Pate Mustajärvelle ikä on vain numero, vaikka se kehossa vähän tuntuukin.

54 vuotta

”Täytin heinäkuussa 54 vuotta ja onhan se lukuna aika kauhea, varsinkin tällä alalla. Ihmettelen, että olen vielä hengissä. Huomaan ikääntyneeni, kun nousen yöllä kuselle enkä meinaa saara itteeni suoraksi. Mutta kun pääsen jätkien kanssa lavalle, olen kuin 15-vuotias.

Ikähän on vain numero: ihminen on niin nuori tai vanha kuin antaa ittelleen luvan olla. Näin hiljattain Paula Koivuniemen keikalla. On muuten äärimmäisen herkku mimmi! Ja vetää täysillä. Hänet tavattuani ajattelin, että eihän mulla ole vielä mitään hätää.”

2 käännekohtaa

”Ensimmäinen merkittävä käänne elämässäni tapahtui, kun saimme levytyssopimuksen. Heleniuksen Epe tuli reeneihimme ja vedimme kaiken, mitä osasimme. Myöhemmin Epe oli julistanut löytäneensä Suomen Rolling Stonesin!

Toinen käänne oli, kun jätin niin sanotut kunnialliset työt ja aloin täysipäiväiseksi desperadoksi. Olin hitsaajana Lokomon tehtaalla, kun soitin muijalle kesken päivän: ’Mitä jos lopettaisin nämä hommat.’ Hän sanoi, että lopeta ihmeessä, niin näkee joskus suakin. Olin aina ollut päivät töissä ja illat keikoilla.
Hetkeäkään en ole katunut, vaikka eihän tämän tyhmempää hommaa voi aikuisella miehellä olla. Karjua nyt illat pää punaisena.”

100 litraa

”Kolmas käänne, jota en välittäisi muistella, tapahtui kesällä 2006. Sain sairauskohtauksen ja heräsin sairaalasta letkuissa. Minulta oli hävinnyt muistista kolme neljä viikkoa. Jotenkin, kuin ihmeen kaupalla, olen saanut kursittua elämäni ja ihmissuhteeni kasaan.

Kun sairauskohtauksen jälkeen tein elämäntaparemontin, kehosta poistui muutama litra nestettä, mutta päästä lähti sata litraa kusta.”

4 Ikurin jätkää

”Vietin lapsuuteni Tampereen Ikurissa. Meitä 50-luvulla syntyneitä ikurilaisia on isompikin porukka, mutta ydinjengiimme kuuluu minun lisäkseni kolme muuta. Ikurilaisten sakissa on sähkömiehiä, kuorma-autoilijoita ja muita, jotka pitävät Suomea pystyssä. Ja sitten on meikämanne siellä seassa.”

84 kiloa

”Painan 84 kiloa, mutta olen saanut jostain päähäni, että olisin onnellisempi ja paremman näköinen, jos painaisin vain 78. Käyn Ikurin poikien kanssa lenkillä ja punttisalilla. Liikkuminen ei aina ole kivaa, mutta tämän ikäisen on jo pakko tehdä jotain. Mutta kun on käynyt lenkillä ja vielä saunassa, niin onhan se fiilis hyvä.”

0 rakkautta

”Jos äitiä ei lasketa, en osaa sanoa, olenko koskaan oikeasti rakastanut ketään naista. Joskus tuntuu, että olen vain ajautunut suhteisiin: kävellyt huoneeseen, ollut siellä jonkin aikaa ja sitten kävellyt pois. En ole varma, tiedänkö edes, mitä se rakkaus on.

Olen ollut kerran naimisissa, liitto kesti melkein parikymmentä vuotta. Toiste en enää naimisiin halua. Menin naimisiin ’kunnes kuolema meidät erottaa’ mielessä, mutta ei huonoa liittoa kannata väkisin pitää pystyssä.

Onhan noita muitakin naisia ollut, mutta kunnioitan heitä sen verran, etten ala laskemaan.”

5 moottoripyörää

”Mottoni kuuluu: Born to be wild paitsi kotona. Minulla on ollut viisi moottoripyörää, nyt tallissa seisoo kaksi: vuoden 1969 Triumph Trophy ja 2009 Triumph Bonneville. Moottoripyörissä kiehtoo se, että ne ovat hengenvaarallisia pelejä. Rakastan sitä vapauden tunnetta, kun päästelen pyörällä ja jodlaan mennessäni. Tuntuu, että vittu, mua ei estä mikään!

Harhaahan se vain on. Kun fillari pannaan talliin, niin se oli sitten siinä, morjes.”

Pate Mustajärvi

  • 1956 syntynyt tamperelaisen Popeda-yhtyeen solisti. Harrastaa moottoripyöriä ja vanhoja aseita.
  • Kaksi lasta: 1979 syntynyt Tarmo ja 1986 syntynyt Jenni. Yksi lapsenlapsi.
  • Hittejä muun muassa: Kersantti Karoliina, Matkalla Alabamaan, Tahdotko mut tosiaan ja Pitkä kuuma kesä. Popedalta ilmestyi hiljattain Pitkä kuuma kesä -live-dvd ja -vinyyli, soololevystä Musta julkaistiin juuri kultapainos.
– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti