Pate Mustajärvelle ikä on vain numero, vaikka se kehossa vähän tuntuukin.

54 vuotta

”Täytin heinäkuussa 54 vuotta ja onhan se lukuna aika kauhea, varsinkin tällä alalla. Ihmettelen, että olen vielä hengissä. Huomaan ikääntyneeni, kun nousen yöllä kuselle enkä meinaa saara itteeni suoraksi. Mutta kun pääsen jätkien kanssa lavalle, olen kuin 15-vuotias.

Ikähän on vain numero: ihminen on niin nuori tai vanha kuin antaa ittelleen luvan olla. Näin hiljattain Paula Koivuniemen keikalla. On muuten äärimmäisen herkku mimmi! Ja vetää täysillä. Hänet tavattuani ajattelin, että eihän mulla ole vielä mitään hätää.”

2 käännekohtaa

”Ensimmäinen merkittävä käänne elämässäni tapahtui, kun saimme levytyssopimuksen. Heleniuksen Epe tuli reeneihimme ja vedimme kaiken, mitä osasimme. Myöhemmin Epe oli julistanut löytäneensä Suomen Rolling Stonesin!

Toinen käänne oli, kun jätin niin sanotut kunnialliset työt ja aloin täysipäiväiseksi desperadoksi. Olin hitsaajana Lokomon tehtaalla, kun soitin muijalle kesken päivän: ’Mitä jos lopettaisin nämä hommat.’ Hän sanoi, että lopeta ihmeessä, niin näkee joskus suakin. Olin aina ollut päivät töissä ja illat keikoilla.
Hetkeäkään en ole katunut, vaikka eihän tämän tyhmempää hommaa voi aikuisella miehellä olla. Karjua nyt illat pää punaisena.”

100 litraa

”Kolmas käänne, jota en välittäisi muistella, tapahtui kesällä 2006. Sain sairauskohtauksen ja heräsin sairaalasta letkuissa. Minulta oli hävinnyt muistista kolme neljä viikkoa. Jotenkin, kuin ihmeen kaupalla, olen saanut kursittua elämäni ja ihmissuhteeni kasaan.

Kun sairauskohtauksen jälkeen tein elämäntaparemontin, kehosta poistui muutama litra nestettä, mutta päästä lähti sata litraa kusta.”

4 Ikurin jätkää

”Vietin lapsuuteni Tampereen Ikurissa. Meitä 50-luvulla syntyneitä ikurilaisia on isompikin porukka, mutta ydinjengiimme kuuluu minun lisäkseni kolme muuta. Ikurilaisten sakissa on sähkömiehiä, kuorma-autoilijoita ja muita, jotka pitävät Suomea pystyssä. Ja sitten on meikämanne siellä seassa.”

84 kiloa

”Painan 84 kiloa, mutta olen saanut jostain päähäni, että olisin onnellisempi ja paremman näköinen, jos painaisin vain 78. Käyn Ikurin poikien kanssa lenkillä ja punttisalilla. Liikkuminen ei aina ole kivaa, mutta tämän ikäisen on jo pakko tehdä jotain. Mutta kun on käynyt lenkillä ja vielä saunassa, niin onhan se fiilis hyvä.”

0 rakkautta

”Jos äitiä ei lasketa, en osaa sanoa, olenko koskaan oikeasti rakastanut ketään naista. Joskus tuntuu, että olen vain ajautunut suhteisiin: kävellyt huoneeseen, ollut siellä jonkin aikaa ja sitten kävellyt pois. En ole varma, tiedänkö edes, mitä se rakkaus on.

Olen ollut kerran naimisissa, liitto kesti melkein parikymmentä vuotta. Toiste en enää naimisiin halua. Menin naimisiin ’kunnes kuolema meidät erottaa’ mielessä, mutta ei huonoa liittoa kannata väkisin pitää pystyssä.

Onhan noita muitakin naisia ollut, mutta kunnioitan heitä sen verran, etten ala laskemaan.”

5 moottoripyörää

”Mottoni kuuluu: Born to be wild paitsi kotona. Minulla on ollut viisi moottoripyörää, nyt tallissa seisoo kaksi: vuoden 1969 Triumph Trophy ja 2009 Triumph Bonneville. Moottoripyörissä kiehtoo se, että ne ovat hengenvaarallisia pelejä. Rakastan sitä vapauden tunnetta, kun päästelen pyörällä ja jodlaan mennessäni. Tuntuu, että vittu, mua ei estä mikään!

Harhaahan se vain on. Kun fillari pannaan talliin, niin se oli sitten siinä, morjes.”

Pate Mustajärvi

  • 1956 syntynyt tamperelaisen Popeda-yhtyeen solisti. Harrastaa moottoripyöriä ja vanhoja aseita.
  • Kaksi lasta: 1979 syntynyt Tarmo ja 1986 syntynyt Jenni. Yksi lapsenlapsi.
  • Hittejä muun muassa: Kersantti Karoliina, Matkalla Alabamaan, Tahdotko mut tosiaan ja Pitkä kuuma kesä. Popedalta ilmestyi hiljattain Pitkä kuuma kesä -live-dvd ja -vinyyli, soololevystä Musta julkaistiin juuri kultapainos.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.