Mika, vielä tuolloin Mica, XL5-yhtyeen alkuperäisen kokoonpanon sylissä vuonna 1996. Seuraavana vuonna Jami lähti ja Tontsa tuli tilalle. Kuva: Sanoma-arkisto
Mika, vielä tuolloin Mica, XL5-yhtyeen alkuperäisen kokoonpanon sylissä vuonna 1996. Seuraavana vuonna Jami lähti ja Tontsa tuli tilalle. Kuva: Sanoma-arkisto

Mica on nyt aikuismaisesti Mika.

OU MAI GAAD! Ysäriteini-idoli ja hysteriaa lietsonut Mika c:llä, eli Mika ”Mica” Ikonen, tekee paluun huomenna. Nykyään Mica on tosiaan aikuismaisesti Mika K:lla.

Mika tekee nyt hyväntuulisia kappaleita, jotka kertovat hänen omasta elämästään. Ensimmäinen sinkku, Kaikki on oolrait, on omistettu hänen vaimolleen, joka jätti työelämän.

– Jokainen miettii ajoittain tekemänsä työn mielekkyyttä, mutta näinä aikoina harvalla on uskallusta hypätä kohti tuntematonta. Kirjoitin kappaleen vaimolleni tämän tehtyä rohkean päätöksen lopettaa työsuhteensa viime keväänä. Halusin rohkaista paitsi vaimoani myös muita samassa tilanteessa painivia. Maailma on ihan tarpeeksi harmaa paikka ilman, että sen synkkyydestä lauletaan vielä lisää. Halusin tehdä kappaleen, joka saa kuulijan tajuamaan, että moni asia on oikeastaan ihan hyvin, Mika kertoo tiedotteessa.Tältä näyttää aikuistunut Mika Ikonen.

Vielä kolme vuotta sitten Mika käynnisteli soolouraa Micana. Tuolloin hän osallistui Uuden musiikin kilpailuun Antaa mennä -kappaleella.

Mika muistetaan parhaiten suomalaisen XL5-poikabändin solistina. Hän kertoi 2010-luvun alussa Iltalehdelle, että XL5-ajoista ei jäänyt penniäkään säästöön, koska hän ryyppäsi kaikki rahansa.

Kaikki on oolrait julkaistaan perjantaina 17.4.

Lue myös:

Testaa, kuinka hyvin muistat 90-luvun!

New Kids On the Block tekee paluun! Tältä he näyttävät nyt

Voi ei! Jättifarkut tekemässä paluun!

Mäkilegenda Toni Niemisen ja Heidi-vaimon elämässä vaikeat ajat ovat vaihtuneet vauva-arkeen uudessa kodissa. – On käytävä pohjalla ennen kuin onnea osaa arvostaa. 

Ex-mäkikotka, yrittäjä Toni Niemisen, 42, ja Heidi-vaimon, 33, elämässä on uusi onnellinen vaihe. Vielä vuosi sitten tunnelma oli toinen. Heidi oli kokenut kipeän keskenmenon, ja raskauden toiveet tuntuivat murenevan yritys yritykseltä.

Vaikeuksia oli muitakin. Tonin talous oli ajautunut lähes konkurssitilaan, ja parin rahat olivat äärimmäisen tiukoilla. Arki oli toistuvaa riitelyä, syyttelyä, selviytymistä ja pettymyksiä.

Pari oli lähellä erota, mutta nyt kaikki on toisin: Tonin ja Heidin uusperheeseen on syntynyt poikavauva ja elämä on asettunut uomiinsa. Parilla on ennestään neljä tytärtä aiemmista liitoista: Heidillä kaksi ja Tonilla kaksi. 

– Ei onnea osaa oikeasti arvostaa ennen kuin käy todella elämän edessä kontallaan, Toni Nieminen sanoo.

– Kriiseistä tulee perspektiiviä, ja kaikella on tarkoituksensa. Kun saimme solmumme auki ja suhteen oikealle uralle, myös lapsi ilmoitti tulostaan. Kunnioitan ja rakastan Heidiä nyt, jos mahdollista, vieläkin enemmän kuin ennen tätä kaikkea.

Pari miettii syitä eron vuoden takaiseen eron uhkaan:

– Vuosi oli kohtuuttoman raskas. Siihen kun lisätään vielä omaa turhautumista ja väsymystä, ollaan äkkiä väärillä raiteilla. Kyllä meillä räiskyy yhä. Olemme molemmat temperamenttisia, mutta enää emme takerru riidoissakaan lillukanvarsiin, Toni sanoo.

Toni ja Heidi Nieminen kertovat uusperheen arjestaan Me Naisten numerossa 50–51. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti