Me Naiset
|
Milla Kukkonen
Pekka Hyysalo ja Viivia Takaoja. Kuva: Sakari Majantie
Pekka Hyysalo ja Viivia Takaoja. Kuva: Sakari Majantie

Aivovammasta toipuva Pekka Hyysalo jatkaa kuntoutumistaan ennätysvauhtia. Tänä kesänä suurin osa hänen ajastaan vierähtää treenaamisen merkeissä.

Freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalon, 23, lupaava ura katkesi vuonna 2010 rinteessä sattuneeseen vakavaan onnettomuuteen. Pekka sai huonosti päättyneessä laskussa aivovamman, josta kuntoutuu edelleen. Tämäkin kesä menee pitkälti kuntoutumisen parissa.

Tosin Pekan kuntoutuminen ei ole mitä tahansa hidasta etenemistä. Viime kesänä ensimmäiset juoksuaskeleensa ottanut mies treenaa tällä hetkellä syyskuussa Turussa järjestettävää FightBack Runia varten. Tapahtuman organisoi Pekan perustaman yritys FightBack, joka kerää varoja loukkaantuneiden ihmisten kuntoutumiseen.

Treenit menee koko ajan parempaan suuntaan. Joissain asioissa on saattanut tulla takapakkia, mutta ei sitä ehdi huomata, kun muuten kehittyy niin hyvin, Pekka kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös tyttöystävä Viivia Takaoja osallistuu Pekan kanssa treenaamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänäänkin aamulla käytiin yhdessä lenkillä! Viivia sanoo.

Kesä täynnä romantiikkaa

Treenien lisäksi pari kertoo heillä menevän muutenkin kaikki oikein hyvin. Turun Ruisrockiin erityisesti Anna Abreuta, JVG:tä, ja Karri Koiraa katsomaan tullut pariskunta moiskauttaa aina tilaisuuden tullen toisilleen suukon, ja Pekka jopa intoutuu nuolaisemaan leikillään Viivian poskea.

Meillä on oikeastaan viha-rakkaussuhde, Pekka tokaisee.

No eikä ole! Pekka on hyvä huijaamaan, Viivia korjaa nauraen.

Yksi syy romantiikkaan lienee se, että kaksikko on joutunut viime aikoina olemaan paljon erossa toisistaan. Viivia palasi juuri opiskelijavaihdosta Tanskasta, jossa hän vietti viisi kuukautta.

Ja nyt hän meni ottamaan kesätyön Kirkkonummelta. Mutta minä kyllä juoksen uskollisesti hänen perässään, vitsailee Turussa asuva Pekka.

Lue myös:

Vammautunut freestylelaskija Pekka Hyysalo: "Olen lopettanut pikkujuttujen murehtimisen"

Sisältö jatkuu mainoksen alla