkimaailman huipulle, ja teki levyjä ja konserttikiertueita tiuhaan tahtiin.

Kun Alician isoäiti kuoli vuonna 2006, laulajatar alkoi pohtia elämänsä tärkeysjärjestystä ja vähensi työntekoaan. Kuitenkin vasta miehensä ansiosta hän lopulta ymmärsi, kuinka tärkeitä ystävät ja perhe ovat.

– Olin aina asettanut työni etusijalle, mutta Kasseem sai minut tajuamaan, että teen parasta musiikkia silloin, kun olen onnellisimmillani.

Poikansa syntymän jälkeen Alicia on levyn teon lisäksi tuottanut Broadway-näytelmän, ohjannut lyhytelokuvan, lanseerannut oman iPad-sovelluksen sekä luonut kenkämalliston Reebokille.

– Perhe on suurin vahvuuteni – se auttaa minua jaksamaan. Yritän pitää huolta, että tasapaino työn ja perheen välillä säilyy.

Hän pitää myös kirjojen lukemisesta, hieronnasta, meditoimisesta ja hyvästä ruuasta.

– Kaikkein eniten rakastan kuitenkin nukkumista. Tekisin sitä koko ajan, jos vain voisin, Alicia nauraa.

Lähteet: Haastattelun lisäksi News of the World, The Sun, Essence, Sunday Telegraph Magazine.
 
Koko haastattelu Me Naisten numerossa 50/2012.

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.