Me Naiset
|
Essi Myllyoja

Pate Mustajärvelle ikä on vain numero, vaikka se kehossa vähän tuntuukin.

54 vuotta

”Täytin heinäkuussa 54 vuotta ja onhan se lukuna aika kauhea, varsinkin tällä alalla. Ihmettelen, että olen vielä hengissä. Huomaan ikääntyneeni, kun nousen yöllä kuselle enkä meinaa saara itteeni suoraksi. Mutta kun pääsen jätkien kanssa lavalle, olen kuin 15-vuotias.

Ikähän on vain numero: ihminen on niin nuori tai vanha kuin antaa ittelleen luvan olla. Näin hiljattain Paula Koivuniemen keikalla. On muuten äärimmäisen herkku mimmi! Ja vetää täysillä. Hänet tavattuani ajattelin, että eihän mulla ole vielä mitään hätää.”

2 käännekohtaa

”Ensimmäinen merkittävä käänne elämässäni tapahtui, kun saimme levytyssopimuksen. Heleniuksen Epe tuli reeneihimme ja vedimme kaiken, mitä osasimme. Myöhemmin Epe oli julistanut löytäneensä Suomen Rolling Stonesin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toinen käänne oli, kun jätin niin sanotut kunnialliset työt ja aloin täysipäiväiseksi desperadoksi. Olin hitsaajana Lokomon tehtaalla, kun soitin muijalle kesken päivän: ’Mitä jos lopettaisin nämä hommat.’ Hän sanoi, että lopeta ihmeessä, niin näkee joskus suakin. Olin aina ollut päivät töissä ja illat keikoilla.
Hetkeäkään en ole katunut, vaikka eihän tämän tyhmempää hommaa voi aikuisella miehellä olla. Karjua nyt illat pää punaisena.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

100 litraa

”Kolmas käänne, jota en välittäisi muistella, tapahtui kesällä 2006. Sain sairauskohtauksen ja heräsin sairaalasta letkuissa. Minulta oli hävinnyt muistista kolme neljä viikkoa. Jotenkin, kuin ihmeen kaupalla, olen saanut kursittua elämäni ja ihmissuhteeni kasaan.

Kun sairauskohtauksen jälkeen tein elämäntaparemontin, kehosta poistui muutama litra nestettä, mutta päästä lähti sata litraa kusta.”

4 Ikurin jätkää

”Vietin lapsuuteni Tampereen Ikurissa. Meitä 50-luvulla syntyneitä ikurilaisia on isompikin porukka, mutta ydinjengiimme kuuluu minun lisäkseni kolme muuta. Ikurilaisten sakissa on sähkömiehiä, kuorma-autoilijoita ja muita, jotka pitävät Suomea pystyssä. Ja sitten on meikämanne siellä seassa.”

84 kiloa

”Painan 84 kiloa, mutta olen saanut jostain päähäni, että olisin onnellisempi ja paremman näköinen, jos painaisin vain 78. Käyn Ikurin poikien kanssa lenkillä ja punttisalilla. Liikkuminen ei aina ole kivaa, mutta tämän ikäisen on jo pakko tehdä jotain. Mutta kun on käynyt lenkillä ja vielä saunassa, niin onhan se fiilis hyvä.”

0 rakkautta

”Jos äitiä ei lasketa, en osaa sanoa, olenko koskaan oikeasti rakastanut ketään naista. Joskus tuntuu, että olen vain ajautunut suhteisiin: kävellyt huoneeseen, ollut siellä jonkin aikaa ja sitten kävellyt pois. En ole varma, tiedänkö edes, mitä se rakkaus on.

Olen ollut kerran naimisissa, liitto kesti melkein parikymmentä vuotta. Toiste en enää naimisiin halua. Menin naimisiin ’kunnes kuolema meidät erottaa’ mielessä, mutta ei huonoa liittoa kannata väkisin pitää pystyssä.

Onhan noita muitakin naisia ollut, mutta kunnioitan heitä sen verran, etten ala laskemaan.”

5 moottoripyörää

”Mottoni kuuluu: Born to be wild paitsi kotona. Minulla on ollut viisi moottoripyörää, nyt tallissa seisoo kaksi: vuoden 1969 Triumph Trophy ja 2009 Triumph Bonneville. Moottoripyörissä kiehtoo se, että ne ovat hengenvaarallisia pelejä. Rakastan sitä vapauden tunnetta, kun päästelen pyörällä ja jodlaan mennessäni. Tuntuu, että vittu, mua ei estä mikään!

Harhaahan se vain on. Kun fillari pannaan talliin, niin se oli sitten siinä, morjes.”

Pate Mustajärvi

  • 1956 syntynyt tamperelaisen Popeda-yhtyeen solisti. Harrastaa moottoripyöriä ja vanhoja aseita.
  • Kaksi lasta: 1979 syntynyt Tarmo ja 1986 syntynyt Jenni. Yksi lapsenlapsi.
  • Hittejä muun muassa: Kersantti Karoliina, Matkalla Alabamaan, Tahdotko mut tosiaan ja Pitkä kuuma kesä. Popedalta ilmestyi hiljattain Pitkä kuuma kesä -live-dvd ja -vinyyli, soololevystä Musta julkaistiin juuri kultapainos.
Sisältö jatkuu mainoksen alla