Aku Hirviniemi kuvattiin syyskuussa Varasto 2 -elokuvan kuvauksissa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Aku Hirviniemi kuvattiin syyskuussa Varasto 2 -elokuvan kuvauksissa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Aku Hirviniemi kertoo Avussa, ettei ole pystynyt kanavoimaan luovuuttaan muuhun kuin työhön.

Näyttelijä Aku Hirviniemi kertoo Apu-lehdessä pitkästä työtauostaan. Aku jäi tauolle syksyllä 2016, jolloin Nelonen uutisoi hänen ottavan omaa aikaa. Selvisi, että lääkäri oli määrännyt kiireisen näyttelijän pakkolepoon ja jäämään pois Posse-ohjelmasta. Syynä oli burnout. 

Akun oli määrä olla vuoden verran pois julkisuudesta ja töistä, mutta hän kuvasi kuitenkin Tuntematonta sotilasta vuoden mittaan ja vietti kesää Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan kuvauksissa.

Avun mukaan Aku kävi pitkän sairausloman aikana läpi syitä uupumukseensa ja yritti muuttaa elämänsä suuntaa. 

– Oli pakko vetää henkeä ja olla monta kuukautta tekemättä mitään töitä, Aku sanoo Avussa.

Äärimmäisyyksien ihminen

Se, että työtilanne äityi aivan liian kiireiseksi, saattoi Akun mukaan johtua siitä, että hän on äärimmäisyyksien ihminen.

– Olen täydellisesti työhön liittyvän intohimoni kautta olemassa. En ole pystynyt kanavoimaan luovuuttani muuhun, hän kertoo Avussa. 

Aku myös toteaa jutussa päässeensä elämässä helpolla ja tietävänsä nyt ”elämän takuttua”, että tietty määrä nyöryyttä on hyväksi.

Ystävä tukena

Aku on aiemmin kiitellyt ystävänsä Janne Katajan apua uupumuksesta selviämisessä.

– Janneen on voinut aina luottaa, hän on paras ystäväni. Kun itsellä on ollut vaikeita tilanteita, elämä on kolhinut tai itseä ahdistaa, aika usein toinen tiputtaa huumorilla maan pinnalle, Aku kertoi kesäkuussa Me Naisille.

Joihinkin kyllästynyt

Aku Hirviniemi puhuu uupumuksestaan Avussa: ”Oli pakko vetää henkeä”

Aku olisi voinut vetää henkeä vielä seuraavat 10 vuotta. En mitenkään väheksy uupumusta, olen itsekin sen kokenut ja vakavan masennuksen. Moni on kyllästynyt siihen kun samat naamat näkyvät kaikissa televisio-ohjelmissa, kyllästyttää kun tuntuu kaikki ohjelmat tuntuvat samoilta keskenään Uusia kasvojakin on harvakseltaan kun "vanhat" vievät roolit.
Lue kommentti
– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti