Aira Samulin edusti Pride-juhlassa heinäkuun puolivälissä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aira Samulin edusti Pride-juhlassa heinäkuun puolivälissä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tanssinopettaja kommentoi Ilta-Sanomille kyselyä siitä, mistä asioista naisten pitäisi mukamas luopua tietyn ikäisenä.

Huffington Post uutisoi hiljattain brittikyselystä, jossa tiedusteltiin, missä iässä naisen pitäisi lopettaa esimerkiksi selfieiden ottaminen (34-vuotiaana), festareilla käyminen (45-vuotiaana) ja pillifarkkujen käyttäminen (47-vuotiaana). Niin, ja vastaajien mukaan viimeistään 46-vuotiaana pitäisi luopua pitkästä tukasta. Kyselyyn vastasi 2 000 brittiä.

Tanssinopettaja Aira Samulin, 89, kommentoi kyselyn tuloksia osuvasti Ilta-Sanomille. Lehden mukaan kysely sai Samulinin nauramaan hersyvästi.

Samulin haluaa himmailun sijaan kannustaa ihmisiä elämään elämäänsä täysillä, varsinkin vanhemmiten.

– Ehdottomasti! Mitä enemmän tulee ikää, sen enemmän kehotan ja kannustan vanhuksia, ANTAA PALAA! hän vastaa kysyttäessä, alkaako elämä vasta viisikymppisenä.

”Kun on irti sidonnaisuuksia, niin saa tehdä kaikkea, mikä ennen on ollut kielletty.”

– Tehkää kuten tykkäätte. Itse voisin sanoa, että aloitin ryyppäämisen vasta kahdeksankymppisenä. Nuorempana olin raitis kun oli lapset ja työ. Ei lasten aikana ryypätä eikä työssä voi ryypätä, mutta kun on irti sidonnaisuuksia, niin saa tehdä kaikkea, mikä ennen on ollut kielletty.

Kyselyn mukaan naisen ei pitäisi ottaa tatuointeja sen jälkeen, kun on täyttänyt 38.

– Olin 80, kun otin ensimmäisen tatuointini, tanssikengän ranteeseen. Se oli Wilma Schlizewskin synttärilahja. Ja kun rakas Hylsy-kissani kuoli, tatuoin sen kuvan nilkkaani. Silloin taisin olla 83, Samulin sanoo Ilta-Sanomille.

Yökerhoissa käyminen ei ole soveliasta yli 44-vuotiaana, linjataan brittikyselyssä. Luonnollisesti tanssinopettaja pitää myös tätä ”sääntöä” hölynpölynä.

”Aion tanssia kohdusta hautaan.”

– Hahahaha, se on juuri päinvastoin. Kun lapset on tehty eikä niitä tarvitse enää vahtia, vaan ovat omillaan, niin silloin juuri on aikaa jorata ja tanssia. Aion tanssia kohdusta hautaan.

Eikä pillifarkkukieltokaan hetkauta Samulinia.

– Käytän tiukkoja farkkuja ja hameita. Kaikki kehonmyötäinen on minun juttuni.

Innostumisen lahja

Vuonna 2012 tuolloin 85-vuotias Samulin veikkasi Me Naisten haastattelussa, että hänen pitkä ikänsä johtuu hyvistä elämäntavoista ja innostumisen lahjasta.

– En ajattele, että olisinpa vielä 20-vuotias. Tuntuu, että edessä on kiinnostavia asioita. Sanon iäkkäille ihmisillekin, että lähtekää liikkeelle, hän sanoi.

Samulin elää niin kuin haluaa, vaikka kuittailua on riittänyt.

– Minua arvosteltiin kaikesta, kuten siitä, että käytin 35-vuotiaana minihametta. No, käytän vieläkin. Yhtenä vuonna minut valittiin sekä Suomen parhaiten että Suomen huonoiten pukeutuvaksi naiseksi. En itse arvostele koskaan ihmistä sen mukaan, miten hän pukeutuu. Ei sitä pidä ajatella. Näen omasta kokovartalopeilistäni, mikä sopii minulle, ja muiden osalta parasta on, että kukin on oma itsensä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Temptation Island -sarjasta tuttu pariskunta Daniel Lehtonen ja Eveliina Uosukainen saivat pelastettua suhteensa ja selviytyivät kihloihin.

Bile-Danina tutuksi tullut Daniel Lehtonen on mennyt kihloihin rakkaansa Eveliina Uosukaisen kanssa. Pariskunta tunnetaan suomalaisista reality-sarjoista, mutta viimeisimpänä Temptation Island Suomesta, jossa he olivat testaamassa parisuhdettaan ja luottamusta toisiinsa.

Instagramin kuvapäivityksestä päätellen pariskunnan suhde on äärimmäisen hyvällä tolalla. Suloisessa kuvassa pariskunta suutelee ja esittelee vasemman nimettömän sormuksia.

– Minusta tuli maailman onnellisin tyttö viime iltana. Rakastan sinua niin paljon, enkä voi uskoa, että saan viettää loppuelämäni kanssasi, Eveliina kirjoitti päivityksensä yhteyteen englanniksi.

”Hottikset -kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä.”

Pariskunta tutustui toisiinsa alunperin Temptation Island -sarjan kuvauksissa muutama vuosi sitten, kun he molemmat olivat ohjelmassa mukana sinkkuina. Sittemmin Daniel on etsinyt rakkautta muun muassa Hottikset-sarjasta, mutta rakkaus Eveliinaan syttyi jo sarjan kuvausten aikana.

Vuosien aikana Daniel on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen, sillä hän on tullut tutuksi öykkäriyteen asti itsevarmana naistenkaatajana, jolla oli kuulemma ollut satoja seksikumppaneita, mutta jonka tahdissa kukaan nainen ei pysynyt. Hottikset-kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä ennen Temptation Islandille palaamista, jossa hänestä kuoriutui naistaan arvostava unelmavävy.

Katri Niskanen ja Niklas Varisto ovat saaneet vauvan. Niskanen kertoi iloisesta perhetapahtumasta Instagramissa ja vahvisti uutisen myös Me Naisille. 

Muotisuunnittelija Katri Niskanen on saanut perheenlisäystä yhdessä muusikkomiehensä Niklas Variston kanssa. Niskanen on kertonut asiasta Instagram-tilillään ja vahvistanut asian Me Naisille. Hänen julkaisemassa kuvassaan näkyy vastasyntyneen tyttären jalat.

– Jotain niin suurta ja kaunista, ei tätä voi sanoin kuvailla. Äidin sydän on täynnä kiitollisuutta ja rakkautta. Kotona köllötellään neiti kesäheinän kanssa, Niskanen on kirjoittanut kuvan alle.

Parilla on entuudestaan yksi vuonna 2014 syntynyt poika.

”Emme selviäisi ilman turvaverkkoja.”

Niskanen on aiemmin kertonut Me Naisille, että haastetta lapsiperheen ja yrittäjän arkeen tuo se, että Niskasen avomies Varisto on myös luovalla alalla. Niklas soittaa Egotripissä kitaraa, ja kun hän lähtee keikoille, se ei tapahdu yhdeksän ja viiden välillä.

– Emme selviäisi ilman turvaverkkoja. Nuorin siskoni Iita ja molempien vanhemmat auttavat usein, Katri kertoi.

Pari tapasi kuusi vuotta sitten perinteisesti, ystävien kautta baarissa. Se oli Katrin puolelta rakkautta ensi silmäyksellä. Heillä on ikäeroa 14 vuotta, mutta sitä ei Katrin mielestä huomaa.