Isyys on muuttanut Aku Hirviniemen elämää positiivisesti. "Muuten riekkuisin kapakassa kavereiden kanssa."
Isyys on muuttanut Aku Hirviniemen elämää positiivisesti. "Muuten riekkuisin kapakassa kavereiden kanssa."

Putous-ohjelman Marja Tyrninä naurattanut näyttelijä on siviilissä perheenisä, jonka parisuhde on kestänyt teini-iästä asti.

– Jännitän sosiaalisia tilanteita, näyttelijä Aku Hirviniemi, 26, ilmoittaa. Sitä on vaikea uskoa, sillä mutkattoman oloinen mies on juuri pudotellut hulvattomia lausahduksia niin, että vatsa- ja poskilihaksia kolottaa. Verbaaliakrobaatin sanoille ei voi olla räkättämättä, vaikkei hän edes erityisemmin yritä naurattaa.

Luonnostaan esiin pulpahteleva huumori lienee syy siihen, että Akun roolihahmo Marja Tyrni palkittiin juuri MTV3:n Putous-ohjelmassa vuoden sketsihahmona. Marja Tyrnin suosiosta kertoo myös se, että hahmolla on Facebookissa lähes 60 000 fania, ja hänelle vaaditaan omaa ohjelmaa.

Aku on yhtä aikaa imarreltu ja kummastunut huomiosta.

– Onnittelut hämmentävät, koska minähän tein vain työtäni enkä itse tunne voittaneeni mitään. On hassua, että ihmiset tulevat tippa linssissä kertomaan, kuinka he kannustivat minua alusta asti. Mutta toki olen kehuista otettu, kyllä ne narsistia hivelevät, Aku kiittelee.

Ei hinkua alttarille

Näyttelijäksi päätyminen ei ollut Akulle itsestäänselvyys. Lapsena hän oli ujo, eikä lähipiirissä Riihimäellä ollut omanikäistä seuraa. Harrastusten hankkiminen oli hankalaa, koska nuori Aku vihasi liikuntaa. Yläasteella kukaan ei syöttänyt pienikokoiselle pojalle pesäpalloa ja kun kerran syötti, pallo osui ohimoon. Kun Aku sitten teininä kokeili nuorisoteatteria, hinku näyttämölle heräsi.

– Vasta Teatterikorkeakoulussa tajusin, että voin kamppailla itseäni, en toisia vastaan.

Teini-iässä alkoi myös seurustelu näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtisen kanssa. Suhde on kestänyt kymmenen vuotta.

16-vuotias Aku ja 20-vuotias Niina tapasivat toisensa Riihimäen nuorisoteatterissa. Teinipojan silmissä ikäero tuntui aluksi suurelta ja hämmensi puolin ja toisin.

– Niina opiskeli Turun taideakatemiassa, ja häntä takuulla hävetti esitellä nuorta pojankloppia muille. Yritin esittää vanhempaa kuin olin ja liimata viiksiä naamaan, Aku velmuilee.

Pari ei ole sinetöinyt pitkää suhdettaan kihlauksella tai avioliitolla, sillä ajatus naimisiinmenosta ei innosta kumpaakaan.

– Häät ovat ahdistava juhla, jos ne osuvat omalle kohdalle. Saisin varmaan paniikkikohtauksen alttarilla. Ainut tapa, miten voisin nyt kuvitella meneväni naimisiin, olisi vitsillä Las Vegasissa Elviksen vihkimänä. Meillä on lapsi ja asuntolaina, se riittää.

Toinen tytär

Akun ja Niinan perhe kasvaa pian uudella jäsenellä, sillä 3-vuotias Annikki saa maaliskuun lopussa pikkusiskon.

Esikoisen syntymä oli erilainen kokemus kuin tuleva isä oli odottanut. Hän oli kuullut hehkutuksia siitä, kuinka vastasyntyneen kylvettäminen on isän elämän hienoin hetki. Akun kohdalla kävi toisin.

– Annikin synnytyksessä menin shokkiin. Hetki ei tuntunut miltään, eikä päässäni liikkunut yhtään mitään. En saanut edes kylvettää vauvaa, koska kätilö ei luottanut minuun. Ilmeisesti menin synnytykseen liian rennoin mielin ja järkytyin.

Alkuhäkellyksestä toivuttuaan Aku ymmärsi isyyden hyvät puolet. Sen jälkeen perhe-elämä on sujunut mutkattomasti.

– Kaikki hetket synnytyksen jälkeen ovat olleet elämäni parasta aikaa. Annikki on mahtava mukula. Odotan jo uutta tyttöä ja prinsessakekkereitä. On hyvä, että kotona on akkavalta.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.