Juha Perälän rasvainen rooli aamuradiossa ei ole koko totuus. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Juha Perälän rasvainen rooli aamuradiossa ei ole koko totuus. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

Perälällä on suorasanainen viesti lääppijöille: – Jos se ei ole sun tyttöystävä, älä koske siihen!

Radio Suomipopin suositun Aamulypsy-ohjelman juontaja Juha Perälä, 33, tunnetaan erityisesti roisista ja varsin rasvaisesta huumoristaan. Mutta onko sinkkuelämästään paljon puhuva mies todellakin niin sovinistinen kuin miltä kuulostaa?

– Ei se George Clooneykaan ole oikeassa elämässä kirurgi tai Batman. Pitää muistaa, että Aamulypsyssä tehdään viihdettä kansalle. Se tietynlainen rooli nosti mut aikoinaan baaritiskin takaa radioon, joten tuntuisi tyhmältä yhtäkkiä vaihtaa. Mutta huumori on vaikea laji. Monesti menee niin, että aina kun 1000 ihmistä nauraa, muutama pahastuu, Perälä sanoo.

Roolinsa vangiksi voi siis jäädä. Mutta Perälän mukaan siihenkin tottuu. Ja se täytyy hyväksyä, että kaikki eivät näe radiossa kuullun persoonan läpi.

– Olin jääkiekkojoukkueen chearleadereiden kanssa viettämässä pikkujouluja. Seuraavana päivänä moni heistä laittoi viestiä, että: "tosi outoa, sä vaan istuit hiljaa siellä nurkassa, etkä yrittänytkään iskeä kaikkia niin kuin me luultiin". Moni näkee roolini läpi, mutta tietysti se vähän harmittaa, että joku osa ihmisistä ajattelee, että olen idiootti, joka puhuu naisista vain näin ja näin.

Jos se ei ole tyttöystävä, älä koske!

Perälä sanoo tottuneensa baarissa työskennellessään puolustamaan naispuolisia kollegoitaan, joita miehet puristelivat. Hänellä onkin lääppimisen suhteen nollatoleranssi.

– Mua inhottaa se, että miehet koskevat naisiin. Jos se ei ole sun tyttöystävä, älä koske siihen!

Aamulypsyssä kuulluista jutuista voisi päätellä, että yöelämässä Perälän ympärillä pyörii melkoisesti naisia. Nyt Perälä kuitenkin väittää, ettei häntä juuri yökerhoissa näy.

– Käyn ehkä kerran tai kaksi vuodessa yökerhossa ja silloinkin lähden tyyliin puoli yhdeltä kotiin. Tykkään olla kotisohvalla. Kuulen myös sitä, että moni ei uskalla lähestyä mua. Mielestäni en näytä pelottavalta, joten se johtuu varmaan siitä, mitä sanon ja teen. Se kuuluu tähän työhön, en voi sille mitään. Mutta tykkään siitä, kun ihmiset tulevat juttelemaan.