Pekka Hyysalo ja Viivia Takaoja. Kuva: Sakari Majantie
Pekka Hyysalo ja Viivia Takaoja. Kuva: Sakari Majantie

Aivovammasta toipuva Pekka Hyysalo jatkaa kuntoutumistaan ennätysvauhtia. Tänä kesänä suurin osa hänen ajastaan vierähtää treenaamisen merkeissä.

Freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalon, 23, lupaava ura katkesi vuonna 2010 rinteessä sattuneeseen vakavaan onnettomuuteen. Pekka sai huonosti päättyneessä laskussa aivovamman, josta kuntoutuu edelleen. Tämäkin kesä menee pitkälti kuntoutumisen parissa.

Tosin Pekan kuntoutuminen ei ole mitä tahansa hidasta etenemistä. Viime kesänä ensimmäiset juoksuaskeleensa ottanut mies treenaa tällä hetkellä syyskuussa Turussa järjestettävää FightBack Runia varten. Tapahtuman organisoi Pekan perustaman yritys FightBack, joka kerää varoja loukkaantuneiden ihmisten kuntoutumiseen.

Treenit menee koko ajan parempaan suuntaan. Joissain asioissa on saattanut tulla takapakkia, mutta ei sitä ehdi huomata, kun muuten kehittyy niin hyvin, Pekka kertoo.

Myös tyttöystävä Viivia Takaoja osallistuu Pekan kanssa treenaamiseen.

Tänäänkin aamulla käytiin yhdessä lenkillä! Viivia sanoo.

Kesä täynnä romantiikkaa

Treenien lisäksi pari kertoo heillä menevän muutenkin kaikki oikein hyvin. Turun Ruisrockiin erityisesti Anna Abreuta, JVG:tä, ja Karri Koiraa katsomaan tullut pariskunta moiskauttaa aina tilaisuuden tullen toisilleen suukon, ja Pekka jopa intoutuu nuolaisemaan leikillään Viivian poskea.

Meillä on oikeastaan viha-rakkaussuhde, Pekka tokaisee.

No eikä ole! Pekka on hyvä huijaamaan, Viivia korjaa nauraen.

Yksi syy romantiikkaan lienee se, että kaksikko on joutunut viime aikoina olemaan paljon erossa toisistaan. Viivia palasi juuri opiskelijavaihdosta Tanskasta, jossa hän vietti viisi kuukautta.

Ja nyt hän meni ottamaan kesätyön Kirkkonummelta. Mutta minä kyllä juoksen uskollisesti hänen perässään, vitsailee Turussa asuva Pekka.

Lue myös:

Vammautunut freestylelaskija Pekka Hyysalo: "Olen lopettanut pikkujuttujen murehtimisen"

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...