Kanye Westiä pidetään yhtenä suurenhulluimpana julkkiksena. Kuva: Reuters
Kanye Westiä pidetään yhtenä suurenhulluimpana julkkiksena. Kuva: Reuters

Räppäri Kanye West on tehnyt elämästään performanssitaidetta. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet mielissään hänen uusimmasta tempauksestaan.

Mitä tahansa Kanye West, 39, tekee, hän tekee sen isosti – ja yrittää saada tuotoksilleen mahdollisimman paljon huomiota. Tällä kertaa West on saanut huomion itseensä alastomuudella. Famous-biisin musiikkivideolla räppäri makaa sängyssä alastomana yhdentoista julkkikselta näyttävän hahmon kanssa. Videolla räppäri on itse keskellä ja aivan hänen vieressään näyttää olevan Kim Kardashian ja Taylor Swift

Lisäksi vällyjen välissä näyttäisi olevan Rihanna, Chris Brown, Amber Rose (Westin eksä), Caitlyn JennerBill CosbyGeorge W. BushAnna Wintour, Ray J ja Donald Trump.

West on hakenut Famous-musiikkivideoonsa inspiraatioa taidemaalari Vincent Desiderion taiteesta.

West järjesti musiikkivideon ensi-illan perjantaina Los Angelesissa, minkä jälkeen somessa on käyty kuumana. Osa on pitänyt musiikkivideota nerokkaana taidetempauksensa ja markkinointikikkana, jolla West yrittää "räjäyttää internetin" – aivan kuten hänen vaimonsa teki aikoinaan peppukuvallaan Paper-lehden kannessa. Mutta monet ovat myös pitäneet Westin videota todella mauttomana ja syyttävät räppäriä naisvihasta.

– Miten on mahdollista, että ihmiset puolustavat Kanyen "taidetta", kun hän on pannut alastoman Rihannan ja alastoman Chris Brownin vierekkäin! eräs Twitter-kommentoija ihmettelee.

– Miten jotkut eivät näe mitään ongelmaa siinä, että Kanye laittaa Chris Brownin ja Rihannan näköishahmot vierekkäin, toinen Twitter-kommentoi kirjoittaa.

Browniin ja Rihannaan liittyvillä kommenteilla viitataan siihen, että Brown on tuomittu ex-naisystävänsä pahoinpitelystä. 

Miten Taylor Swift reagoi videoon?

Videolla olevista julkkiksista useita on pidetty Westin vihamiehinä, mutta räppäri itse vakuutti ennen kohua, ettei hänen tarkoituksensa ole dissata ketään.

– Videon on tarkoitus keskustella kuuluisuudesta. Siinä olevat ihmiset ovat olleet tarkkoja siitä, mitä heidän seksiasioistaan on julkisuudessa kerrottu, artisti kommentoi Vanity Fair -lehdelle.

Toistaiseksi vain Chris Brown on kommentoinut videota Instagramissa. Hän kutsui Westiä hulluksi, mutta lahjakkaaksi – ja kyseli myös, miksi häntä esittävän "vahanuken" peppuvaon pitää vilkkua lakanoiden välistä.

Tosin Kanyen puhelin saattaa vielä soida – ja luultavasti asianosaiset myös harkitsevat oikeusjuttuja. Ainakin Taylor Swifillä saattaa olla videosta mielipide. Kaksikolla tuli nimittäin aikaisemmin riita kyseisen Famous-biisin sanoituksia, kun se julkaistiin helmikuussa. Yhdessä kohdassa räppäri laulaa, että voisi kuvitella harrastavansa seksiä Swiftin kanssa. Lisäksi hän laulaa, että hän oli se tyyppi, joka teki "vosusta" (Swift) kuuluisan. Swift kommentoi tuolloin, että pitää sanoituksia mauttomina ja naisvihapuheena.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Lähteet: Twitter, Independent, Esquire

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.