Alun perin Jämsästä kotoisin oleva Noora Västinen kertoo, että hän menee viettämään joulua perheensä kanssa Keski-Suomeen. Linnan juhlissa hänen kanssaan oli avustaja Vea Vainio. Kuva: Jonna Öhrnberg
Alun perin Jämsästä kotoisin oleva Noora Västinen kertoo, että hän menee viettämään joulua perheensä kanssa Keski-Suomeen. Linnan juhlissa hänen kanssaan oli avustaja Vea Vainio. Kuva: Jonna Öhrnberg

Yrittäjä ja naurujoogaohjaaja Noora Västinen valitsi työpäivän Linnan juhlien jatkojen sijaan.

Ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa itsenäisyyspäivää viettänyt Noora Västinen, 27, oli töissä jo varhain seuraavana aamuna.

– Myöhäänhän meillä meni, vaikka emme lähteneet jatkoille, koska oli aikainen työaamu ja muut arjen sovitut asiat, Noora kertoi keskiviikkona iltapäivällä.

Liikuntavammainen Noora juhli Linnassa avustajansa Vea Vainion kanssa. Nooralla on synnynnäinen luustonhauraus. Sairauteen kuuluu muun muassa se, että hänen kylkiluunsa voi murtua jopa aivastuksesta. Se ei ole kuitenkaan hidastanut eläväisen Nooran elämää – eikä juhlia.

Linnan tanssiparketilla Noora tanssi pyörätuolinsa kanssa monen kappaleen ajan eikä tungos haitannut häntä yhtään.

– Hyvinhän siellä jaksoi tanssia. Tänä vuonna ei ollut huono ilma, vaan ilmastointi tuntui toimivan. Samaa sanoi joku toinenkin, joka oli ollut Linnassa useamman kerran.

Ensikertalainen sanoi yllättyneensä erityisesti siitä, miten rennot juhlat olivat. Myös kättelytilanne meni Nooran mukaan ohi hämmästyttävän nopeasti. Pian hissillä siirtymisen jälkeen edessä olivatkin presidentti Sauli Niinistö ja tämän puoliso Jenni Haukio, Noora mainitsi.

– Ne eivät olleet mitkään pönötysjuhlat. Juttelin monien mielenkiintoisten ihmisten, niin tuntemattomien kuin tuttujen kanssa. Erityisen hauskaa oli, kun näin vanhan tuttavan opiskeluajoiltakin.

”Ne eivät olleet mitkään pönötysjuhlat.”

Juhlien tarjoiluista Nooran mieleen jäivät etenkin kalaruuat. Lisäksi hän kehui lähiruokaa ja kotimaisia tuotteita, joita oli runsaasti tarjolla tänä vuonna.

Iltapuvukseen Noora oli valinnut punaisen asun, jonka hän muokkasi ja viimeisteli yhdessä äitinsä kanssa. Hänen äitinsä oli valmistanut myös Nooran päällä nähdyt hopeakorut. Meikin ja kampauksen hän oli käynyt teettämässä ammattilaisella Helsingissä.

”Kaikin puolin iloinen tunnelma”

Koulutukseltaan Noora on steinerkoulun luokanopettaja. Hän on opiskellut myös elämäntaidon valmentajaksi, merkonomiksi ja naurujoogaohjaajaksi.

Yrittäjänä hän on työskennellyt kymmenen vuotta. Tämän viikon ohjelmassaan hänellä on muun muassa kouluvierailuita.

Positiivisesta asenteestaan tunnettu Noora on kertonut aiemmin, että hän on oppinut äidiltään yhden tärkeimmistä elämänohjeistaan: ”Älä valita, ala valita”. Sitä ohjetta hän on pyrkinyt noudattamaan elämässään. Valittamisen sijaan Noora keskittyy vaikkapa myönteisiin asioihin ja nauramiseen.

Mikä sai sinut nauramaan Linnan juhlissa, Noora Västinen?

– Erityisesti Ylen haastattelu, jossa näytin naurujoogaa televisiokameroille. Tunnelma juhlissa oli kaikin puolin iloinen ja juhlava.

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.