”Jos lapsena toinen kaatui ladulla, toinen hiihti taatusti ohi”, Aino-Kaisa ja Maija kertovat suhteestaan.
”Jos lapsena toinen kaatui ladulla, toinen hiihti taatusti ohi”, Aino-Kaisa ja Maija kertovat suhteestaan.

Huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen tietää voivansa aina luottaa kaksossiskoonsa Maijaan. Keskenmenostaan, lapsettomuuspelostaan ja raskaudestaan hän ei silti tälle kertonut. 

Aino-Kaisa Saarisen ja hänen kaksossiskonsa Maijan välejä ovat välillä koetelleet kateus, erilaiset elämäntilanteet ja huippu-urheilijan itsekäs elämäntapa.

Vaikka Aino-Kaisa antoi siskonsa sisustaa kotinsa ja suunnitella häänsä, keväällä tapahtuneesta keskenmenostaan hän ei halunnut puhua mitään.

– En viime kesänä kyläillyt Maijan luona kauheasti, koska minusta tuntui niin pahalta nähdä lapsia. Olin hänelle kateellinen. Kun Maija marmatti äitiydestä, ajattelin katkerana, että eikö hän ymmärrä kuinka suuren lahjan on saanut, Aino-Kaisa kertoo.

Loppukesästä Aino-Kaisa tuli raskaaksi. Hän ja Tom eivät kuitenkaan uskaltaneet kertoa ilouutista läheisilleen, koska matka oli ollut niin mutkikas. Ainoastaan Aino-Kaisan valmentajat tiesivät. Myöskään Maijalle Aino-Kaisa ei hiiskunut sanaakaan.

– Sain lukea Aikun raskaudesta ja kaikesta siihen liittyvästä lehdestä, Maija sanoo.

– Koska Aino-Kaisa ei puhunut mitään, en osannut reagoida asiaan mitenkään. En tiennyt keskenmenostakaan. Kyllä minua häiritsi, ettei hän kertonut.

”Sanon Aikulle taatusti asioita, joita hän ei halua kuulla.”

Eläminen huipulla urheilevan siskon kanssa ei ole aina ollut helppoa. Välillä Aino-Kaisa soittaa Maijalle leiriltä tai kisoista vain ollakseen langan päässä hiljaa.

Aino-Kaisalla ja Maijalla on kuitenkin niin tiiviit välit, että toisen rasittavistakin puolista voi kertoa päin naamaa.

– Sanon Aikulle taatusti asioita, joita hän ei halua kuulla – sama päinvastoin. Vastaväitteistä huolimatta toisen sanoista aina oppii jotain, Maija kertoo.

Anna-Kaisa ja Maija uskovat, että siskon läsnäoloon voi nojata aina hädän hetkellä.

– Vaikka pommi räjähtäisi, sisko on aina siinä, jos tarvitsee jotain. Vaikka meillä olisi ollut juuri riitaa, sisko kyllä jeesaa senkin keskellä, Aikku sanoo.

Miten Aino-Kaisan urheilu-ura on vaikuttanut siskosten väleihin? Miten he suhtautuivat toisiinsa lapsina? Miten eri tavalla Aino-Kaisa ja Maija ajattelevat äitiydestä? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 8/2016.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: