Identtisiä tatuointeja ovat perinteisesti ottaneet rakastuneet ja vihityt pariskunnat, mutta samanlainen tatuointi yhdistää nyt yhä useammin myös sisaruksia. Kuvituskuva: Shutterstock
Identtisiä tatuointeja ovat perinteisesti ottaneet rakastuneet ja vihityt pariskunnat, mutta samanlainen tatuointi yhdistää nyt yhä useammin myös sisaruksia. Kuvituskuva: Shutterstock

Samanlaiset tatskat yhdistävät monia suomalaisia sisaruksia.

Timantteja. Susia. Kolmioita. Monet eri tatuointikuviot kuvaavat sisarusten välistä sidettä – olipa se sitten rakkautta tai ystävyyttä.

Oletko sinä koskaan miettinyt sisarustatuoinnin ottamista? Tai jos olet jo ottanut sellaisen, lähetä kuvasi alla olevaan galleriaan näytille.

Viisi sisarustatuoinnin ottanutta henkilöä kertoi tarinansa Me Naisille:

1. Karolin Sirniö:

”Voimme aina luottaa toisiimme, joten tuntui oikealta ikuistaa se”

Karolin Sirniön, Karmen Ertin ja Kirsika-Janely Reismaan tatuoinnit. Kuva: Vinse Ovaska
Karolin Sirniön, Karmen Ertin ja Kirsika-Janely Reismaan tatuoinnit. Kuva: Vinse Ovaska

”Kolmiot kuvaavat minua ja sisaruksiani. Meitä on kolme tyttöä ja yksi poika. Jokaisen oma kolmio on väritetty. Niiden takana on hyvin henkilökohtainen tarina.

Tarkoituksena on kuitenkin se, että menetyksien ja kaikenlaisien draamojen jälkeen me olemme pysyneet toistemme tukena ja koettaneet pärjätä yhdessä. Olemme nelistään perhe ja voimme aina luottaa toisiimme, joten tuntui oikealta ikuistaa se.”

”Menetyksien ja kaikenlaisien draamojen jälkeen me olemme pysyneet toistemme tukena.”

2. Hanna Emilia Niemi:

”Susi yhdistää meitä kaikkein eniten”

Hanna Emilia ja Jere Niemen tatuoinnit. Kuva: Joonas Nikkinen
Hanna Emilia ja Jere Niemen tatuoinnit. Kuva: Joonas Nikkinen

”Pikkuveljelläni ja minulla on kuuden vuoden ikäero, ja silti olemme aina olleet tosi läheisiä. Nyt kun veljelläni on ikää tarpeeksi, aloimme miettiä, mikä olisi meitä molempia yhdistävä tekijä.

Kävimme läpi kuvia pleikkariohjaimista ihmishahmoihin. Kunnes keksimme, että susi yhdistää meitä kaikkein eniten. Olemme molemmat käyttäneet aina jollain tapaa sutta nimenä netti- ja pelimaailmassa ilman, että toinen on ollut siitä tietoinen.”

”Olemme molemmat käyttäneet aina jollain tapaa sutta nimenä pelimaailmassa ilman, että toinen on ollut siitä tietoinen.”

 

3. Petra Tikanoja:

”Aina on yksi, keneen turvautua vaikeina aikoina”

Petra ja Krista Tikanojan tatuoinnit. Kuva: Sergio Bodo
Petra ja Krista Tikanojan tatuoinnit. Kuva: Sergio Bodo

”Otimme tatuoinnit siskoni Krista Tikanojan kanssa, koska halusimme jotain ikuista kuvaamaan meidän nykyisiä välejämme. Eli kuva symboloi sitä, että sisaruus on monesti hankalaa, mutta samalla se on niin upeaa: aina on yksi ihminen, keneen luottaa ja turvautua vaikeina aikoina. Olemme lähentyneet todella paljon nyt, kun olemme aikuistuneet. Teineinä välimme eivät olleet yhtä ’ruusuiset’.

Kaverimme eivät olleet kovin ihmeissään, että otimme yhteiskuvat, sillä olemme kuin paita ja peppu, ja tatuoinnit ovat muutenkin lähellä sydämiämme. Suunnittelin itse alkuperäisen kuvan, mutta tatuointiartisti halusi tehdä kuvasta omannäköisensä ja tatuoinniksi sopivamman, ja siitä tuli parempi kuin osasimme odottaa.”

”Kuva symboloi sitä, että sisaruus on monesti hankalaa, mutta samalla se on niin upeaa: aina on yksi ihminen, keneen luottaa ja turvautua vaikeina aikoina.”

 

4. Inka Roth:

”Miitu on vähän enemmän kuin sisko”

Inka Rothin ja Johanna Kilpisen tatuoinnit. Kuva: Kotialbumi
Inka Rothin ja Johanna Kilpisen tatuoinnit. Kuva: Kotialbumi

”Saimme idean, että haluamme sisarustatuoinnit, ja aloimme sen pohjalta miettiä, että millaiset olisivat meidän näköisemme. Selvillä oli heti, että otamme toistemme nimet – mutta halusimme niihin jotakin lisäksi. Sydän olisi ollut hyvä, mutta se ei sovi siskoni tyyliin lainkaan.

Päädyimme timantteihin, sillä ne ovat tarpeeksi yksinkertaiset ja miellyttävät molempien silmää. Nimet halusimme yksinkertaisesti tikkukirjaimilla, ja tatuoitsija kysyi ensin, että olemmeko tosissamme. Äitikin ensin ehdotti, että ottaisimme ”sisko”-tatuoinnit emmekä toisen nimeä, mutta minulle Miitu (siskon lempinimi) sattuu olemaan vähän enemmän kuin sisko.”

”Halusimme nimet tikkukirjaimilla, ja tatuoitsija kysyi ensin, että olemmeko tosissamme.”

 

5. Piia Sykkö:

”Välillä olemme parhaita ystäviä ja välillä pitkiäkin aikoja riidoissa”

Piia Sykön ja Taneli Hiltusen tatuoinnit. Kuva: Piia Sykön kotialbumi
Piia Sykön ja Taneli Hiltusen tatuoinnit. Kuva: Piia Sykön kotialbumi

”Veljeni kaveri tatuoi nämä kuvat minulle ja veljelleni. Asuimme eri paikkakunnilla ja ajattelimme ikuistaa sisaruutemme ihoihimme. Halusimme pitää tatuoinnin simppelinä ja pienenä. Tatuointi on kulkenut kädessä nyt kolmisen vuotta. Molemmilta tatuointi löytyy käsivarresta, hieman eri kohdista.

Jätimme naamat tatuoinnista pois, koska olemme välillä parhaita ystäviä ja välillä pitkiäkin aikoja riidoissa. Olen itse töissä vanhuspuolella ja päivittäin asiakkaat kyselevät, miten naisella voi olla tatuointi kädessä.

Kavereistani tatuointini näyttää tussilla piirretyllä, ja välillä he eivät voi vastustaa kiusausta piirtää tatuoinnille naamaa. Toiset taas pitävät kovasti ideasta ja tatuoinnistani. Tatuointi on myös näkyvillä hääkuvassani, jossa jokaisesta perheeni jäsenestä on muistuttamassa jokin asia.”

”Asuimme eri paikkakunnilla ja ajattelimme ikuistaa sisaruutemme ihoihimme.”

Lähetä kuvasi sisartatuoinneistanne

Lähetä kuvasi sisartatuoinneistanne (1)

Cheek suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen.

Cheekin eli Jare Tiihosen, 36, elämästä kertova Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa ensi viikolla. Tarinassa on vahvasti mukana veljeys ja Antti Holma näyttelee räppärin lisäksi tämän kaksoisveljeä Jereä.

– Jere ei ole vielä nähnyt elokuvaa, eikä äiti. Yleisesti elokuvan vastaanoton tietää, kuten tietää kaiken mikä liittyy muhun. Kriitikoilta pukkaa varmaan yhtä tähteä, mutta toivottavasti yleisö diggaa. Tämä on se kaava, mikä urallani on ollut, Jare naurahti elokuvan ennakkonäytöksessä.


Läheiset ymmärtävät

Jare suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen. Kun Suomen suosituin räppäri kertoi 2014 loppuvuodesta lähipiirilleen lopetusaikeista, he suhtautuivat ajatukseen ymmärtäväisesti.

– Ne, jotka ovat minua lähellä ymmärtävät miksi lopetan. Muille olen sanonut, että ette voi tietää, mitä mä tunnen.  

– Pääpointti lopettamiselle on se, että Cheekinä en keksi mitään uutta. Moni sanoo, että voithan sä tehdä kesäksi biisin tosta tai tosta. Mutta olen tehnyt biisit jo monta kertaa kaikesta Cheekille olennaisesta tematiikasta. Rakkaudesta tietysti voi aina laulaa.

Elokuvassa kuvataan myös Jaren suhdetta mallina työskentelevään yliopisto-opiskelijaan. Suhde kariutuu siihen, että rauhallisempaa kotielämää eläessä Jare ei keksi Cheekille mitään uutta kirjoitettavaa.

”Cheekinä en keksi mitään uutta.”

– Voin ihan hyvin kuvitella, että elän kymmenen vuoden kuluttua rauhallista perhe-elämää. Moni on sanonut, että voihan sulla sitten olla uusia ideoita. Mutta en mä sellaisesta halua edelleenkään tehdä musaa, Jare selventää.

Jare ei vielä tiedä, mitä tekee elokuun jäähyväiskeikkojen jälkeen.

– Ostin kotiin pienen kosketinsoittimen. Ehkä minusta tulee pianisti!

Onnea etsimässä

Cheekin viimeinen albumi kuvasi myös artistin syvempiä tuntoja ja elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.

– Nyt kuuntelen levyä, että olenpa ollut aika maassa. Tällä hetkellä minun olisi mahdotonta aloittaa noin tummanpuhuvan albumin kirjoittamista.

Mikä Jaren tekee sitten onnelliseksi?

– Sitä mietin yhä. Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun ja aika näyttää, mitä se jokin muu tulee olemaan. Mulla on hieno ja laaja kaveripiiri, josta olen onnellinen.

”Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun.”

Viime kesänä Jare päätti ostaa vuosien harkinnan jälkeen koiran. Otus on sulattanut myös miehen äidin sydämen.

– Käyn yleensä vähän enemmän Lahdessa moikkaamassa äitiä. Asun kauempana kuin Jere, enkä ole aina siinä vieressä tukemassa, mutta mulla on halu auttaa. Nyt mutsi on käynyt useammin täällä Helsingissä, kun on tuo Otus. Se on hyvä vetonaula!

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos