HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti oli lähdössä työreissuun. “Malaga-Geneve-München ja mahdollisesti Japani. Pidän samaan syssyyn viiden päivän kesälomani, jonne perhe tulee mukaan”, hän kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti oli lähdössä työreissuun. “Malaga-Geneve-München ja mahdollisesti Japani. Pidän samaan syssyyn viiden päivän kesälomani, jonne perhe tulee mukaan”, hän kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

HJK:n toimitusjohtajalle kertyy 60–150 matkapäivää vuodessa. Kotona hän pyhittää aikansa vuoden ja neljän kuukauden ikäiselle pojalleen.

Ex-jalkapalloilija Aki Riihilahti ja hänen Tea-vaimonsa avioituivat kesäkuussa 2013. Esikoispoika syntyi vuosi sitten heinäkuussa. Elämänmuutos on ollut suuri – myönteisellä tavalla.

– Isäksi tulo on ihana asia. Oli päivän aikana tapahtunut mitä vain, niin kun avaa kotioven ja näkee pojan, kaikki muu unohtuu, Aki kertoi Microsoft Lumia 950 ja 950 XL -puhelinten lanseeraustilaisuudessa ravintola Block by Dylanissa Helsingissä.

Aki ei hoida kotona työasioitaan, jollei ole pakko, vaan pyrkii olemaan täysin läsnä lapselleen ja perheelleen. 

HJK:n toimitusjohtajana hän kuitenkin työskentelee noin 70 tuntia viikossan, ja matkapäiviäkin kertyy vuodessa 60–150, joten yhtälö on haastava. Tea on vielä kotona, mikä helpottaa arkea huomattavasti.

– Kotona en oikein voi tehdä muuta kuin keskittyä poikaani. Hän on sen verran eloisa menijä. Juttua tulee ja kovaa mennään. Sanoista itselleni tärkein on tietenkin pappa. Omaa aikaa minulla ei juurikaan ole.

Liikunnallisiakin lahjoja pojalla on kuulemma havaittavissa. Aki ei kuitenkaan aio patistaa tätä jalkapallon pariin, mikäli poika ei itse sitä tulevaisuudessa halua.

– Annetaan nyt ensin hänelle lapsuus ja katsotaan muita juttuja myöhemmin.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.