Debbie Reynolds menehtyi vain päivä tyttärensä Carrie Fisherin jälkeen. Äiti ja tytär hymyilivät yhdessä vuonna 2011. Kuvat: Reuters
Debbie Reynolds menehtyi vain päivä tyttärensä Carrie Fisherin jälkeen. Äiti ja tytär hymyilivät yhdessä vuonna 2011. Kuvat: Reuters

– Haluan Carrien olevan onnellinen, mutta se ei ole mahdollista, Debbie Reynolds suri tyttärensä Carrie Fisherin vaikeuksia Oprahin haastattelussa vuonna  2011.

Särkikö tyttären menetys 84-vuotiaan näyttelijä Debbie Reynoldsin sydämen? Hollywood-tähti menehtyi halvauksen seurauksena vain päivä sen jälkeen, kun hänen tyttärensä, näyttelijä Carrie Fisher oli kuollut. 

Kuuluisan äidin ja kuuluisan tyttären suhde oli vaiheikas. Viimeisinä vuosinaan Reynolds ja Fisher kuitenkin olivat läheisiä ja kertoivat haastatteluissa kunnioituksesta, jota tunsivat toinen toistaan kohtaan.

Fisher kuvaili äitiään New York Timesille:

– Hän kävi läpi älyttömän vaikeita asioita, joista välittyi selvä viesti: mahdoton on mahdollista, se vain ei ole hauskaa. 

Reynolds puolestaan kertoi Oprahin haastattelussa arvostavansa tytärtään:

– Ihailen häntä siitä, että hän on elossa – että hän on valinnut selviytymisen. Olisi ollut helppoa luovuttaa ja antaa periksi, jatkaa huumeiden käyttämistä.

Fisher kärsi vuosia päihde- ja mielenterveysongelmista. Tyttären ahdinko sai Reynoldsin alakuloiseksi.

– Haluan Carrien olevan onnellinen, mutta se ei ole mahdollista. Se tekee minut surulliseksi, hän sanoi Oprahille Winfreylle.

Vuonna 1997 American Comedy Awardseissa.
Vuonna 1997 American Comedy Awardseissa.

Julkisuuteen 19-vuotiaana

Reynolds ja Fisher nousivat kumpikin julkisuuteen 19-vuotiaana. Reynoldsin tie tähtiin kulki Laulavien sadepisaroiden kautta, Fisher taas muistetaan Star Wars -elokuvien prinsessa Leiana. Kumpikin oli loppuun asti Hollywood-tähti: he jopa asuivat ihan lähekkäin Beverly Hillsissä, Los Angelesissa. 

”Olemme aina olleet avoimia ja rehellisiä, ja sen takia emme ole tulleet toimeen.”

Samalla alalla työskenteleminen ei aina onnistunut pitämään Fisheriä ja Reynoldsia läheisinä, tai edes väleissä. New York Timesin haastattelussa Reynolds kertoo äidin ja tyttären välirikon syistä.

– Olemme aina olleet avoimia ja rehellisiä, ja sen takia emme ole tulleet toimeen. Vanhempana täytyy sanoa mielipiteensä, ja jos siitä seuraa välirikko, sitten seuraa. Carriella ja minulla on ollut erimielisyyksiä ja pattitilanteita, mutta lopulta rakastamme kuitenkin toisiamme.

Viileät välit jatkuivat kymmenisen vuotta.

– Meillä oli aika epävakaa suhde, kun olin parikymppinen. En halunnut olla hänen lähellään. En halunnut olla Debbie Reynoldsin tytär, Fisher sanoi Oprahille. 

Kuuluisuuksia koko perhe

Carrie Fisher eli poikkeuksellisen lapsuuden, sillä myös hänen isänsä, laulaja Eddie Fisher, oli kuuluisuus. Carrie Fisher onkin kertonut, että häntä harmitti jakaa äitinsä julkisuuden kanssa. 

Eddie Fisherin ja Debbie Reynoldsin liitto päättyi dramaattisesti, kun Fisher jätti perheensä naidakseen Elizabeth Taylorin. Perheeseen kuului myös Carrie Fisherin pikkusisko Todd Fisher, joka kertoi äitinsä kuolemasta uutistoimisto Reutersille.

Fisherin mukaan Reynolds kertoi viimeisinä sanoinaan ikävöivänsä tytärtään ja haluavansa olla hänen kanssaan.

Äiti, isoäiti ja tytär edustivat Los Angelesissa tammikuussa 2015.
Äiti, isoäiti ja tytär edustivat Los Angelesissa tammikuussa 2015.

Fisheriä ja Reynoldsia jäi suremaan muun muassa Fisherin tytär Billie Lourd. Kuten äitinsä ja isoäitinsä, myös Lourd on näyttelijä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.