Aku Hirviniemi, kuva MTV.
Aku Hirviniemi, kuva MTV.

Suositun Putous-ohjelman vuoden sketsihahmo -kilpailu on edennyt odotettuun finaaliin. Lauantaina selviää, kruunataanko Jussi Vatasen imatralainen kotirouva Antsku vai Armi Toivasen elämäntapavalmentaja Ymmi Hinaaja himoitulla tittelillä.

Putous-kaartiin kuuluvalla Aku Hirviniemellä on näkemys voittajasta.

– Antsku voittaa. Jussin tyyliin hahmo on tarkasti tehty. Maneerit toimivat ja hokemat ovat hyviä. On aina hienoa, jos hahmo on jostain kotoisin, se tekee siitä samaistuttavamman ja todemman tuntuisen. Imatra on ihan liekeissä! Siellä väki laittaa taatusti ääniä tulemaan uudelle presidentilleen, Aku arvioi.

Kausi huipentuu 8. maaliskuuta nähtävään Putous-Unicef-erikoisjaksoon, jolla haetaan uusia kuukausilahjoittajia Unicefille. Alkuvuoden mittaan ruudussa koheltaneiden sketsihahmojen lisäksi monet vanhat hahmot tekevät lähetyksessä comebackin.

Lue myös:

Tätä mieltä Kummeli-miehet ovat Putouksesta

Näin tuunaat lemmikkisi Antskuksi ja Jäbä Leissoniksi

Näiltä ihmisiltä Armi Toivasen Putous-hahmon hokemat on pöllitty

Onko tässä tosielämän Putous-Antsku?'

Tällainen Putous-hahmo voittaa varmimmin

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.