Me Naiset
|
Rosanna Serkamo

Näyttelijät Aku Hirviniemi ja Jussi Vatanen naurattavat työkseen, mutta arkena elämä pyörii pienten tytärten ympärillä.

Kun näyttelijät Aku Hirviniemi, 27, ja Jussi Vatanen, 32, tapaavat, keskinäinen naljailu alkaa välittömästi.

– Jussi on rehti mies ja sanoo mielipiteensä suoraan, kun sitä kysytään. Mutta jos ei kysytä, hän istuu hiljaa ja kyräilee, Aku luonnehtii.

– Aku on suulas, huumorintajuinen veijari. Jonkinlaisia henkisiä avohaavoja hänellä kyllä täytyy olla, ei hän muuten yrittäisi peitellä niitä niin kovasti höpötyksellään, Jussi lataa takaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miesten yhteispeliä voi seurata viihdeohjelmassa Putous. Näyttelijät hioutuivat kuitenkin yhteen jo nelisen vuotta sitten Tasavallan presidentti -ohjelmassa ja myöhemmin Presidentin kansliassa. Vaikka pari oli aiemminkin tiennyt toisensa, näissä kuvauksissa jokin naksahti kohdalleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Yhdistelmämme toimii, koska Aku on se, joka tekee kaikkea älytöntä ja minä seison vieressä paheksumassa. Edustan ikään kuin katsojia, jotka seuraavat Akun sekoiluja ja miettivät, että ei voi olla totta, Jussi analysoi.

Tyttöjen kanssa helpompaa

Aku ja Jussi tapasivat toisensa 1990-luvun lopulla Teatterikorkeakoulussa. Silloin he eivät vielä erityisemmin ystävystyneet, sillä Aku aloitti koulun vuotta Jussia myöhemmin.

– Hämmentävän moni meistä siitti lapsia jo kesken opiskelujen tai pian niiden jälkeen. Ja niin meistä tuli yhtäkkiä keski-ikäisiä perheenisiä ja -äitejä, Aku kertoo Teatterikorkean vuosikurssistaan.

Akun ja Jussinkin arki pyörii pienten tytärten ympärillä. Akulla ja avopuolisolla, näyttelijä Niina Lahtisella on kaksi lasta, nelivuotias Annikki ja pian vuoden täyttävä Tuulikki. Myös Jussi ja kihlattu, laulaja Marika Tuhkala ovat taaperoikäisen tytön vanhemmat.

– Olemme molemmat perheellisiä kotiuunoja, eikä pintaliitoravintoloissa tule juuri pyörittyä, Jussi huomauttaa.

Kun Aku ja Jussi pääsevät saman pöydän ääreen, he keskustelevat jokapäiväisistä asioista: lapsista, autoista, talonrakennuksesta – ja naisista. Useimmiten aika menee nokkeluuksien nakkeluun, vaikka syvällistä suhdeanalyysiäkin syntyy. Siihen tosin tarvitaan useampi rohkaisuryyppy.

Molemmat isät ovat innoissaan tyttäristään ja perheen akkavallasta. Vaikka Annikki onkin parhaillaan uhmaiässä, on meno isän silmissä suhteellisen rauhallista

Jussikin uskoo, että pikkutytön kanssa pääsee helpommalla – ainakin vielä tässä vaiheessa kun tämä on pieni.

– Toista se tulee olemaan sitten, kun hän kasvaa teini-ikään, Jussi kauhistelee.

Akun suojeleva puoli nousee pintaan pelkästä ajatuksesta.

– Jos minulla olisi poika, katsoisin ylpeänä vierestä, kuinka hän kuljettaisi tyttöjä kotiin. Mutta jos Annikki ja Tuulikki tuovat joskus jotain finninaamoja kotiin, jonkinlainen ase on hankittava.

Huono omatunto töistä

Koska Akun ja Jussin työurat ovat kovassa nousukiidossa, jyräävät työtarjoukset välillä perhe-elämän ohi. Aku on paahtanut pysähtymättä koko viime vuoden.

– Välillä on olo, että olisihan se hyvä isänkin olla kotona, varsinkin kun toinen lapseni on vielä sen verran pieni. Pystymme onneksi hyödyntämään sukulaisten apua. Toivon silti, ettei minun tarvitse viisikymppisenä murehtia, etten nähnyt lasteni kasvavan, Aku miettii.

Jussin mielestä lasten kanssa oleminen on lopulta järjestelykysymys.

– On se hieman kummallista, kun ihmiset harmittelevat työn vievän kaiken ajan lapsilta. Ajankäyttö on kuitenkin aina omistakin valinnoista kiinni.

Aku Hirviniemi

  • 27-vuotias näyttelijä asuu Riihimäellä. Perhe: avopuoliso Niina Lahtinen ja tyttäret Annikki, 4, ja Tuulikki, 9 kk.
  • Nousi julkisuuteen Putouksen Marja Tyrninä. Monia elokuva- ja teatteriprojekteja ja muun muassa ohjelmat Vedetään hatusta ja Marja Tyrnin joulushow.
  • Vuoden esiintyjän ja vuoden näyttelijän Kultaiset Venlat.
  • Putous jatkuu MTV3:lla 26.2. asti.

Jussi Vatanen

  • 32-vuotias näyttelijä on kotoisin Sonkajärveltä, asuu Helsingissä. Kihloissa Marika Tuhkalan kanssa. Parilla on taaperoikäinen tytär.
  • Esittää pääosaa elokuvassa Napapiirin sankarit.
  • Näytellyt tv-satiireissa Tasavallan presidentti ja Presidentin kanslia yhdessä Akun kanssa.
  • Taisteli vuoden miespääosasta Jussi Gaalassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla