Ennen Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksia Aku nosteli paljon puntteja Nummisuurit-näytelmän rooliaan varten. Kuvat: Sanoma-arkisto/Anni Koponen ja Instagram
Ennen Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksia Aku nosteli paljon puntteja Nummisuurit-näytelmän rooliaan varten. Kuvat: Sanoma-arkisto/Anni Koponen ja Instagram

Aku Hirviniemi joutui kuntokuurille Tuntematon sotilas -elokuvan rooliaan varten. Paino on pudonnut raejuustolla, vaalealla lihalla sekä lenkkeilemällä ja pelaamalla pallopelejä.

Näyttelijä Aku Hirviniemi, 32, on laihtunut 13 kiloa alle puolessa vuodessa. Syy painonpudotukseen on rooli Tuntemattomassa sotilassa, jossa Aku näyttelee alikersantti Hietasta.

– Sodassa pitää olla riutunut, joten meillä on ollut poikien kanssa tässä sellainen syömishäiriökilpailu. Aloitin kuurin pääsiäisenä heti mämmit ja pashat vedettyäni, Aku vitsaili Yle Puheen Tuija Pehkosen radio-ohjelmassa.

Akun mukaan hän painoi pääsiäisenä 85 kiloa. Nyt vaaka näyttää 72 kiloa.

– Jos saa viimeiset virtsantipat tiristettyä eli nesteet pois kehosta, paino on lähemmäs 70 kiloa.

 

Ihailtiin @jauhopaan uutta uimalakkia. #speedo #fibaco @temeoskari

A photo posted by Aku Hirviniemi (@akuhirviniemi) on

Aku salilla tällä viikolla julkaisemassa kuvassaan.

"Tämä on ollut ihan hyväkin juttu, kun on tullut elämäntaparemontti tämän produktion ohella."

Apuna kuntoremontissa Akulla ja muilla näyttelijöillä on ollut kuntovalmentaja.

– Paino on pudonnut raejuustolla, vaalealla lihalla sekä lenkkeilemällä hirveästi ja pelaamalla pallopelejä. Tämä on ollut ihan hyväkin juttu, kun on tullut elämäntaparemontti tämän produktion ohella.

Aku Louhimiehen ohjaamaa Tuntematonta sotilasta on kuvattu kesäkuusta alkaen eri puolilla Suomea. Aku Hirviniemen lisäksi keskeisiä rooleja näyttelevät muun muassa Eero Aho, Matti Ristinen, Samuli Vauramo, Juho Milonoff, Arttu Kapulainen ja Paula Vesala.

Elokuvan budjetti on seitsemän miljoonaa euroa, joten se on yksi kalleimmista suomalaisista leffoista. Ensi-iltaan elokuva tulee lokakuussa 2017.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...