”Silloin tehtiin vaikka mitä viihdeohjelmia liukuhihnalta”, Aku kertoo kiivaimmista työvuosistaan. Kuva: Sakari Majantie
”Silloin tehtiin vaikka mitä viihdeohjelmia liukuhihnalta”, Aku kertoo kiivaimmista työvuosistaan. Kuva: Sakari Majantie

Aku Hirviniemi viettää kesää leffakuvauksissa ja lastensa kanssa lomaillen.

Viime syksynä yllättäen työnsä perunut Aku Hirviniemi on palannut töihin ja viettää kesän kuvaten Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvaa, sen jälkeen heti perään vuorossa on Varasto 2. Hirviniemi vetäytyi julkisuudesta viime syksynä, jolloin hänen kerrottiin jääneen pitkälle tauolle lääkärin määräyksestä.

– Ihan koko vuotta en ollut pois töistä, koska välissä kuvasin esimerkiksi Tuntematonta sotilasta. Mutta nyt on taas ollut pidempi pätkä, kun olen ollut vain kotona ja nauttinut levosta, Hirviniemi kertoi Varasto 2-elokuvan tiedotustilaisuudessa.

– Chillailin ja vietin aikaa lasten kanssa. Näitä viiksiä muuten tyttäreni vihaavat, Hirviniemi kommentoi kesäduunilookiaan, niin sanottuja pornoviiksiään.

Näyttelijä sanoi tekevän hyvää olla välillä pois parrasvaloista.

– Jossain vaiheessa oli sellainen ajanjakso, että kyseltiin miksi Hirviniemi on mukana joka jumalan jutussa, kuten Putouksen ensimmäisien vuosien jälkeen. Silloin tehtiin vaikka mitä viihdeohjelmia liukuhihnalta.

Hän kuvaili kahta uusinta projektiaan iloisena.

– Tämä tuntuu siltä kuin siirtyisi lomalta lomalle. Nämä ovat niin kivoja juttuja.

Heinähattu ja Vilttitossu -leffaa Hirviniemi tekee yhdessä Niina Lahtisen kanssa. Hiljattain pari kertoi päätyneensä eroon jo vuosi sitten. Toukokuun lopussa Aku kirjoitti Instagramissa myös masennuksesta.

– Masennus on salakavala ja tappava sairaus. Se voi saada meistä kenet tahansa ja kiskoa pimeyteensä riippumatta siitä oletko äiti, isä, rokkari tai kirjanpitäjä. Tai vaikka sinulla olisi kuinka paljon rakkautta ympärilläsi. Masennus saa sinut tuntemaan, että olet totaalisen yksin. Pidetään huolta toisistamme, Aku kirjoitti viitaten muusikko Chris Cornellin kuolemaan.

 

 

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.