Näyttelijäpariskunta Niina Lahtinen ja Aku Hirviniemi tekevät töitä koko kesän. ”Vähäiset vapaat vietämme kotona ja tietenkin mökillä lasten kanssa”. Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijäpariskunta Niina Lahtinen ja Aku Hirviniemi tekevät töitä koko kesän. ”Vähäiset vapaat vietämme kotona ja tietenkin mökillä lasten kanssa”. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijäpariskunta tekee töitä lähes tauotta koko kesän. Mökillä he sentään aikovat piipahtaa.

Näyttelijäpariskunta Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen osallistuivat jo kolmatta kertaa Specsavers Helsinki City Run -juoksutapahtumaan. He kertoivat ennen juoksua Me Naisille, etteivät aseta itselleen sen kummempia tavoitteita.

– Ilon kautta mennään. Emme ole ehtineet juurikaan treenata, joten lähdemme lähinnä pitkälle lenkille. Molemmin puolin kahden tunnin aika kelpaa meille, Aku kertoi.

Akun pohjakunto on hyvä, juoksihan hän viime kesäkuussa maratonin Tukholmassa kuntokuurinsa yhteydessä. Kevään aikana pariskunta on ehtinyt lenkkipolulle vain muutaman kerran. Suunnitelmat lenkin jälkeen olivat selvät.

– Ryyppäämme ja rakastelemme tietty, Aku huudahti rempseään tyyliinsä.

– Ei vaan menemme ihan kotiin ja olemme lasten kanssa. Syömme ja katsomme varmaan Bond-elokuvan telkkarista illalla, Niina toppuutteli miestään.

Molemmat suhtautuivat juoksuhaasteeseen hyvillä mielin. Niina alitti viime vuonna samassa tapahtumassa kahden tunnin ajan ja teki samalla henkilökohtaisen ennätyksensä.

– No, jos ei muuta, niin tämä kuittaa kevään olemattoman juoksusaldoni. Olen juuri toipunut kuukauden flunssasta. Mutta niin se on, että lahjattomat treenaa, hän nauroi.

Pariskunta tekee töitä koko kesän. Aku kuvaa Possea, Robaa sekä Aku ja 7 ihmettä -matkailusarjansa toista kautta. Niina puolestaan kuvaa Elisa Viihteellä joulukuussa alkavaa Downshiftaajat-sarjaa sekä Hyviä ja huonoja uutisia.

– Ja minä pääsen sänkyyn Mikko Leppilammen kanssa Downshiftaajissa, Niina letkautti.

Lue myös:

Aku ja Niina tiukan paikan edessä: "Olemme ihan kusessa ja paniikissa"

Aku Hirviniemi: "Nuorena pelkäsin kuolevani, jos lähden kauas kotoa"

Arvaatko, mitä lukee Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen jääkaapin ovessa?

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!